Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Larisa Kalpokaitė: Kanų viešnia

Kino pavasario surengtų „Lietuvos kino žvaigždė 2008“ rinkimų laureate tapo aktorė Larisa Kalpokaitė (50). Prizas – kelionė į garsiausią pasaulyje Kanų kino festivalį.
Foto naujienai: Larisa Kalpokaitė: Kanų viešnia
Festivalio "Kino pavasaris" direktorė Vida Ramaškienė ir aktorė Larisa Kalpokaitė. Nuotrauka iš asmeninio albumo / zmones24.lt
Kino pavasario surengtų „Lietuvos kino žvaigždė 2008“ rinkimų laureate tapo aktorė Larisa Kalpokaitė (50). Prizas – kelionė į garsiausią pasaulyje Kanų kino festivalį. Žiūrovai daugiausia balsų atidavė Larisai, kuri įveikė dvi konkurentes: Vaivą Mainelytę ir Nijolę Narmontaitę. Moteris džiaugėsi apdovanojimu ir didžiuliu įvertinimu. „Kelionė į Kanus – kiekvieno artisto, menininko, kino mylėtojo svajonė. Esu dėkinga visiems balsavusiesiems“, – iš karto po apdovanojimų sakė Larisa Kalpokaitė. Ji jau grįžo iš Kanų su pačiais šilčiausiais įspūdžiais. „Tai milžiniškas srautas: pinigų, žmonių, ryšių – visko, ko tik nori. Didžiulė pagarba kinui ir tai tik ledkalnio viršūnėlė, palyginus su visu festivaliu. Paliko milžinišką įspūdį“, – sako Larisa. Moteris neslepia, kad kelionė į Kanus ir žmonių įvertinimas jai buvo pats netikėčiausias ir brangiausias. „Viltis viduje kirbėjo, bet nelabai turėjau kada apie tai galvoti, nes buvau labai užsiėmusi. Tačiau Kanuose leidau laiką savo malonumui: žiūrėjau filmus, žengiau raudonuoju kilimu, dalyvavau vakarėliuose, maudžiausi jūroje, vaikštinėjau po miestą ir mėgavausi švente. Visi puikiai nusiteikę, linksmi, mandagūs ir su šypsena veide“, – džiaugiasi ji. Prancūzijoje aktorė lankėsi antrą kartą ir sako, kad ši šalis jai labai patinka. Kanuose Larisa pirmą kartą paragavo austrių ir varlių. „Prancūzai tiki, kad jeigu pirmą kartą ragauji kokį patiekalą, reikia sugalvoti norą. Aš sugalvojau – žiūrėsime ar išsipildys“, – juokiasi žinoma aktorė. Kanų kino festivalio metu ji viename žurnale pamatė savo nuotrauką, o sutikti lietuviai pasakojo, kad buvo rodomas ispanų filmas, kuriame filmavosi Larisa. Tačiau ji pati filmą pražiopsojo. „Niekas neatpirks žiūrovų dovanos: kas aktoriui gali būti svarbiau už žiūrovų meilę ir pasitikėjimą?!“ – įsitikinusi Larisa. Iš kelionės moteris parsivežė levandų, vyrui ir sūnui nupirko prancūziškų kvepalų, o save palepino gražiais naujais bateliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas