Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edilija Šliauderienė: Geltonos nebebus!

Daugeliui vis dar Geltonos vardu žinoma dainininkė Edilija Šliauderienė (25) grįžta.
Foto naujienai: Edilija Šliauderienė: Geltonos nebebus!
Gedmanto Kropio nuotrauka / zmones24.lt

Daugeliui vis dar Geltonos vardu žinoma dainininkė Edilija Šliauderienė (25) grįžta. Pakeitusi įvaizdį, prodiuserius ir pseudonimą. Po trejų metų pertraukos vėl dainuojanti „Iš stiklo" pasivadinusi atlikėja kaip niekada atvira ir negaili kritikos buvusiems prodiuseriams broliams Gintarui bei Mindaugui Bendžiams. „Grįžtu laisvesnė", - kiek netikėtai, bet tvirtai ištaria pusantrų metų dukrelę Lelą auginanti jauna moteris.


Dar prieš keletą savaičių, kai žurnalistai tave užtiko su žinomu muzikos prodiuseriu Martynu Tyla, sakei, kad į sceną bent jau kol kas grįžti neketini, o šiandien tavo grįžimas - nebe ateities planai?


Melavau! Aš gi įpratusi meluoti (juokiasi). Tada pamaniau, kad dar ankstoka pranešti apie grįžimą, o ir didesnės staigmenos norėjosi. Be to, žurnalistai manęs klausinėjo telefonu - jei būtų klausę akis į akį, galbūt būčiau susimėčiusi ir prasitarusi, kaip yra iš tikrųjų.


Tad kada ir nuo ko viskas prasidėjo?


Kai gimė Lela, visa galva pasinėriau į motinystę, o vieną dieną ėmė kirbėti mintis, kad reikėtų dar ką nors veikti. Apsilankiusi TV3 sezono pristatyme, supratau, kad grįžti labai noriu, ir visai nesvarbu kur - į sceną ar televiziją.


Pasiilgai dėmesio?


Meluočiau, jei sakyčiau, kad ne. Pasitraukusi bandžiau dirbti, vadovavau interjero salonui, bet supratau, kad jei kada nors dirbsiu tokį darbą, dirbsiu tik sau.

Po TV3 sezono pristatymo net neįsivaizdavau, ką darysiu, kaip grįšiu. Nuvažiavau pas televizijos prodiuserį Saulių Bartkų, tačiau sezono laidos jau buvo sudėliotos, vedėjai patvirtinti. Vieną dieną mano vyras Marius pasakė, kad kažkoks vaikinas atsiuntė dainą, pasiteiravo, ar nenorėčiau jos paklausyti. Paklausiau, man ji patiko, todėl netrukus su tuo vaikinu susitikau, o susitikusi nusprendžiau: „Gerai, bandom..." Kol kas dėl tokio sprendimo nesigailiu.


Koks apima jausmas vėl užsukus į įrašų studiją?


Pasirodo, visa tai dar nepasimiršo, bet užlipus ant scenos, jaučiu, bus baisoka. Neseniai su dukryte dalyvavome madų pristatyme. Mano Lelutė ant podiumo jautėsi tikra žvaigždė, o man rankos drebėti pradėjo (juokiasi).


Gal jau žinai, kada pasirodysi viešumoje?


Per „Išsipildymo akciją". Tiesioginis eteris, daugybė žiūrovų - grįžti reikia su dundesiu (juokiasi).


Ką reiškia naujasis tavo vardas „Iš stiklo"?


Manau, iš pradžių jis daug kam skambės keistai - panašiai kaip Geltona, bet laikui bėgant žmonės pripras. O ką jis reiškia? Aš žinau, ką reiškia, bet visi bandymai tai paaiškinti man atrodo banaliai. Viskas gyvenime trapu kaip stiklas: bet kas - scena, šlovė, net gyvybė - šiandien yra, o ryt, net kitą minutę to gali nebelikti. Be to, stiklas ir viskas, kas su juo susiję, man yra gražu.


Nebaisu, kad sugrįžti bus sunku - juk kova dėl vietos po saule pramogų versle šiais laikais gana nuožmi?


Kol kas neturiu planų iš savo veiklos užsidirbti. Jei norėčiau „greitų" pinigų, galbūt ryžčiausi dainuoti visišką „popsą", gerai pagalvočiau apie kaimus, o dabar norisi daryti tai, kas patinka, per daug nemąstant apie pinigus ir greitą jų grįžimą. Žinoma, visuomet norisi gyventi iš to, ką darai, tačiau nereikia skubinti įvykių.


Kokia tu grįžti?


Laisvesnė. Neketinu darkytis ar stačia galva pasinerti į menus, bet, tikrai žinau, nebijosiu eksperimentuoti, juolab kad galėsiu pagaliau tai daryti. Juk anksčiau eksperimentai man buvo draudžiami, buvo sukurtas įvaizdis, kurio turėjau įsikibusi laikytis. Buvau pavyzdinga mergina, gražiai besielgianti ir visiškai neskandalinga. Nesakau, kad tapsiu skandaliste, bet turėdama daugiau laisvės galėsiu būti savimi. Geltonos nebebus.


Erzina, kad žmonės tavo vardą vis dar sieja su dainininke Geltona?


Ne. Nors kartais... Kad esu Geltona, labiausiai jaučiu Vilniuje, kur žmonėms Bendžių „gvardija" turi neigiamą atspalvį. Į mus visuomet žiūrėdavo kažkaip keistai.


Viename žurnale pagaliau ryžaisi papasakoti apie darbo su broliais Bendžiais principus. Netgi prisipažinai, kad dirbdama su jais sirgai depresija.


Na, žurnalistai truputį persūdė, bet taip, tiesa, kalbėjau apie tokius dalykus, prisipažinau, kad man nepatiko dirbti su Bendžiais. Tačiau tai tik mano vienos nuomonė - daug atlikėjų dirbo ir toliau mielai dirba su jais. Jei atvirai, manau, jiems taip pat nepatiko su manimi dirbti.

Buvo sunku, bet depresija sirgau tikrai ne penkerius metus, kol gyvavo Geltona, o tik pačioje pabaigoje. Ir grįžusi po koncertų tikrai nežliumbiau įsikniaubusi į pagalvę, atvirkščiai - negera būdavo prieš koncertus, o po jų tik lengviau atsipūsdavau.


Po tokių atvirų pasisakymų nebijai sutikti buvusių prodiuserių?


O ką jie man padarys? Nušaus? Jų skambučio gal ir sulauksiu, bet juk aiškintis tikrai neprivalau. Manau, Bendžiai pripažins, kad tai, ką pasakoju, nėra iš piršto laužta.


Ir vis dėlto kokia juoda katė perbėgo tarp tavęs ir Bendžių?  


Niekas tarp mūsų nelakstė. Tiesiog jie turi savotiškus darbo principus, kurie man nebuvo prie širdies. Vieną dieną pradėjo pjauti tai, kad nuo manęs niekas nebepriklauso - viskas buvo padiktuota prodiuserių. Jų darbe daug blefo, o man blefuoti neįdomu. Džiaugiuosi, jog mūsų bendradarbiavimas baigėsi, ir nemeluočiau, jei pasakyčiau, kad tikrai pas juos negrįžčiau. Tik, gink Dieve, nesupraskite, kad Bendžiai - blogi žmonės.


Dabar sutarčių lengva ranka nepasirašai?


Dabartiniams prodiuseriams esu aiškiai pasakiusi, ko mano sutartyje negali būti. Dabar žinau viską, kas man gali nutikti blogiausia.


Jau kelias savaites su dukra leidžiate Vilniuje. Ką veikiate sostinėje?


Atvažiavome aplankyti čia gyvenančios mano mamos. Tačiau vis atsiranda įvairių reikalų: tenka nulėkti ir į Kauną, į įrašų studiją, ir fotosesijose dalyvauti.


Vadinasi, pastaruoju metu viena koja gyveni Vilniuje?


Panašiai. Man labai patinka Vilnius, mielai net persikraustyčiau čia gyventi. Galbūt kada nors tai ir nutiks...


Vyras tam neprieštarauja?


Ne - jis taip, kaip ir aš, nėra prisirišęs prie vietos. Visada maniau, kad esu nepaprastai prieraiši. Namas, Klaipėda - nemaniau, kad galėčiau to atsisakyti. O dabar suprantu, kad ramia dūšia persikraustyčiau gyventi kitur.   


O vyras nebamba, kai žmona dviem trims savaitėms išvažiuoja?


Nebamba, o ir aš rami. Galbūt labiau nerimaučiau, jei tokiam ilgam laikui su vyru palikčiau ir dukrą - susitvarkyti susitvarkytų, bet, žinau, jam būtų labai sunku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas