Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Latviai nori pasitraukti iš „Eurovizijos“ konkurso: pinigus ragina skirti kitai sričiai

Šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursas garsėjo ne tik savo dainomis, bet ir skandalais. Sėkmės didžiausioje Europoje muzikinėje fiestoje nepasiekę latviai nusivylę – internete pasklido raginimų daugiau nebedalyvauti šiame konkurse. Tokią idėją netrukus turėtų svarstyti ir Latvijos valdžia.
Latvijos atstovas Dons
Latvijos atstovas Dons / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip rašo portalas bnn.news, „ManaBalss“ platformoje surinkta daugiau nei 11 300 Latvijos piliečių parašų, kad Latvija visam laikui pasitrauktų iš „Eurovizijos“ dainų konkurso, o finansavimas būtų skirtas sportui. Kadangi šią iniciatyvą pasirašė daugiau nei 10 tūkst. Latvijos piliečių, ji bus pateikta svarstyti Seimui.

„Raginu nutraukti Latvijos dalyvavimą „Eurovizijoje“. Abejotina, ar šis renginys reikšmingai prisideda prie Latvijos įvaizdžio ir reputacijos. Ten dalyvaujantys žmonės linkę elgtis nepadoriai, be to, tai įvardijama kaip norma. Yra Europos šalių, kurios nedalyvauja „Eurovizijoje“ dėl įvairių priežasčių, tarp jų ir finansinių, o Latvijai ir taip problemišką valstybės finansavimą geriau investuoti ten, kur turime aiškią naudą – į sportą“, – teigė iniciatyvos autorius Kristaps Bogdanovičs.

„Todėl raginu nutraukti Latvijos dalyvavimą „Eurovizijoje“, nerengti „Supernovų“ ir nukreipti finansavimą į sportą. Biatlono federacijai nepriimtina, kad ji turi rinkti aukas pasaulio čempionatui, kuris tikrai yra svarbesnis už „Euroviziją“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius