Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos atstovė „Eurovizijoje“ dalyvaus iš „namų“: vykti į Roterdamą per daug rizikinga

Atlikėja Montaigne 2021 m. „Eurovizijoje“ pergalę bandys iškovoti iš namų – t.y. likusi Australijoje, mat dėl trečios Europoje siaučiančios COVID-19 bangos vykti į Roterdamą dainininkei ir visai jos delegacijai per daug rizikinga, rašo News.com.au.
Australijos atstovė „Eurovizijoje“
Australijos atstovė „Eurovizijoje“ / Ištrauka iš Montaigne pasirodymo („YouTube“)

Pajusti „Eurovizijos“ atmosferą Roterdame Montaigne progos neteko ir pernai, kai dėl pandemijos konkursas buvo atšauktas. Todėl televizijos tinklas SBS nusprendė jai suteikti antrą šansą atstovauti šalį ir naujos nacionalinės atrankos nerengė.

Tačiau po nuodugnių rizikos tyrimų į „Euroviziją“ vykti deleguota Australijos komanda priversta likti namuose.

„Žinoma, liūdna, kad dvejus metus iš eilės negalėsiu dalyvauti tiesioginiame „Eurovizijos“ spektaklyje, – sakė Montaigne. – Vis tiek labai džiaugiuosi, kad šiemet galėsiu pristatyti „Technicolour“ – kad ir koks bus pasirodymo formatas.“

Australijos atstovės daina „Technicolour“:

VIDEO: Montaigne - Technicolour - Australia

Nyderlanduose, kaip ir didžiojoje dalyje Europos, šiuo metu siaučia trečia pandemijos banga. Šalyje kasdien užfiksuojama vidutiniškai 8000 užsikrėtimų.

Prie Australijos delegacijos sprendimo nevykti į Roterdamą stipriai prisidėjo ir sumažėjęs skrydžių iš šalies skaičius bei mintis, kad penkias savaites teks praleisti viešbučio kambariuose, teigė delegacijos vadovas Joshas Martinas.

„Tai labai sudėtingas sprendimas ir mes bandėme įveikti iššūkius, tačiau nuvykimo ten ir grįžimo namo rizika buvo per didelė“, – sakė jis ir užsiminė apie ne vieną teigiamą aspektą. Montaigne pasirodymas, skirtas 2021 m. „Eurovizijai“, bus pirmasis, surengtas ant Australijos žemės. Be to, ir pati dainininkė jaučiasi pasitikinti savimi, o pasirodymui ketina panaudoti visas įmanomas lemputes, šviesas ir kitas technologijas

Kaip ir visi kiti 39 šių metų dainų konkurso dalyviai, praeitą mėnesį Montaigne įrašė gyvą savo dainos „Technicolour“ atlikimą, jei dėl COVID-19 būtų priimtas sprendimas atlikėjams į Roterdamą vis dėlto nesirinkti.

Joshas Martinas pridūrė, kad minėto pasirodymo įrašymo filmavimas vyko laikantis griežto protokolo ir jį per nuotolį stebėjo „Eurovizijos“ vadovai.

„Per valandą turėjome nufilmuoti tris gyvus pasirodymus, o tada išrinkti geriausią ir jį įkelti. Visa tai stebėjo Europos transliuotojų sąjungos atstovas, Nyderlandų transliuotojas ir nepriklausomas stebėtojas“, – atskleidė jis.

15min primena, kad „Eurovizijos“ pusfinaliai ir finalas vyks gegužės 18-22 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas