Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Eurovizijos“ favoritas italas Francesco Gabbani: „Mano daina yra tai, kas esu aš“

Lažybininkų favoritas „Eurovizijoje“ – italas Francesco Gabbani – užbūrė ironiška daina „Occidentali's Karma“, kurioje šaipomasi iš vakariečių susižavėjimo Rytų filosofija. „Viena vertus, daina yra nuotaikinga, tačiau turi ir labai gilią prasmę. Ji yra tam tikro gyvenimo būdo atspindys. Paprastai tariant, šis kūrinys yra tai, kas aš esu“, – LRT.lt sako Italijai atstovaujantis dainininkas.
Francesco Gabbani klipas „Occidentali's Karma“
Francesco Gabbani klipas „Occidentali's Karma“ / Kadras iš vaizdo klipo

Didžiajam penketukui priklausančios šalies atstovas į „Eurovizijos“ sceną lips finalo metu, gegužės 13 d.

Eurovizinę dainą Francesco Gabbani parašė kartu su jaunesniuoju broliu Filippo Gabbani, kuris Kijeve taip pat bus pritariantysis vokalistas.

– Kaip sekasi Kijeve?

– Sekasi gerai. Emocijos – stiprios, nuotaikos – geros. „Eurovizijoje“ techninės organizacijos lygis – labai aukštas, o dalyvauti konkurse – įdomi patirtis. Kijevo miestas turi daug įdomių vietų ir yra labai gražus.

– Kaip ruošėtės „Eurovizijai“? Kokia buvo patirtis Sanremo festivalyje?

– Festivalyje patirtis, žinoma, buvo labai gera. Tai buvo vienas svarbiausių mano gyvenimo įvykių. Mano daina sulaukė didelės sėkmės, tapo labai populiari Italijoje. Atvykau į „Euroviziją“ su dideliu entuziazmu ir daug energijos. Parodysiu panašų šou, kokį rodžiau ir Sanremo festivalyje. Vienintelis skirtumas tas, kad be gorilos scenoje bus keturi pritariantieji vokalistai, kurie dar ir šoks.

– Ar šie du renginiai labai skiriasi?

– Patys konkursai labai nesiskiria, skiriasi tik publika. „Eurovizijoje“ ji gerokai didesnė.

– Kas įkvėpė sukurti tokią nuotaikingą dainą?

– Viena vertus, daina yra nuotaikinga, tačiau turi ir labai gilią prasmę. Ji yra tam tikro gyvenimo būdo atspindys. Paprastai tariant, šis kūrinys yra tai, kas aš esu. Mes, dainų autoriai, ar rašome vieni, ar su kitais, dažniausiai kuriame apie save, apie tai, ką jaučiame. Toks derinys tarp linksmybių ir filosofinio požiūrio į gyvenimą yra tai, kas esame iš prigimties.

VIDEO: Francesco Gabbani - Occidentali's Karma

– Dainoje yra labai daug filosofinių frazių. Ar jums filosofija yra įdomi?

– Filosofija tikrai nėra mano hobis. Laisvalaikiu dažniausiai važinėju dviračiu ir vaikštinėju kalnuose. Tačiau filosofija man įdomi. Ji – būdas interpretuoti mūsų būtį, padeda gyventi visavertį kasdienį gyvenimą.

– Ar daug skaitote laisvalaikiu?

– Skaitau mažiau nei norėčiau, nes tam neužtenka laiko. Dažniausiai skaitau prieš eidamas miegoti. Neretai atsibundu su knyga rankoje.

– Teko girdėti, kad jūsų dienotvarkė yra labai užimta. Tad kaip atsipalaiduojate?

– Stengiuosi nevaikščioti į vakarėlius, mieliau renkuosi miegą.

Scanpix nuotr./Francesco Gabbani
Scanpix nuotr./Francesco Gabbani

– Kas jus įkvėpė sukurti šokį su gorila?

– Šokį sugalvojau pats. Kai įrašinėjome dainą studijoje, juokais pradėjau daryti panašius judesius, kuriuos dabar matote pasirodyme. Tai pamatęs mano prodiuseris pasakė: „Dieve, kaip gražu.“ Tai jam pasirodė įdomu. Tuomet susisiekėme su choreografu Filipo Rinaldi, kuris dabar ir slepiasi po gorilos kostiumu. Jis ištobulino pasirodymą.

– Ką ypatingo darote, besiruošdamas pasirodymui finale? Ar galėtumėte kažką patarti kitiems „Eurovizijos“ dalyviams?

– Neturiu jokių ypatingų triukų. Paprastai tariant, scenoje stengiuosi būti kuo natūralesnis ir spontaniškesnis. Visa tai, ką darau scenoje, klostosi savaime. Mano patarimas: išgyventi surežisuotą pasirodymą kuo natūraliau.

– Kaip apibūdintumėte savo charakterį? Jis labai spontaniškas?

– Mano charakteris yra dvejopas. Būnu spontaniškas, impulsyvus, tačiau vėliau permąstau savo veiksmus.

– Ar klausotės kitų dalyvių dainų? Turite favoritą?

– Klausiausi, tačiau pernelyg nesigilinau, tad vertinti profesionaliai negalėčiau. Tačiau man labai patinka Prancūzijos atlikėjos Almos daina.

– Ar girdėjote lietuvių dainą „Rain of revolution“?

– Girdėjau. Ji man patiko.

– „Fusedmarc“ yra alternatyvios muzikos grupė, jie nebuvo labai gerai žinomi Lietuvoje. Tačiau dalyvavo nacionalinėje atrankoje ir buvo išrinkti atstovauti Lietuvai. Tuo metu jūs Italijoje jau buvote gana gerai žinomas atlikėjas, turėdavote daug koncertų. Ką galėtumėte patarti grupei, kuri tik pratinasi prie didelio žiniasklaidos dėmesio?

– Svarbu išgyventi tai kaip didžiulį nuotykį, mėgautis užplūdusia dėmesio banga, o svarbiausia – klausytis savo širdies.


Italijos atstovas Francesco Gabbani aplenkė Alexanderį Rybaką ir grupę „Il Volo“, užsitikrindamas žiūrimiausio eurovizinio klipo „Youtube“ kanale titulą, tačiau netrukus pagerino ir dar vieną rekordą.

Dainininko kūrinys „Occidentali's Karma“ sulaukė daugiau nei 100 mln. peržiūrų.

Nors tai pasiekti yra pavykę Celine Dion ar turkų atlikėjai Hadise, tačiau Francesco Gabbani yra pirmasis tai padaręs „Eurovizijos“ dalyvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas