„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kitą savaitę pasirodys kulinarijos laidos vedėjo Lino Samėno knyga

„Į knygą stengiausi sudėti geriausius, įdomiausius naujus receptus, idėjų sėmiausi iš įvairių šalių virtuvių, neaplenkiant ir mūsiškės lietuviškos, – sako virėjas.
Foto naujienai: Kitą savaitę pasirodys kulinarijos laidos vedėjo Lino Samėno knyga
TV3 nuotr. / zmones24.lt
Temos: 1 Linas Samėnas
Laidos „Susitikime virtuvėje“ žiūrovų, charizmatiškojo jos vedėjo Lino Samėno gerbėjų bei visų, mėgstančių gaminti, laukia puiki staigmena. Lapkričio 2-ąją prekybos tinkle „Iki“ pasirodys nauja kulinarinė knyga „Virtuvės knyga. „Iki“ ir Lino Samėno receptai“.
Tai yra pirmoji knyga, kurioje profesionalus virėjas Linas Samėnas pristato savo receptus, bendradarbiaudamas su „Iki“ prekybos tinklu.

„Šiandien kulinarijos knygų siūloma nemažai. Mes paruošėme „realią“ knygą – turiu galvoje tai, kad receptus pagal ją nesunku įgyvendinti, nes viskas, ko patiekalams reikia, yra kiekvienam suprantama ir prieinama įprastose parduotuvėse“, – apie knygą pasakoja Linas Samėnas.
Paklaustas, kaip atsirado sumanymas kurti knygą, Linas atsakė, kad idėja gimė tarsi savaime, nes pirmojo laidos sezono metu važinėjant pas laidos herojus kildavo įvairių minčių, ko „Iki“ pirkėjams reikia, kas jiems įdomu.

Linas pasakoja, kad knygą sudaro 8 skyriai pagal produktų grupes (vaisiai, daržovės, pieno produktai ir kiaušiniai, sūriai, mėsa, žuvis, bakalėja, alkoholiniai gėrimai), kiekviename jų – po 10 receptų. Bet iš tikro knygoje įdomių maisto gaminimo idėjų yra gerokai daugiau, nes dalis receptų yra sudėtiniai, pateikiami priedai su baziniais dalykais, iliustruoti patarimai, kaip ką pagaminti.

„Patarimų ir paaiškinimų, bendros informacijos apie produktus ir maisto gaminimą yra nemažai, tad knyga turėtų būti gera pagalbininkė tiems, kurie nori išmokti gardžiai gaminti. Juo labiau kad receptų irgi yra įvairių – nuo paprastų ir greitai paruošiamų iki sudėtingesnių, kuriems reikia skirti daugiau laiko“, – sako Linas.
Įdomių, originalių minčių, kaip sujungti į visumą įvairių šalių virtuves, knygoje suras ir jau patyrę virtuvės meistrai. Kad gaminti būtų aiškiau ir paprasčiau, prie kiekvieno recepto pateikiami šefo patarimai, nurodomas gaminimo laikas, besirūpinantiems subalansuota mityba naudinga informacija bus apie kalorijų ir maistinių medžiagų kiekius.

„Į knygą stengiausi sudėti geriausius, įdomiausius naujus receptus, idėjų sėmiausi iš įvairių šalių virtuvių, neaplenkiant ir mūsiškės lietuviškos, – sako virėjas. – Tikiuosi, kad žmonėms patiks, bus įdomu ir kartu nesudėtinga gaminti. Ir svarbiausia, labai skanu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs