Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Istorijos detektyvai“: ką iš tiesų žinome apie karalių Mindaugą?

Antrojoje „Istorijos detektyvų“ laidoje šį sekmadienį bus ieškoma dingusios Mindaugo karūnos bei jo kapo. O taip pat nebus apsieita be meilės – kas gi buvo Mindaugui lemtinga moteris Morta?
LRT
LRT / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Antrojoje „Istorijos detektyvų“ laidoje šį sekmadienį bus ieškoma dingusios Mindaugo karūnos bei jo kapo. O taip pat nebus apsieita be meilės – kas gi buvo lemtinga Mindaugui moteris Morta?

Yra teorija, kuri teigia, kad Mindaugo karūna išliko iki mūsų dienų. Ir ją iškėlė ne lietuvių, bet ukrainiečių istorikas Michailas Hacijus. Jei tai tiesa, tai kur šiuo metu ji yra saugoma? Ar gali ją pamatyti visi norintys?

Taip pat iki mūsų dienų yra išlikęs paslaptingas dokumentas, kuriame teigiama, kad Mindaugas yra palaidotas kaimyninės šalies miestelyje. Kaip vadinasi šis miestelis? Ar iš tiesų pirmasis mūsų karalius atgulė amžinojo poilsio būtent ten?

Ir galiausiai, meilė. Apie Mindaugą kaip karalių, politiką, valstybės vienytoją žinome daug. Bet ką žinome apie Mindaugą kaip žmogų? Koks jis buvo? Ką paaukojo vardan savo politikos? Kas buvo ta moteris, kurios paskutinis noras tapo lemtingu Mindaugui? Jį išpildęs Mindaugas įgijo priešą, kuris jį ir nužudė.

Atsakymai į istorines minkles – laidoje „Istorijos detektyvai“ šį sekmadienį 15 val. per LRT televiziją. Vedėjas Virginijus Savukynas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai