Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V. Budraitytės ir G. Naujoko santuokos datą lėmė žvaigždės

Taip gerai nusiteikusių nuotakų Vilniaus santuokų rūmuose būna retai. Laimingo laiko santuokai registruoti būrėja Vaiva BUDRAITYTĖ (48) praėjusį penktadienį laukė smagiai plepėdama.
Foto naujienai: V. Budraitytės ir G. Naujoko santuokos datą lėmė žvaigždės
Foto naujienai: V. Budraitytės ir G. Naujoko santuokos datą lėmė žvaigždės / zmones24.lt
Taip gerai nusiteikusių nuotakų Vilniaus santuokų rūmuose būna retai. Laimingo laiko santuokai registruoti būrėja Vaiva BUDRAITYTĖ (48) praėjusį penktadienį laukė smagiai plepėdama. Santūresnis buvo jos išrinktasis astrologas ir meditacijų mokytojas Gaudentas NAUJOKAS (44).

Nuotaikos nesugadino net labai vėluojantys vestuvių liudininkai – senas Vaivos mokyklos laikų bičiulis Bronius Stankevičius su žmona Audra. Ši pora buvo liudininkai ir per pirmąsias jos vedybas. „Nufotografuokite mus su anūke“, – pirmiausia glėbyje jauna močiutė suspaudė vienuolikos mėnesių anūkę Benigną Mortą, negalėdama atsidžiaugti. – Ji – mūsų akių šviesa.“

Kol laukė palankios akimirkos – „šiek tiek po pirmos valandos“, būrys norinčiųjų pasveikinti Vaivą ir Gaudentą gausėjo. Nuotaka visus apdalijo bučiniais ir ragino dalyvauti santuokos registravimo ceremonijoje. Paskui, su vyru priimdama linkėjimus, gėles ir dovanas, rūpinosi, kad sveikintojai vaišintųsi putojančiu vynu. Vaiva prisipažino, kad rengdamasi vestuvėms labai išgyveno, naktimis nemiegojo, bet išvakarėse pailsėjo ir iškilmingą dieną tiesiog švytėjo. „Viskas buvo labai puiku“, – liko patenkinta švente. Ramybe per ceremoniją spinduliavęs Gaudentas, pasak jos, niekada iš anksto nesijaudina – mano, kad problemas reikia spręsti tada, kai jų iškyla. Jis parinko vestuvėms tinkamą dieną, nupirko tradicinius aukso žiedus. Sausio 10-ąją, per Vaivos gimtadienį, pora nunešė prašymus sutuokti. „Tai – Amerikos nepriklausomybės diena“, – būrėja juokiasi, kad liepos 4-oji kitoms vestuves švenčiančioms poroms galbūt nebuvo astrologiškai ypatinga. Pasak Gaudento, bet kuriuo atveju tai – gera diena. Tikėti žvaigždėmis ar ne – kiekvienas gali pasirinkti. Vaiva pasakoja, kad Nepale, kur skyrybų itin mažai, astrologija remiamasi priimant kiekvieną svarbesnį sprendimą. Tenykštis jos draugas karališkojo astrologo klausė, ar gali bičiuliautis su lietuve. Vaiva juokiasi, esą žvaigždės parodė, kad pora jiedu nebus niekada, bet bičiulystė gali būti ilga ir nuoširdi.

Pajutę abipusę trauką, domėjosi, ar yra tinkami vienas kitam, ir Vaiva su Gaudentu. „Gera pradžia – pusė darbo. Palankios žvaigždės gali tapti geru draugystės pradžios impulsu, – mano būrėja. – Gaudentas patikrino, ar mes astrologiškai sutampame. Neįtikėtina, bet paaiškėjo, kad tinkame beveik idealiai.“ Ir Vaiva, ir Gaudentas kartą jau buvo sukūrę šeimas. Kodėl santuokos ryšiais nutarė susisaistyti antrąsyk? „Mums abiem labai svarbi šeimos institucija, vaikai, anūkai“, – aiškina Vaiva. Artima jųdviejų su Gaudentu draugystė iki vedybų truko beveik trejus metus. Jis buvo iniciatorius įteisinti santykius. Palankiai apsisprendimą įvertino poros atžalos: Vaivos dukra ir sūnus bei du Gaudento sūnūs. O jo tėvas pareiškė, kad sūnaus draugių nelankys – atvažiuos į svečius tik pas marčią.

Prieš vestuves, per mėnulio jaunatį, pora sykiu įsigijo daug bendro naudojimo daiktų. Pasak Vaivos, naują gyvenimo etapą reikia pradėti su naujais daiktais. Prieš vestuves jie pasirašė ir vedybų sutartį. „Meilė yra meilė, o tvarka yra tvarka, – būrėja aiškina, kodėl abu norėjo sudaryti vedybų sutartį. – Mums abiem tai – antroji santuoka. Reikia, kad vaikai žinotų, kas kaip. Pasirašėme dokumentus, kurie apsaugos, jei kas nors atsitiks. Aišku, ruošiamės ilgai ir laimingai gyventi, bet maža kas nutiks po dešimties ar penkiolikos metų...“

Vaiva pasakoja vestuvių dienai „armanių“ ar „versačių“ sau ir išrinktajam neieškojusi. Abu norėjo atrodyti santūriai. Jaunikis apsirengė seniau įsigytais šventiniais drabužiais, nuotaka aukso spalvos suknelę rado drabužių salone. „Geriau jau pinigus leisti plytoms ir prie namo statyti priestatą“, – juokiasi apdarams nelinkusi išlaidauti būrėja. Kai vakare į vestuvių šventę susirinko apie dvidešimt svečių, šeimininkai pajuto, kad erdvės mažoka. „Sakiau, Gaudentėli, turėsime statyti naują normalų namą. Tik iš kur gauti pinigų – nebent iš dangaus nukristų“, – juokiasi Vaiva ir priduria: – Nemaniau, kad susituokusi taip gerai jausiuosi.“ Netrukus ji su vyru ketina vykti ilsėtis į Liuksemburgą pas savo seserį Valdonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas