Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lažybininkai įvardijo „Eurovizijos“ atrankos lyderius: didžiausi šansai – grupei „Fusedmarc“

Jau šį vakarą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje užvirs žūtbūtinė kova dėl teisės atstovauti Lietuvą. Nacionalinės „Eurovizijos“ finale susigrums 7 pretendentai: Aistė Pilvelytė, Lolita Zero, Gabrielius Vagelis, Paula Valentaitė, Kotryna Juodzevičiūtė, Greta Zazza ir grupė Fusedmarc. Lažybų bendrovė „Orakulas“ atliko išsamią dalyvių pasirodymų analizė ir pateikia prognozes visiems finalo dalyviams.
Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika
Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika

Aistė Pilvelytė yra neabejotinai daugiausiai sceninės patirties turinti atlikėja šių metų nacionalinės atrankos finale, iš jos visada galima laukti aukščiausio lygio pasirodymo ir nepriekaištingo kūrinio atlikimo. Pirmieji du šios atlikėjos pasirodymai atrankoje tiesiog sužavėjo tiek vertinimo komisiją, tiek ir žiūrovus ir Aistė gavo maksimalius įvertinimus, atitinkamai 12 ir 12 balų. Visgi trečiasis ir ketvirtasis atlikėjos pasirodymai buvo prastesni, komisijos vertinimas suprastėjo labai ženkliai, sumenko ir žiūrovų simpatijos. Reziumuojant A. Pilvelytės Odisėją šių metų Eurovizijoje, galima drąsiai teigti, kad ji vis dar yra viena iš favoričių atstovauti Lietuvą, tačiau finale reikės nepriekaištingo pasirodymo, norint susigrąžinti prarastą komisijos bei žiūrovų pasitikėjimą. Tikimybė laimėti – 30%.

Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika
Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika

Lolitą Zero įkūnijantis Gytis Ivanauskas neslepia ambicijų vykti į Kijevą su savo kūriniu „Get Frighten“. Ekscentriškoji Lolita scenoje dėvi auksaspalvę suknelę bei ilgus ragus, o pasirodymo pabaigoje rankomis skaldo arbūzus. Pirmieji du atlikėjos pasirodymai labai patiko žiūrovams, jie skyrė atitinkamai 12 ir 10 balų, tiesa komisija buvo gerokai skeptiškesnė ir pasirodymus vertino prasčiau – 8 ir 7 balai. Trečiasis pasirodymas Lolitai buvo lemiamas, jos pasirodymas buvo įvertintas prastai ir Lolita Zero paliko nacionalinę atranką, visgi sulaukusi žiūrovų palaikymo atlikėja gavo vardinį kvietimą į finalą ir vis dar turi šansų triumfuoti atrankoje. Vienareikšmiškai galima sakyti, jog Lolitos pasirodymas yra spalvingiausias ir nelieka nepastebėtas, tačiau pastaruoju metu susižavėjimas jos kūriniu mažėjo ir finale atlikėjai prireiks kažko naujo, norint nugalėti stiprius konkurentus. Tikimybė laimėti – 13%.

Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika
Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika

Gabrielius Vagelis per keletą pastarųjų metų tapo brandžiu atlikėju ir šiemet pristatė savo kūrybos kūrinį „Feel Myself Free“. Kūrinys ne iš karto patiko komisijai bei žiūrovams, tačiau per keletą pasirodymų šis lyriškas pasirodymas įsiminė ir Gabrielius gavo vis geresnius įvertinimus. G. Vagelio kūrinys yra vienintelis ramesnio pobūdžio kūrinys šių metų nacionalinės atrankos finale, tai gali būti atlikėjo raktas į pergalę. Apibendrinant Gabrieliaus kelionę šių metų atrankoje, galima sakyti, jog jo kūrinys šiuo metu yra „ant bangos“, o norint laimėti Gabrieliui reikia pelnyti ne tik komisijos bet ir didesnes žiūrovų simpatijas. Tikimybė laimėti – 6%.

Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika
Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika

Paula yra jauniausia atlikėja nacionalinės Eurovizijos finale ir nors mergina pasitiki savo kūriniu bei savo jėgomis, didžiulėje scenoje prie tūkstančių žiūrovų idealiai pasirodyti jai bus tikrai sunku. P. Valentaitės daina „Let U Go“ nuo pirmųjų pasirodymų patiko žiūrovams, tačiau komisija šią dainą iš pradžių vertino skeptiškai, vis dėl to, konkursui įsibėgėjant Paula sulaukė daugiau komisijos simpatijų. Paulos ateityje neabejotinai laukia puiki muzikinė karjera, tačiau kol kas keliauti į didžiąją „Euroviziją“ jai dar per anksti. Tikimybė laimėti – 6%.

Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika
Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika

Kotryna Juodzevičiūtė atrankoje dalyvauja su kūriniu „Love Shadow“. Žvelgiant į komisijos bei žiūrovų vertinimus, Kotryną galima vadinti stabiliausia iš visų finalo dalyvių. Atlikėja praktiškai visuose savo pasirodymuose surinko 8-7 balus tiek iš komisijos, tiek ir iš žiūrovų. Akivaizdu, jog tokie pat įvertinimai finale K.Juodevičiūtei pergalės neatneš, todėl jai reikėtų rizikuoti ir išbandyti kažką naujo, prarasti juk nėra ko. Reziumuojant, galima sakyti, jog Kotrynos pasirodymas yra geras ir vertas būti atrankos finale, tačiau kol kas jis nublanksta prieš kitus finalininkus ir atlikėjai reikia ieškoti naujo dainos pateikimo būdo. Tikimybė laimėti – 4%.

Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika
Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika

Gretos Zazza atliekamas kūrinys „Like I Love You“ yra lengvai įsimenamas ir tai yra bene didžiausias dainos pliusas. Pirmą kartą išgirdę šią dainą sužavėti liko tiek komisijos nariai tiek ir žiūrovai, vis dėl to, atranka yra ilgai ir rezultatai rodo, jog šis kūrinys kuo toliau – tuo labiau atsibosta visiems. Gretos įvertinimai kiekviename šou buvo vis prastesni, todėl finale triumfuoti ši atlikėja šansų praktiškai neturi. Tikimybė laimėti – 4%.

Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika
Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika

Grupė "Fusedmarc" į nacionalinę atranką įsiveržė lyg viesulas, keletą kūrinio variantų pristačiusi grupė iš pradžių užsitarnavo komisijos palankumą, o vėliau dainą pamėgo ir žiūrovai. Šio pasirodymo įvertinimai kiekvienoje laidoje buvo vis geresni, o kovo 4d. Ši daina pelnė maksimalius komisijos bei žiūrovų įvertinimus – po 12 balų. Apibendrindami grupės Fusedmarc pasirodymus atrankoje galime sakyti, jog grupė pamažu tapo visų favoritais ir šeštadienio vakarą į scena žengs pasitikėdami savo jėgomis. Tikimybė laimėti – 37%.

Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika
Bendrovės „Orakulas“ paruošta statistika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas