Sportas gyvai

Lažybininkai pirmą vietą „Eurovizijoje“ prognozuoja Ukrainai: pralenkė italus

Lieka vis mažiau laiko iki „Eurovizijos“, bet panašu, kad lyderiai akivaizdūs – konkurso lažybininkai mano, kad į trejetuką pateks Ukrainos, Italijos ir Švedijos atstovai. Dalis konkurso gerbėjų įsitikinę, kad šiuos rezultatus, kuriuose pirmauja repo grupė „Kalush Orchestra“, lėmė Rusijos sukeltas karas, vykdantis agresyvius veiksmus prieš ukrainiečius.
„Kalush Orchestra“
„Kalush Orchestra“ / Socialinių tinklų nuotr.

Prasidėjus karui daugelis spėliojo, koks bus Ukrainos likimas 2022-ųjų „Eurovizijoje“. Galiausiai pirmadienį oficialiai paskelbta, kad ši valstybė konkurse planuoja dalyvauti nepaisant vykstančio karo.

Tokį sprendimą dar savaitgalį savo „Instagram“ paskyroje tvirtino ir šalies atstovai grupė „Kalush Orchestra“, kurie šiuo metu aktyviai padeda tautiečiams – savanoriauja, o vienas iš narių tarnauja Ukrainos kariuomenėje.

Likus vos keliems mėnesiams iki didžiojo „Eurovizijos“ dainų konkurso Turine, lažybininkai kaip ir kasmet prognozuoja laimėtojų lentelę. Ne paslaptis, kad neretai jų prognozės išsipildo.

Taigi, sutapimas tai ar ne, bet būtent Ukraina šiuo metu yra pirmoje lažybininkų lentelės vietoje – karo siaubiama šalis vertinama kaip daugiausiai šansų turinti laimėti 2022-ųjų „Euroviziją“.

Grupė „Kalush Orchestra“ planuoja pasirodyti su daina „Stefania“.

Ilgą laiką pirmoje lažybininkų lentelės vietoje laikęsis italų duetas Mahmood ir Blanco su daina „Brividi“ šiuo metu užima antrą vietą.

Stopkadro nuotr./„Kalush Orchestra“ pirmauja pagal lažybininkų prognozes
Stopkadro nuotr./„Kalush Orchestra“ pirmauja pagal lažybininkų prognozes

Šis vyrų duetas jau nuskynė pergalę 72-ąjį kartą Italijoje surengtame „Sanremo“ muzikos festivalyje, kuriame renkamas Italijos atstovas į „Euroviziją“.

Jų daina „Brividi“ (liet. „Šiurpuliai“) „YouTube“ platformoje peržiūrėta jau 41 mln. kartų.

Kol kas trečioji vieta lažybininkų lentelėje atitenka Švedijai, kuriai gegužę Turine atstovaus atlikėja Cornelia Jakobs su daina „Hold Me Closer“.

VIDEO: Cornelia Jakobs - Hold Me Closer - Sweden

Šis pasirodymas laikomas visai kitokiu nei tai, ką švedai įprastai siunčia į konkursą: „nuoširdesnė ir tiesiog kitokia, ne tipinė pop daina“, rašo eurodiena.lt.

Ketvirtoje vietoje – Jungtinės Karalystės atstovas, socialinių tinklų žvaigždė Samas Ryderis, kuris pasirodys su daina „Space Man“.

Samas Ryderis yra itin populiarius socialiniuose tinkluose. „TikTok“ platformoje jis turi daugiau nei 12 milijonų sekėjų, todėl Samas įvardijamas kaip labiausiai sekamas Jungtinės Karalystės muzikos atlikėjas.

VIDEO: Sam Ryder - SPACE MAN - United Kingdom

S.Ryderis dainą „Space man“ parašė kartu su „Grammy“ laimėjusia dainų autore Amy Wadge ir Maxu Wolfgangu.

Šiuo metu penktąją vietą „Eurovizijos“ lažybininkai skiria Graikijai. Jos atstovė Amanda Tenfjord pasirodys su dramatiška daina „Die together“.

Daugelį sužavėjo ne tik atlikėjos moderni baladė, bet ir muzikinis klipas, kuriame – įstabūs šalies vaizdai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius