Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką portugalai mano apie „Euroviziją“: vieni negirdėję Sobralio dainos, kitų Ieva „nepalietė“

Per 63 metus „Eurovizija“ pirmą kartą vyksta Portugalijoje – praėjusiais metais savo šaliai pergalę atvežė Salvadoras Sobralis. Visgi čia konkursas nėra toks jau populiarus – Lisabonos gatvėse sutikti vietiniai gyventojai nelaiko savęs tikrais fanais, tačiau šaliai naudą įžvelgia.
Lisabonos gyventojai
Lisabonos gyventojai / Stop kadras

Portugalija „Eurovizijos“ konkurso niekuomet nesureikšmino, tačiau Salvadorui Sobraliui praėjusiais metais Kijeve iškovojus pergalę, daugelio nuomonė pasikeitė. Ir pats atlikėjas tuomet džiaugėsi, kad Europa atkreipė dėmesį į jo dainą, ir jeigu jam pavyks bent truputį pakeisti muzikos industriją, sumažinti fejerverkų kiekį, bet padidinti muzikos svarbą, jis bus labai laimingas.

Salvadoras Portugalijoje tapo tikra žvaigžde. Tačiau 15min pasivaikščiojus po Lisabonos gatves, praeiviai nebuvo taip entuziastingai nusiteikę dėl konkurso.

Ne kiekvienas sutiko kalbėti apie „Euroviziją“, nes pasak jų, apie šį konkursą jie neturi ką pasakyti – nedomina. Kai kurie išvis sakė negirdėję S.Sobralio kūrinio, atnešusio Portugalijai pergalę. Kiti sako, kad konkursas tapo per daug politiškas. Bet žinoma, sekančių šių metų pusfinalius irgi atsirado – vienas jų Ievos Zasimauskaitės pasirodymą puikiai atsiminė, tačiau tikino, kad jo šis pasirodymas nepalietė.

Žiūrėkite video su vietiniais gyventojais:

VIDEO: Ką portugalai mano apie „Euroviziją“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento