Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Petruškevičius: kitąmet sąraše bus dvidešimčia ponių daugiau!

Sudarydamas stilingiausių ir nestilingiausių žinomų moterų sąrašą stilistas Mantas Petruškevičius (24) tapo lietuviškuoju Richardu Blackwellu.
Foto naujienai: Mantas Petruškevičius: kitąmet sąraše bus dvidešimčia ponių daugiau!
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt

Sudarydamas stilingiausių ir nestilingiausių žinomų moterų sąrašą stilistas Mantas Petruškevičius (24) tapo lietuviškuoju Richardu Blackwellu. Pernai miręs garsusis mados kritikas ir dizaineris blogiausiai besirengiančių pasaulio moterų sąrašą pirmą kartą paskelbė dar 1960 metais, o į jį tąkart pateko net kino legenda Brigitte Bardot. Įdomu, ar nemažai liaupsių ir kritikos sulaukiančio Lietuvos stilisto sąrašas taps daugybę metų tęsiama tradicija?


Kokios sulaukei ponių, patekusių į sąrašus, reakcijos?


Visokios, bet, jei atvirai, šiuo klausimu turiu tvirtą nuomonę ir neketinu niekam dėl nieko teisintis, juolab kad tikrai nemanau įvardijęs netinkamas „kandidatūras".


Daug kam gali pasirodyti keista, kad į stilingiausiųjų sąrašą pateko žinomos verslininkės, o su jomis geri santykiai tau turėtų būti itin svarbūs?


Su Ana Ciupij susipažinau vos prieš kelias dienas... Išrinkau moteris, kurios su manimi visiškai nesusijusios ir kurios tikrai nėra mano klientės.


Tačiau dvi iš jų - nuolatinės tavo vakarėlių viešnios...


Bendrauju su jomis, bet mūsų nesieja ypatinga draugystė. Manau, pasielgiau teisingai į sąrašą įtraukdamas ir verslininkes, ir meno moteris. Niekas negali manęs apkaltinti, kad išrinkau vien tas, kurios turi daug pinigų ir kurios gali sau viską leisti. Patikėkite, turint daug pinigų galima taip „nusirengti" ir taip nusistilizuoti, kad - neduok Dieve... Negana to, ne viską lemia drabužis - daug reiškia manieros, gyvenimo būdas.


Skelbdamas nestilingiausių moterų sąrašą nebijojai jų įžeisti? Juk tai, atrodytų, taip nejautru iš tavo pusės?


Nemanau, kad padariau nusikaltimą. Mano komentarai buvo gana švelnūs, kai kam pasirodė net per švelnūs. Be to, tos, kurios pateko į sąrašą, neturėtų to priimti asmeniškai. Galbūt joms tiesiog vertėtų šiek tiek pasitempti - juk yra matomos moterys, iš kurių aplinkiniai turėtų imti pavyzdį, kaip reikėtų rengtis ir elgtis. Kalbant atvirai, jei tik būtų noro, šį sąrašą būtų galima ir iki dvidešimties ištempti... Šį kartą nenorėjau minėti „popsinių" moterų, kurios ir taip nuolat spaudoje minimos kaip prastai atrodančios. Norėjau ko nors naujo - juk ir be Natalijos yra užtektinai nestilingų moterų...


Kalbant apie autoritetus... Jautiesi turįs teisę skirstyti žmones į stilingus ir nestilingus? O galbūt Mia teisi sakydama, kad pirmiau turėtum baigti studijas, tik paskui sudaryti panašius sąrašus?


O gal Miai reikėtų pasiūlyti apskritai nuo scenos nulipti? Be to, Mia man - nulinė žvaigždė, kad klausyčiausi jos nuomonės. Kam jau kam, o jai tikrai siūlau nusipirkti etiketo knygą. Pažiūrėkite į jos gyvenimo būdą - argi ji neverta būti įrašyta į nestilingiausiųjų penketuką?!


O kaipgi dėl tavojo autoriteto?


Dėl mano? Pasijutau galįs tai padaryti ir padariau - taškas. Viskas tuo pasakyta - komentarų daugiau nebus. O kam nepatinka, pasakysiu: kitąmet sąraše bus dvidešimčia ponių daugiau!


Jei kas nors ryžtųsi sudaryti vyrų penketukus, kaip manai, kuriame - stilingiausiųjų ar nestilingiausiųjų - būtų įrašyta tavo pavardė?


Ir viename, ir kitame atsidurti man būtų didelė garbė, tikrai to pernelyg nesureikšminčiau. Pažiūrėkite į užsienio žvaigždes - jei ir atsiduria tarp nestilingiausiųjų, dėl to nė kiek nesigraužia, o po kurio laiko taip gerai ima atrodyti, kad daugeliui būna toli iki jų...

Žinoma, mūsų lietuvaitės turbūt į tai net nereaguos, toliau galvos: „Vis tiek skaras, kailius ant galvų, kaklų rišime, vis tiek su savo sijonais skraidysime." Apskritai, manau, šarminga ir tikra asmenybė, ne pilka pelytė, niekada nepasijustų blogai, jei būtų įrašyta į nestilingiausiųjų sąrašą. Atvirkščiai - kritiką priimtų, to viešumoje nesureikšmintų, o atėjusi į kitą vakarėlį visus pritrenktų savo išvaizda.


Stilingiausiųjų penketukas (vardai pagal abėcėlę):


  1. Restorano „Stikliai" bendrasavininkė Ana Ciupij
  2. Dainininkė Alina Orlova
  3. Verslininkė Asta Valentaitė-Pinkevičienė
  4. Verslininkė Daina Bosas
  5. Režisierė Dalia Ibelhauptaitė

Nestilingiausiųjų penketukas (vardai pagal abėcėlę):


  1. Dainininkė Daina Bilevičiūtė
  2. Verslininkė Inga Paksaitė-Stumbrienė
  3. Dainininkė Irena Starošaitė
  4. Dainininkė Mia
  5. Advokatė Svetlana Pronina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento