Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlikėja Cosmic bride pristato mistinį šių metų „Eurovizijos“ kūrinį

Džiazo, šiuolaikinės klasikos ir avant-pop pasaulius savo dainose jungianti atlikėja Cosmic bride Roterdame gyvenanti Natalija Chareckaja pristato mitais apipintą 2022-ųjų „Eurovizijos“ atrankai skirtą kūrinį „The Devil lives in Spain“. Tai daina, kurioje neapsisprendžiama tarp noro pasiduoti viską apsemiančiai aistrai ir baimės prarasti save.
Natalija Chareckaja
Natalija Chareckaja / Cveti Zabiela nuotr.

„Dainoje slypi asmeninė istorija, kuriai įkvėpimo sėmiausi senoviniame ispanų mite apie velnią, siūlanti jaunai merginai sandėrį mainais į jos sielą. Nusprendžiau, kad prieš kuriant tokią istoriją turiu sąžiningai įsigilinti į velnio personažą bei rasti ar sukurti sąsają su Ispanija.

Tokiu būdu atradau senovinį mitą apie velnią iš Segovijos. Pasak folklorinės legendos, jauna mergina pavargusi vaikščioti stačiomis miesto gatvėmis, tam, kad kiekvieną rytą pripildytų savo kibirą vandens, pateikė susitarimą velniui – mainais į jos sielą jis pastatys akveduką. Man tai panašu į nesenstančią prieštaravimų istoriją, kurią kiekvienas patiria savo gyvenime“, – teigia autorė.

Pastaruosius kelis metus flamenko muzika besidominti atlikėja neslepia turėjusi planų vykti į Ispaniją mokytis šios srities meno, tačiau tam sutrukdžiusios kelios priežastys, viena jų – pandemija.

Nusprendusi, jog meilė flamenko kultūrai yra pasiekiama šiuo metu namais vadinamame Roterdame, autorė sėmėsi žinių iš konservatorijoje besimokančių muzikantų, stebėjo įvairius pasirodymus, muzikavo pati.

Cosmic bride kūrinį galite išgirsti čia:

VIDEO: Cosmic Bride – The Devil lives in Spain

„Nesistengiau kopijuoti šio muzikos stiliaus, įdomiau buvo sukomponuoti mano švelnų atlikimą ir šią temperamentingą muziką. Tokiu būdu po daugelio bandymų gimė ši daina, kuria bandysiu skintis kelią šių metų „Eurovizijos“ konkurse.“

Cveti Zabiela nuotr. /Natalija Chareckaja
Cveti Zabiela nuotr. /Natalija Chareckaja

Praėjusiais metais debiutuoti „Eurovizijos“ konkurse atlikėja nusprendė būtent dėl likimo duoto ženklo – konkursui antrą kartą vykstant Roterdamo mieste, kuriame kaip pati atlikėja teigia, užaugo kaip kūrėja. Pasirodžiusi su tuometine savo kūrybos daina „Solitary Star“ ji atrado auditoriją, troškančią išgirsti daugiau jos kūrinių.

„Man „Eurovizija“ yra platforma, kurioje kūrėjas gali pasakoti istorijas dainų formomis plačiajai auditorijai, tai tarsi muzikinis uždavinys – sukurti 3 minučių kompoziciją ir užkabinti visą Europą.

Šiuo atveju aš netikiu formulėmis, nuoširdžiai tikiu autentiškumu ir potraukiu dalintis. Nesugebėjau atsispirti ir pasidalinti savo istorija dar kartą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas