Apie įsimintiną kelionę į Norvegiją dainininkui Andriui Rimiškiui tebeprimena parsivežtos lauktuvės. Šaldytuve savo eilės keptuvėje laukia sužvejotas nedidukas rykliukas. Apie 1,5 kg sverianti žuvis kol kas saugoma šaldiklyje, mat patiekalų iš jos mėsos ruošimą Andrius linkęs patikėti profesionalui. Pačiam dainininkui plušėti virtuvėje – vienas didžiausių gyvenimiškų malonumų, tačiau tik ne šiuo atveju. „Žinau, kad kulinaro mėgėjo entuziazmas gali padaryti meškos paslaugą jam pačiam – gaminant ryklį, reikia žinoti įvairių subtilybių, mat, neatidžiai paruošta, jo mėsa gali tapti nuodinga, – pasakojo Andrius. – Laimei, turiu draugą virėją, kuris savaitgalį atvažiuos pasisvečiuoti iš Kauno į Klaipėdą. Jis – ne vieno kulinarų konkurso dalyvis. Mano bičiulio arkliukas – lietuviškos virtuvės patiekalai, tačiau ir tokia egzotika, kaip ryklys, jam pažįstama ne iš nuogirdų. Tikiuosi jo pagalbos prie viryklės.“
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą