Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atrankos finalas pirmą kartą vyks ne Vilniuje

Šiemet „Eurovizijos“ finalo dalyvių ir žiūrovų laukia pokyčiai. Nors ir visi atrankos etapai rengiami Vilniuje, LRT studijoje, finalinę kovą nuspręsta perkelti į Klaipėdą. Čia ir paaiškės atlikėjas, kuris atstovaus Lietuvai konkurse Kijeve, gegužės mėnesį.
Gabrielė Martirosianaitė, Ieva Stasiulevičiūtė
Gabrielė Martirosianaitė, Ieva Stasiulevičiūtė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iki šiol visi atrankų etapai bei ankstesni finalai būdavo rengiami Vilniuje esančioje LRT studijoje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Audrius Siaurusevičius ir  Vytautas Grubliauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Audrius Siaurusevičius ir Vytautas Grubliauskas

Penktadienio popietę LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas paskelbė, kad šiemet finalas perkeliamas – „Eurovizijos“ konkurse šaliai atstovausiantis atlikėjas paaiškės kovo 11 dieną, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

„Norime su „Eurovizija“ išvažiuoti iš Vilniaus. Norime, kad konkursas taptų Lietuvos didžiausiu muzikos renginiu“, – sakė A.Siaurusevičius.

Jis teigė, kad „Eurovizijos“ atrankų finalas ateityje gali būti rengiamas ir kituose miestuose. „Kiti miestai turės pasistengti, kad tektų tokia garbė. Bet jei mums Klaipėdoje pavyks renginys, mes pagalvosim aplankyti ir kitus miestus.“

Klaipėdoje finalas vyks Kovo 11-ąją, tad koncertas bus skirtas ne tik „Eurovizijos“ atstovui sužinoti, bet ir paminėti Nepriklausomybės dieną. Šia proga scenoje pasirodys ne tik konkurso finalininkai, bet ir svečiai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Audrius Siaurusevičius ir  Vytautas Grubliauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Audrius Siaurusevičius ir Vytautas Grubliauskas

Bilietai į „Eurovizijos“ finalą kainuos 3 eurus – vienam žmogui bus galima įsigyti ne daugiau kaip keturis. Jie bus parduodami dviem etapais. „Ateinantį trečiadienį nuo 11 val. ir lygiai po savaitės juos bus galima įsigyti internetu ir bilietų prekybos vietose. Manau, kad turi būti galimybė nusipirkti bilietus visiems, kad neatsirastų besiskundžiančių“, – sakė Klaipėdos meras.

A.Siaurusevičius sakė, kad jų tikslas – įtraukti į šį muzikos renginį kuo daugiau žmonių. Todėl konkurso finalo perkėlimas į Klaipėdą, tikimasi, atkreips didesnės auditorijos dėmesį. „Mes neprivalome daryti atrankos. Galim tiesiog pasitarę deleguoti kažkokį atlikėją. Atranką darom tam, kad tai būtų visos Lietuvos įvykis, kad žmonės galėtų dalyvauti. Be to, „Eurovizijos“ scena suteikia galimybes atsirasti naujiems dainininkams. Tikiuosi, kad ši atranka taps prestižo, galimybių jauniems dainininkams platforma.“

Šiemet iš telefonu balsuojančių žiūrovų surinktų pinigų dalis bus skirta „Eurovizijos“ atstovui.

TAIP PAT SKAITYKITE: Eurovizinė kova: komisija liaupsino Aistę Pilvelytę, mažiausiai balsų teko Lolitai Zero

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento