Sportas gyvai

Airijos „ragana“ Bambie prabilo apie incidentą „Eurovizijoje“: organizatoriams – riebūs žodžiai

Airijai atstovavusi „ragana“ Bambie Thug praūžus eurovizinei karštinei negaili kritikos „Eurovizijos“ organizatoriams. Ji teigė nesulaukusi konkurso rengėjų palaikymo Izraelio komentatoriui pasielgus nederamai. Dėl šios priežasties airė nepagailėjo riebių žodžių.
Airijos atstovė Bambie Thug
Airijos atstovė Bambie Thug / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip rašo „Daily Mail“, Bambie Thug „Eurovizijos“ finale iškovojo šeštą vietą, vos viena vieta atsilikusi nuo Izraelio atlikėjos Eden Golan, kurios pasirodymas, vykstant karui Gazos ruože sukėlė protestuotojų, pasisakančių už Palestiną, pyktį.

Apie savo propalestiniškas pažiūras atvirai pasisakanti Bambie apkaltino Izraelio transliuotoją „Kan“ taisyklių pažeidimu ir sakė, kad laukia Europos transliuotojų sąjungos (EBU) atsakymo, kokių veiksmų bus imtasi.

Pirmojo pusfinalio metu „Kan“ komentatorius prieš pat Airijos pasirodymą perspėjo žiūrovus, kad Bambie atliekama daina „Doomsday Blue“ bus „pati baisiausia“, nes joje bus „daug burtų, juodosios magijos, tamsių drabužių, šėtoniškų simbolių ir vudu lėlių“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Airijos atstovė Bambie Thug
Lukas Balandis / BNS nuotr./Airijos atstovė Bambie Thug

Jis taip pat pridūrė, kad Bambie dažnai „neigiamai kalba apie Izraelį“ ir paragino žiūrovus pasiruošti savo prakeiksmus.

Pati dainininkė Bambie, kuri save vadina „queer ragana“, spaudos centre žurnalistams sakė, kad Izraelio transliuotojas „Kan“ „du, tris kartus kurstė prieš ją agresiją“ ir kad jų komanda dėl to kreipėsi į konkurso organizatorius (EBU), bet jie į šią situaciją nereagavo.

„[EBU] laukė iki paskutinės minutės, mes vis dar negavome jokio atsakymo, jie privertė mums būti atpirkimo ožiais, mums teko patiems už save pastovėti“, – kalbėjo Bambie, savo patirtį konkurse pavadinusi siaubinga.

„Jūs net neįsivaizduojate, kokį spaudimą užkulisiuose jautė tie, kurie norėjo konkurse pokyčių. Mes įdėjome labai daug darbo, kad viską pakeistume ir aš labai didžiuojuosi, kad laimėjo Nemo“, – teigė ji.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Airijos atstovė Bambie Thug
Lukas Balandis / BNS nuotr./Airijos atstovė Bambie Thug

„Ir aš tik noriu pasakyti, kad mes esame tai, kas yra „Eurovizija“, EBU nėra tai, kas yra „Eurovizija“, EBU tegul eina velniop. Man EBU sušiktai nebesvarbūs“, – kritikos organizatoriams negailėjo Airių atstovė.

Tuo tarpu EBU išplatintame pranešime teigiama, kad dėl Izraelio komentatoriaus replikos buvo kreiptasi į transliuotoją „Kan“.

„Mes kalbėjomės su Izraelio transliuotoju „Kan“ dėl šios situacijos ir dar kartą pabrėžėme, kad svarbu, jog visi komentatoriai gerbtų visus konkurse dalyvaujančius atlikėjus ir laikytųsi renginio taisyklių be nuostatų.“

Airių dainininkė anksčiau „Eurovizijos“ organizatoriams priekaištavo ir dėl to, kad dėl jų turėjo keisti savo įvaizdį scenoje – Palestiną palaikančios atlikėjos paprašyta pakeisti jos kūną dengusių dažų spalvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius