Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos aktoriai pasipiktino Nikitos Michalkovo pareiškimais

Krymo okupacija supjudė ne tik valstybes ir jų politikierius, bet ir visiems žinomas garsenybes. Europos, Rusijos ir Lietuvos aktoriai sukrėsti matydami, kaip Kremliaus kareivio batas trypia svetimą žemę ir nebegali tylėti.
Ugnė Skonsmanaitė ir Tomas Ališauskas
Ugnė Skonsmanaitė ir Tomas Ališauskas / LNK nuotr.

Šį pirmadienio vakarą 19.30 val. laidoje KK2 žinoma teatro ir kino aktorė Vaiva Mainelytė prisipažins, kad visa širdimi serga už Ukrainą, ir užjaučia kolegas, nes, pasak jos, kai  patrankos griaudžia, mūzos tyli ir labai sunkiai išgyvena.

Tuo metu vienas garsiausių Rusijos aktorių, kino režisierius Nikita Michalkovas pareiškė, jog jis Putiną įsimylėjo ir ant kitaip manančių jam....

„Labai nusivyliau juo už tą sotų gyvenimą, už tai jis pasidarė toks tarnas, ir toks laimingas, toks sotus, aišku, jam,  matyt, reikia atsidėkoti“, – kalbėjo žinomu Rusijos režisieriumi nusivylusi aktorė.  

Jai pritarė ir Kostas Smoriginas. „Seniai pastebiu, kad jis turi dvaro menininko sindromą. Mane tai labai liūdina. Jis gal žaidžia dvigubą žaidimą, nes yra iš prigimties lošėjas. Ir man atrodo, kad jam nepraėjęs noras tapti caru. Visos Rusijos. Jam naudinga palaikyti Putiną.“

Aktorių apsižodžiavimai virto ir veiksmais. Lietuvos Rusų dramos teatras, vadovaujamas Jono Vaitkaus, atsisakė vykti  į teatrų festivalį Peterburge  „Baltijos namai“. Mat  festivalio vadovas Sergėjus Grigorjevičius-Šubas parėmė Putino režimą.

„Nevykstame dėl to, kad šito festivalio vadovas pasirašė laišką, kuris remia aneksiją ir mums tai yra nepriimtini dalykai, – sako Jonas Vaitkus.

O Maskva, sužinojusi apie Jono Vaitkaus demaršą, grasina neįsileisti Lietuvos Rusų dramos teatro į Rusiją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas