Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lemtinga akimirka: „Eurovizijos“ atrankos finalo dalyviai atskleidė, ką laiko savo koziriais

Likus porai valandų iki nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos kulminacijos, finalininkų aštuntukas dėlioja paskutinius pasirodymo štrichus. Vieni atrankos dalyviai tikino esantys visiškai ramūs, kiti neslėpė jaudulio. Portalui LRT.lt atlikėjai atskleidė, ką laiko savo stipriausiais ginklais kovoje už klausytojų balsus ir galimybės atsotvauti Lietuvai Izraelyje vyksiančioje didžiojoje „Eurovizijoje“.
Jurijus Veklenko, Antikvariniai Kaspirovskio dantys, Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, Monika Marija
Jurijus Veklenko, Antikvariniai Kaspirovskio dantys, Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, Monika Marija / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pirmasis ant scenos pasirodys į finalą netikėtai sugrįžęs Alen Chicco su daina „Your Cure“. Jis sako, kad toks sprendimas jam nebuvo netikėtas. „Turėjau kažkokį šeštą pojūtį, kad grįšiu. Aišku, iš karto po pusfinalio nesiruošiau, bet sužinojęs iš karto pradėjau ruoštis. Viskas įvyko labai greitai“, – sako jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alen Chicco
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alen Chicco

Dainininkas drąsiai teigia, kad savo jėgomis pasitiki ir eina laimėti. Skaitydamas komentarus socialinėje erdvėje Alen Chicco pastebi, kad sulaukia daug palaikymo – tai suteikia pasitikėjimo savimi. „Kai nuo žemiausios vietos pakilau iki konkurso finalo, man teigiamas įvertinimas duoda daug pasitikėjimo ir ryžto“, – tikina atlikėjas.

Šiandien į sceną jis lips atrodydamas visiškai kitaip – vilkės lietuvišką tautinį drabužį: „Palaikome Lietuvą, norime atiduoti duoklę. Sulaukėme daug komentarų apie tai, kad man reikėtų būti tiesiog lietuviškam ir gražiam, tai pagaliau tai pamatysite.“

Alen Chicco tikina, kad žiūrovų širdis jis bando užkariauti išskirtiniu šou. „Mano stipriausias ginklas – šou. Manau, kad „Eurovizija“ ir yra šou, man atrodo, kad tai svarbu. Jis gali būti nebūtinai, kaip įsivaizduojame, šokiai ir fejerverkai, bet kažkas vis tiek turi įvykti scenoje. Be abejonės, net jei sudainuoji tiesiog stovėdamas, irgi atiduodi labai stiprią energiją – tai irgi šou, nes tai gyvenimas daina“, – įsitikinęs jis.

Antroji ant scenos pasirodanti atlikėja Justina Budaitė-Junà tikina, kad šiandien žiūrovus nustebins dar ryškesniu ir drąsesniu savo įvaizdžiu. „Jaučiuosi dar geriau – labai dirbome su įvaizdžiu, nes norėjome paruošti kažką įsimintino. Tai labai drąsu, amerikietiška, bet ne kažką kopijuojant, o jaučiant, kad stilius dainai tinka. Tikiu, kad tai bus mano karjeroje pats geriausias pasirodymas“, – sako atlikėja.

E.Blaževič/LRT nuotr./Justina Budaitė-Juna
E.Blaževič/LRT nuotr./Justina Budaitė-Juna

Ji tikina, kad galimybė pasirodyti konkurso finale – šventė, o apie pergalę per daug negalvoja: „Laimėjimas yra toks nenuspėjamas dalykas – manau, kad žmonės, kurie anksčiau nebalsavo dėl to, kad tikėjo, jog jų mėgiamas atlikėjas tikrai pateks į kitą etapą, dabar balsuos. Dėl to dabar nematau vieno lyderio, kuris tikrai laimės. Tiesiog noriu turėti gerą pasirodymą savo kaip atlikėjos istorijoje.“

Junà sako, kad ruošdamasi finalui stengėsi kreipti kuo mažiau dėmesio į aplinkinių komentarus ir nuo jų atsiribojo.

„Mano stiprybė – nereali komanda, nerealus įvaizdis, bet stipriausias ginklas – emocija ir drąsa darant kažką išskirtinio šioje „Eurovizijoje“. Mums ramu ir neturime vidinių abejonių. Mūsų jėga – užtikrintumas ir tai, kad žinome, ko norime ir kur einame“, – sako atlikėja.

Dueto „Henry & Tommy Modric“ nariai Tomas Sinickis ir Henrikas Piktuižis patikina esantys ramūs ir jaudulio nejaučiantys. „Šių metų atrankos finalas – labai stiprus. Favoritų išskirti negalėtume – yra daug puikių atlikėjų ir gerų dainų. Vis dėlto, mūsų stiprybė šį vakarą – nuoširdumas ir superinis kūrinys „Neverpart“. Geresnės dainos nėra“, – sako atlikėjai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Henry&Tommy Modric“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Henry&Tommy Modric“

Ketvirtasis ant scenos pasirodys Jurgis Brūzga su daina „Ctrl Alt Delete“. Atlikėjas pasakoja, kad prieš pusfinalį labai daug dirbo, tad likus savaitei iki finalo reikėjo tiesiog reikėjo sudėti paskutiniuosius štrichus.

„Per pusfinalį komisijos nariai sakė, kad mano pasirodymas, jų manymu, buvo labiausiai išbaigtas ir veikiausiai tai yra didžiausia stiprybė. Iš tiesų, labai daug dirbome, tad džiugu, kad įdėtos pastangos neliko nepastebėtos“, – portalui LRT.lt sako J. Brūzga.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Brūzga
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Brūzga

Dainininkas neslepia, kad artėjant finalui jaudinasi, tačiau jis įsitikinęs – tai būtina ir labai sveika.

„Jei atlikėjui svarbu tai, ką jis daro yra svarbu, net ir lipdamas ant mažiausios scenos jis nerimauja, jaudinasi, ar viskas pavyks, taip, kaip ir buvo sumanyta, kaip priims žiūrovai, ar jiems patiks. Todėl jaudulys prieš pasirodymą yra sveika ir reikalinga.

Tačiau eiti ant scenos reikia susikaupus ir galvojant apie malonumą, kurį jauti dainuodamas. Juk iš tiesų visas darbas ir pasirengimas vyksta repeticijose, tad užlipus ant scenos pasirodymas jau turi būti paruoštas. Atlikėjas turi džiaugtis tuo, ką daro – tada ir žiūrovai pajaus džiaugsmą. Jei dainininkas galvos apie tekstą ar šokio žingsnelius, žiūrovas tai irgi pajaus“, – svarsto žinomas atlikėjas.

Jis sako, kad įdėjo daug darbo bei pastangų, tad finale tikisi nudžiuginti ir save, ir klausytojus.

Penktieji kartu su jais dainuoti kvies dainos „Sing!“ atlikėjai Jurgis DID & Erica Jennings. Jie abu jau yra dalyvavę didžiajame „Eurovizijos“ konkurse: E. Jennings 2001 m. pasirodė su grupe „Skamp“ ir daina „You Got Style“ o Jurgis Didžiulis su „InCulto“ daina „Eastern European Funk“ Lietuvai atstovavo 2010 m.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jurgis DID & Erica Jennings
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jurgis DID & Erica Jennings

„Iš tiesų, „Eurovizijoje“ vien tik gero kūrinio neužtenka – reikia puikaus reginio, idėjos. Todėl labai daug pastangų dėjome tam, kad ir šių metų pasirodymas atitiktų kūrinio sumanymą ir klausytojai pajaustų kūrinio nuotaiką bei pozityvią energiją“, – sako duetas.

„Sing!“, anot atlikėjų, ragina dainuoti ir būti kartu bei tikisi, kad vienybės motyvas, skambantis kūrinyje neliks nepastebėtas. „Be to, profesionalai gali įvertinti techninį atlikimą ir darbą, tačiau žiūrovus tikimės pakerėti nuoširdumu ir tikrumu“, – patikina J.Didžiulis.

Artėjant finalui dainos „Ligt On“ atlikėja Monika Marija buvo kelioms dienoms išvykusi į Romą. Tai, anot jos, padėjo pailsėti ir kiek atitrūkti, tad į Lietuvą ji sugrįžo kupina pozityvios energijos, entuziazmo ir pasiruošusi pasirodyti kiek įmanoma geriau.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė 15min studijoje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė 15min studijoje

Pastarosios dienos merginai buvo ganėtinai intensyvios – finalo išvakarėse ji surengė du pasirodymus, Knygų mugėje esančioje Muzikos salėje pristatė savo albumą ir bendravo su gerbėjais, repetavo. „Labai džiaugiuosi, kad buvau tokia užimta, nes neturėjau laiko jaudintis. Žmonės rašo, skambina ir labai palaiko, tad tiesiog stengiuosi mėgautis šia akimirka, nesvarbu, kaip baigsis finalas. Iš tiesų šis konkursas man jau ir taip davė labai daug“, – šypsosi Monika Marija.

Atlikėja laikoma viena iš atrankos favoričių, tai merginai teikia džiaugsmo ir prideda daugiau atsakomybės – kai žmonės taip palaiko, dar labiau norisi jų nenuvilti.

Ji patikina esanti tikra dėl savo sprendimo finale pasirodyti tik su vienu kūriniu: „Visada klausau širdies balso, nesvarbu, kokį sprendimą turėčiau priimti. Jei galėčiau atsukti laiką atgal, nieko nekeisčiau.

Be to, dauguma mano sprendimą palaiko ir ne veltui finale esu būtent su šiuo kūriniu“, – sako atrankos dalyvė.

Anot jos, visuomet svarbiausia nuoširdumas ir atvirumas, tad pažada, kad kaip ir į visus savo pasirodymus, taip ir į nacionalinės atrankos finalą ji žengia atvira širdimi bei džiaugiasi galinti atlikti dainą, pakeitusią jos gyvenimą.

„Dainoje skambanti istorija pakeitė mano gyvenimą aukštyn kojomis, tad gera, kad galiu pasidalyti ja su kitais. Džiaugiuosi, jei daina kažką įkvepia. Noriu nešti viltį ir šviesą ir tikiuosi, kad žmonės ją priims į savo širdis“, – sako Monika Marija.

Grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ nariai pasakoja, kad likus savaitei iki finalo daug dirbo, tobulino savo pasirodymą, dailino šokio judesius, vizualizacijas ir darė viską, kad pasirodymas dar labiau sužavėtų žiūrovus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

„Hipnotizuosime! Taip pat stengsimės sužavėti šokių judesiais, humoro doze, linksma daina. Beje, dainos ritmas suderintas su širdies plakimu, juk vis dėlto daina apie meilę. Tikiuosi būsime vieni vakaro favoritų, juk visame pasaulyje žmonės myli savo automobilius ir jais rūpinasi“, – svarsto grupės narys Martynas Enčius.

Be to, jo teigimu, grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ būtų labai protingas ir saugus pasirinkimas: „Tik pamanykite, jei atlikėjas ant scenos pasirodo kaip solistas ir jam kas nors nutinka. Pritariantysis vokalas už jį nepadainuos. O jei nugriūtų kuris nors iš mūsų grupės narių liktų dar penki atlikėjai, kurie užtikrintai dainuotų toliau! Todėl Izraelyje gėdos tikrai nepadarytume!“

Vakarą užbaigs Jurijus su daina „Run With The Lions“. Atlikėjas sako, kad jaučiasi pasiruošęs ir ramus, kol kas jokio jaudulio nejaučia.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jurijus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jurijus

„Man svarbiausia nenuvilti žmonių, kurie mane taip palaiko – jaučiu prieš juos didelę atsakomybę. Man vis dar nesuvokiama, kaip man visi gali tiek daug rašyti ir mane palaikyti. Turėdamas kitų palaikymą ir pats savimi labiau tikiu“, – sako Jurijus.

Vienu finalo lyderių vadinamas dainininkas sako, kad tokie epitetai priverčia labiau pasitempti: „Kai esi vadinamas lyderiu ar potencialiu laimėtoju, visada atsiranda atsakomybė ant pečių. Žmonės tada pradeda vertinti mažiausią tavo klaidelę. Tai ir gerai, nes kai esi laikomas lyderiu, privalai būti nepriekaištingai pasiruošęs, stengiesi dar labiau.“

Šią savaitę Jurijus sulaukė ne tik palaikymo, bet ir nemažai kritikos dėl neva konkurso taisyklių neatitinkančios dainos, tačiau jis pats sako dėl to per daug nesijaudinęs.

„Nesijaučiu išmuštas iš vėžių – kam save erzinti, jei žinai, kad taip nėra. Jei būčiau kažkaip prisidirbęs, gal ir prakaituočiau. Bet aš nei draskiausi, nei komentarus rašiau, nei gyniausi, nes žinau, kad tiesa vis tiek iškyla į viršų. Manau, kad man puikiai pasisekė nereaguoti į skandalus“, – tikina jis.

Kaip savo didžiausią stiprybę Jurijus įvardija tai, kad su nenori su niekuo konkuruoti. „Save statau tik prieš save. Jei galvoji ne kaip pralenkti kitus, o kaip patobulinti save, kovoji tik su savimi. Tai nukelia į visai kitą lygį, visai kitą pasaulį. Manau, kad lyginti save su kitu žmogumi – kvailoka, nes mes visi skirtingi ir unikalūs. Gal kažkas puikiai nedainuoja, bet yra nuostabus tapytojas – kitoje stityje už tave yra geresnis“, – sako atlikėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas