Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rima Petrauskytė: vieniša ir tuo patenkinta

Atvirai, ramiai ir be jokių užuolankų – taip su žurnalistu kalbėjo buvusi dainininkė Rima Petrauskytė.
Foto naujienai: Rima Petrauskytė: vieniša ir tuo patenkinta
Gedimino Žilinsko nuotrauka / zmones24.lt
Vardas, pavardė: Rima Petrauskytė.
Gimimo data, vieta: 1980 09 23, Klaipėda.
Šeima: tėtis pensininkas, mama – vokiečių kalbos dėstytoja.
Šeiminė padėtis: netekėjusi, širdis šiuo metu laisva
Pasiekimai: 10 metų dainavo populiarioje merginų grupėje „Mango“, kuri laimėjo ne vieną muzikinį apdovanojimą; šiuo metu dirba „Persona Optima“ atstovybės Klaipėdoje direktore.

Atvirai, ramiai ir be jokių užuolankų – taip su „Privatu!“ žurnalistu kalbėjo buvusi dainininkė Rima Petrauskytė. Jauna moteris sako, kad šiuo metu mėgaujasi visiškai kitokiu gyvenimu, kuriame kol kas nėra vietos mylimajam. Tačiau tai netrikdo Rimos, priešingai – ji jaučia pilnatvę.

Koks dabar Tavo gyvenimas? Kaip jį apibūdintumei?

Man vis dar keista, kad dirbu kaip dauguma žmonių, mėgaujuosi laisvais savaitgaliais. Jei atvirai, dar niekaip prie to nepriprantu. Vis atrodo, kad pirmadieniais galiu ilgiau pamiegoti (šypteli). Man labai patinka mano naujas gyvenimo ritmas. Negaliu pasakyti, kad anksčiau buvo blogai, tiesiog dabar kitoks mano gyvenimas.

Ar pakito Tavo vidus?

Manau, taip. Tapau šaltesnė, racionalesnė, ne tokia jautri. Kai pasibaigė grupės „Mango“ veikla, viskas apvirto aukštyn kojomis. Per šį pusmetį gavau milžinišką emocijų ir adrenalino dozę. Iš pradžių nesuvokiau, kaip reikės gyventi iširus grupei. Patyriau šoką. Tačiau viskas pamažu praėjo ir dabar jaučiuosi rami, nebeliko streso, išnyko nerimas.

Praėjo beveik pusmetis, kai nebedainuoji. Ar pasiilgai šios veiklos?

Gruodžio 2 dieną Klaipėdoje vyko vaikinų grupės „Pikaso“ albumo pristatymas, į kurį aš buvau pakviesta. Prieš eidama ten, baiminausi, kad mane užplūs prisiminimai, labai dėl to nerimavau. Tačiau aš supratau, kad visai nepasiilgau scenos ir kad mano priimtas sprendimas nebedainuoti buvo teisingas. Tiesa, šiuo metu vienas žmogus man siūlo bendradarbiauti muzikos srityje, bet jaučiu, jog dar per anksti. Kol kas dainuoju tik automobilyje (juokiasi).

Per dešimt metų scenoje nė viena iš „Mango“ merginų neleido žurnalistams knaisiotis po asmeninį jų gyvenimą. Specialiai taip elgėtės ar vadybininkai liepė?

Mes pačios šiuos dalykus spręsdavome. Ir dabar taip pat elgčiausi – niekada nekalbėčiau apie asmeninį gyvenimą. Juk nežinai, kaip viskas gali pakrypti. Juokinga, kai vieną dieną santykiai atrodo nuostabūs, o kitą jau šnekama apie skyrybas. Kam to reikia? Asmeninis gyvenimas neturi priduoti populiarumo.

Tu sakai: „Tai jau mano asmeninis gyvenimas.“ O kur yra ta riba?

Jei manęs paklaustumei, ar turiu vaikiną, aš atsakyčiau „taip“ arba „ne“, bet jei imtumei daugiau apie jį klausinėti, aš nieko nepasakočiau.

Ar šiuo metu esi vieniša?

Aš esu vieniša, bet tuo mėgaujuosi. Gera išmokti būti savimi, nors tai nėra labai lengva. Man dabar yra atradimų metas. Labiau pažįstu save ir net atrandu tokius dalykus, kurių visą gyvenimą nesupratau. Pavyzdžiui, man neskanu valgyti žuvį, nemėgstu saldumynų (juokiasi).

Kol Tave grimavo žurnalo „Privatu!“ viršelio fotosesijai, papasakojai, kad kartą prisipažinai neva esanti lesbietė. Kodėl taip pasakei?

Buvo juokinga situacija. Su drauge nusprendėme eiti į klubus pasilinksminti. Bičiuliai manęs nuolat klausdavo, ar aš pagaliau susiradau vaikiną. Mane tai pribaigė. Staiga kilo mintis pasakyti, kad mano draugė iš tikrųjų yra mano partnerė. Nuo to karto daugiau niekas manęs neklausinėjo apie vaikinus (šypsosi). Blogiausia, kad bičiulė nieko apie tai nežinojo. Žinoma, vėliau aš jos atsiprašiau. Noriu pabrėžti – aš nesu lesbietė!

Ar dar bendrauji su buvusiomis grupės „Mango“ narėmis ir vadybininkais broliais Bendžiais?


Taip, su visais bendrauju. Nors anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, kad mes su Viktorija Perminaite smarkiai susipykusios. Taip, tai buvo tiesa – mes iš tikrųjų nebendravome. Kodėl taip įvyko? Nesupratome viena kitos: Viktorija norėjo likti scenoje, o aš – ne. Todėl viskas baigėsi taip, kad aš sugrioviau jos svajones, tačiau jei nebūčiau taip pasielgusi, ji būtų sugriovusi manąsias... Viktorija pyko ant manęs dėl susidariusios situacijos, o aš pykau ant jos, kad ji manęs nesupranta. Mes labai ilgai nebendravome. Abejoju, ar net būtume pasisveikinusios, jei būtume susitikusios gatvėje. Laimei, mes susitikome, pakalbėjome, apsikabinome ir viskas dabar tarp mūsų gerai. Laikas viską sudėlioja į savo vėžes.

Neseniai Tavo kolegė Edilija Šliauderienė (buvusi Geltona) viešai pareiškė apie esą žiaurias kontrakto sąlygas su vadybininkais Bendžiais. Kaip vertini tokį jos pareiškimą? Ar jos žodžiuose buvo tiesios?

Kai viską perskaičiau, iš karto parašiau Edilijai trumpąją žinutę. Norėjau jai pasakyti, kad Lietuva per maža šalis reikšti tokias nuomones. Dar jai pridūriau, kad turbūt tas žurnalas turėjo sumokėti apvalią sumelę už tokią naujieną. Kalbant apie informacijos teisingumą, nieko negaliu sakyti, nes Edilija turi savo gyvenimą. Man bendradarbiaujant su Bendžiais buvo dalykų, kurie manęs netenkino asmeniškai, bei tai ir liks tik su manimi – niekas apie tai nesužinos. Manau, kad tuos dalykus reikėjo tada spręsti, o jei to nepadariau, tai geriau niekam apie tai ir nepasakosiu.

Tavo ateities planai?

Dabar gyvenu šia diena ir negalvoju, koks bus mano gyvenimas po kelerių, tarkime, metų. Dabar mane supa tokie žmonės, kurie įrodė, kad reikia gyventi šia diena, bet nepaleisti visko vėjais. Tiesiog aš negalvoju apie ateitį (juokiasi).

Grįžta į televiziją

Kadangi netrukus prasidės bene populiariausias LNK projektas „Žvaigždžių duetai“, televizijos prodiuseriai suko galvą, kas šiais metais puikiai tiktų šou. Viena iš geriausių kandidačių tapo ir Rima Petrauskytė, kuriai jau surastas ir partneris. Juo tapo aktorius ir buvęs laidų vedėjas Sigutis Jačėnas (45).
„Labai ilgai dvejojau, ar verta dalyvauti, bet vienas laidos rengėjas taip įkyriai mane kvietė, kad nesugebėjau pasakyti „ne“. Be to, galutinai apsisprendžiau sužinojusi, kad mano partneris bus Sigutis, mat aš žaviuosi šiuo žmogumi“, – sako Rima. Tačiau dalyvavimo „Žvaigždžių duetuose“ klaipėdietė prašo nesureikšminti ir nevadinti to grįžimu į didžiąją sceną. „Man tai tiesiog bus senų gerų laikų prisiminimas, smagaus laiko praleidimas ir bendravimas su įdomiais žmonėmis. Juk ką daugiau vienišai merginai veikti šaltais žiemos vakarais?“ – klausimu interviu baigia Rima Petrauskytė.

Viktorija Perminaitė (27): tarsi mama

„Apie Rimą galiu kalbėti tik gerai. Ji, kaip mes ją vadindavome grupėje „Mango“, buvo mūsų mama, kurios nuomonę gerbėme. Kaip draugė ji gal truputį uždara, bet tai nereiškia, jog ji nemokėjo išklausyti ir patarti, o kaip žmogus – turintis plačią širdį, savitą gyvenimo suvokimą, kupina įdomių minčių. Džiaugiuosi, kad toks žmogus yra mano draugų rate“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento