Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar tikėti astrologų pranašystėmis?

Kartais perskaityti horoskopai pildosi, kartais - ne. Tačiau kone visi, net ir žinomi žmonės, sutiks, kad turi savybių, būdingų savo zodiako ženklui.
Foto naujienai: Ar tikėti astrologų pranašystėmis?
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt

Kartais perskaityti horoskopai pildosi, kartais - ne. Tačiau kone visi, net ir žinomi žmonės, sutiks, kad turi savybių, būdingų savo zodiako ženklui.


Atlikėjas Mino: „Turiu daug „aviniškų" bruožų"


Dainininkas Mino pripažįsta, kad zodiako ženklų aprašymuose slypi daug tiesos: „Tikiu, kad zodiako ženklas turi įtakos asmenybei. Pavyzdžiui, mano zodiako ženklas Avinas, ir jaučiu, kad visokių „aviniškumų" turiu gana daug: esu užsispyręs, mane sunku perkalbėti, atkakliai siekiu savo tikslų, esu stiprus ir tiesmukas."

Paklaustas, ar skaito ir tiki dienos horoskopais, Mino purto galvą. „Laikraščiuose spausdinamiems dienos aprašymams neteikiu reikšmės. Jei bus parašyta, kad reikia investuoti, tikrai nebėgsiu to daryti, - šypsosi atlikėjas. - Šie horoskopai rašomi pramogai ar tiesiog tuščiai vietai leidinyje užpildyti. Gal asmeniniai horoskopai ar pranašystės ir gali pildytis, bet man taip nenutiko."

Mino buvo pas būrėją? „Aš nebuvau, labiau pasitikiu savo protu, bet atsimenu, kaip mama bėgo pas kaimynystėje gyvenančią būrėją. Moteris mamai pasakė, kad aš nebūsiu dainininkas, tada labai nusivyliau, bet dabar jau aišku, kad ji klydo", - džiaugiasi dainininkas.


Vaiva Budraitytė: „Esu tikras Ožiaragis"


Būrėja Vaiva Budraitytė sako, kad ją galima apibūdinti vienu žodžiu - Ožiaragis. „Turiu visą kolekciją šiam zodiako ženklui būdingų savybių, - šypsosi žvaigždžių žinovė. - Esu priklausoma nuo sistemos, visiška taisyklių vergė, nemokanti gyventi be tam tikrų taisyklių, rėmų. Taip pat iki skausmo esu namisėda, man svarbiausia - šeima, namai, tvarka, žemė, sodas, daržas... Kaip ir dera Ožiaragiui, mėgstu analizuoti savo jausmus, poelgius, nesileidžiu valdoma juslių, noriu siekti aukštesnių tikslų, dvasinio nušvitimo, vidinės harmonijos, ramybės, nepuolu mėgautis fiziniais malonumais", - pasakoja garsi būrėja.


Linas Adomaitis: „Tikiu horoskopais, bet ne fanatiškai"


Dainininkas ir kompozitorius Linas Adomaitis tiki horoskopais, tačiau spręsdamas svarbius klausimus jais nesiremia: „Horoskopai yra rimtas mokslas, atėjęs iš Rytų. Senovės išminčiai išmanė, ką kalba. Juk ir šiandien daug kas savo likimą patiki astrologiją išmanantiems žmonėms."

Pats Linas žurnaluose ar laikraščiuose spausdinamomis pranašystėmis netiki. „Skaitau jas labai retai ir tik dėl pramogos, kai noriu su draugais pasijuokti ar ironiškai pro ūsą nusišypsosi, - juokauja L. Adomaitis. - Tiesa, negaliu paneigti fakto, kad turiu daug savybių, būdingų mano zodiako ženklui - Avinui. Kryptingai siekiu tikslo, esu užsispyręs."

Paklaustas, ar kada domėjosi asmeniniu horoskopu, Linas sako buvęs nustebintas Palmiros įžvalgų. „Dalyvavau laidoje „Šeštadienio rytas", kurios metu Palmira pagal mano gimimo datą ir išsidėsčiusias planetas papasakojo, kad man labai palankus metas kelionėms, kad seksis savęs paieškos ir grįšiu kupinas naujų idėjų. Nepatikėsite, tačiau buvau tik prieš kelias dienas grįžęs iš tolimos ir tikrai prasmingos kelionės..." - šypsosi L.Adomaitis.


Laima Tamulytė: „Esu tikros Svarstyklės"


Dainininkė ir renginių vedėja Laima Tamulytė sako visiškai atitinkanti savo zodiako ženklą: „ Esu tikros Svarstyklės. Jei parduotuvėje būtų vienas puodukas, aš jį ir nusipirkčiau, bet kai lentynoje pamatau bent 52, tada kokias dvi valandas stoviu ir renkuosi. Svarstau ir svarstau: gal tą, o gal šitą.

Paklausta, ar tiki horoskopais, Laima ranka moja į visus bendrus horoskopus. „Negali apskritai būti tokio dalyko kaip bendras horoskopas, - tikina moteris. - Juk net to paties ženklo žmonės, gimę mėnesio pradžioje, viduryje ar pabaigoje turi skirtingų savybių, o čia visoms Svarstyklėms visam mėnesiui vienodos pranašystės ir patarimai. Norint tikro ir prasmingo horoskopo, reikia kreiptis į specialistus, kurie pagal gimimo datą, planetų išsidėstymą ir kitus dalykus sudaro asmeninį horoskopą."

Tikėti ir net skaityti dienos horoskopus Laima Tamulytė nustojo atlikusi mažytį eksperimentą. „Vieną dieną skirtinguose leidiniuose perskaičiau išspausdintus mano ženklo horoskopus, jie ne tik nesutapo, bet netgi visiškai vienas kitam prieštaravo", - juokiasi dainininkė.


Deivis: „Turiu Dvyniams būdingų savybių"


Dainininkas Deivis sako tikintis tik horoskopu, sudarytu ateinantiems metams. „Prie jo žmonės ilgokai pasėdi, išanalizuoja planetų išsidėstymą ir panašiai, - teigia atlikėjas. - O kasdien spausdinamais trumpais horoskopais tikėti neverta, juk jie sudaromi tiesiog spoksant į šviestuvą."

Paklaustas, ar turi savo zodiako ženklui būdingų savybių, Deivis pirmiausia nori paneigti šį ženklą lydintį stereotipą. „Kažkodėl visi, išgirdę, kad mano zodiako ženklas - Dvyniai, puola mane kaltinti dviveidiškumu, - piktinasi atlikėjas. - Betgi absoliučiai visi mes esame dviveidžiai. Juk vienaip kalbamės su artimu bičiuliu ir visai kitaip bendrautume su šalies prezidentu. Šiaip kaip Dvyniams būdingas savybes galiu išvardyti komunikabilumą, laisvumą, gabumą kalboms ir... tingėjimą."

Čia apie save ar apskritai? „Žinokite, nepažįstu nė vieno Dvynio, kuris persidirbtų. Kas jau kas, o mes, Dvyniai, žinome, kada ir kiek dirbti, bei pasistengiame, kad poilsio ir malonumų mūsų gyvenime būtų kuo daugiau", - šypsosi Deivis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas