Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lolita Zero – vėl dėmesio centre: internautai pavėluotai ją „siunčia“ į „Euroviziją“

Lietuvos atranka į „Euroviziją“ rado atgarsį ir kitose šalyse – socialinių tinklų vartotojai ėmė dalytis Lolitos Zero pasirodymo įrašu. Tik jam suteiktas klaidingas kontekstas – Gyčio Ivanausko sukurtas personažas į dainų konkursą pretendavo važiuoti pernai, o kostiumo dalimi tapę didžiuliai ragai buvo ne Šėtono simbolis, priešingai – ragino paleisti savus demonus.
#GoYourWay vakarėlyje Lolita Zero
Lolita Zero / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Pasipiktino užuomina į LGBTQ

Pusės minutės ištrauka iš Lolitos Zero pasirodymo vasario 18-osios vakarą – kaip tik tuo metu, kai Lietuva rinko savo atstovą į šių metų „Euroviziją“, – pasidalijo vienas „Twitter“ vartotojas.

„Europos Sąjunga (ES) – pačiame pasiruošimo artėjančio „Eurovizijos“ sezono įkarštyje. Lietuvos atstovas nusprendė pamėgdžioti velnią su netikra moteriška krūtine ir ragais“, – pakomentavo jis.

Britų rašytojo George’o Orwello vardu prisistatantis vyras rašė vokiškai, bet, sprendžiant iš pradžioje pridėtų ES ir Austrijos vėliavų, jis gali būti iš pastarosios šalies.

Abejonių, kad jis turėjo omeny ne šių metų atranką į konkursą, negali būti. Ne tik Lolitos Zero pasirodymo įrašą jis paskelbė per atrankos finalo koncertą, bet ir savo komentarą pradėjo pavadinimu „Eurovizija 2023“.

„George’o Orwello“ komentaras peržiūrėtas daugiau nei 67 tūkst. kartų (vien dainos įrašas – daugiau nei 30 kartų). Jo įrašu pasidalyta maždaug 250 kartų, dukart tiek žmonių paspaudė „patinka“.

Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Kadrai iš pernykščio Lolitos Zero pasirodymo platinami kaip iš šių metų atrankos į „Euroviziją“
Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Kadrai iš pernykščio Lolitos Zero pasirodymo platinami kaip iš šių metų atrankos į „Euroviziją“

Vienas iš pasidalijusiųjų – latvis, prisistatantis tik Robertu. Jo komentaras apie Lolitos Zero šou buvo dar aštresnis: „Degeneratų pasirodymas degraduojančioje „aukštosios“ kultūros Gejropos scenoje. Spėju, kad kuo labiau šėtonas skverbiasi į vidų, kuo labiau skelbiamos degradacijos vertybės, tuo daugiau vilties, kad pavyks laimėti.“

Siuntė prasmingą žinią

Šie įrašai klaidina. Visų pirma – dėl sąsajos su šių metų dainų konkursu. „Eurovizijos“ atrankoje Lolita Zero dalyvavo pernai. Įspūdingai persikūnijęs G.Ivanauskas, nuėjęs iki finalo, teigė, kad kūrinį skyrė savo šviesaus atminimo mamai, kuriai esą patiko sūnaus sukurtas personažas.

Taip pat skaitykite: Gytis Ivanauskas eurovizinę dainą skiria savo šviesaus atminimo mamai

„Esu pagalvojęs, jeigu ji dar būtų gyva, kaip sureaguotų, – tuomet pasakojo atlikėjas. – Tam tikra prasme šis numeris bus ir jai. Mama visų pirma buvo mano pati geriausia draugė ir mano visų geriausių draugų geriausia draugė.

Aš į sceną lipdavau tiktai dėl jos. Ji matė visus mano spektaklius. Ir Lolitą matė, mes kartu žiūrėdavome televizijos įrašus, kartu žvengdavom, kikendavom. Mama buvo mano moralinis ramstis.“

Pirmą kartą Lolita Zero pasirodė 2016 m. Emilio Vėlyvio filme „Zero III“. Vėliau ji dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje, o pernai grįžo pasikeitusi.

VIDEO: Lolita Zero – „Not your mother“ | Pabandom iš naujo! 2022 | Pusfinalis

Tuomet laimėti finalo nepavyko, bet G.Ivanauskas pabrėžė, kad jo pasirodyme buvo ne viena žinutė žiūrovams: „Pagrindinė žinutė būtų tokia, kad reikėtų išsilaisvinti iš savo demonų, tiesiog nusirauti stogą ir eiti į šokių aikštelę!

Taip pat skaitykite: G.Ivanauskas: „Norime būti pastebėti, bet išsiunčiame tuos, kurie būna dugne“

Labiau įsigilinant yra paliestos daug svarbesnės temos. Tolerancija, homofobija, LGBT – reikėtų gerbti ir mylėti vieniems kitus, būtent kovoti su savo demonais, nes juk mes visi gyvenam viename bendrame kieme. Jeigu mes viename kieme, tai kažkaip, man atrodo, norėtųsi, kad ir sugyventume bendrai.“

Šie G.Ivanausko žodžiai buvo cituoti ne kartą (čia, čia).

Šėtonas – dažnas melagienų personažas

Beje, Šėtono ženklų melagienų platintojai įžvelgia dažnai. Pavyzdžiui, po neseniai Turkiją ir Siriją sukrėtusių žemės drebėjimų socialiniuose tinkluose pasirodė spėjimų, esą ši gamtos katastrofa kilo po „Grammy“ muzikos apdovanojimų.

Internautams užkliuvo britų dainininko Samo Smitho ir vokiečių kilmės amerikiečių atlikėjos Kim Petras pasirodymas. Jo metu S.Smitho galvą dengė skrybėlė su šėtoniškais ragais, o K.Petras buvo įkalinta narve.

Taip pat skaitykite: Melagienos apie žemės drebėjimus neslopsta: užkliuvo ir sprogimai, ir „Grammy“ šou

Taip duetas, laimėjęs apdovanojimą už geriausią pop dueto ar grupės pasirodymą, atliko dainą „Unholy“ (šis žodis anglų kalboje reiškia „nešventas, nedoras, nuodėmingas“).

S.Smithas ir K.Petras, kuri tapo pirmąja minėtą apdovanojimą pelniusia translyte, sulaukė prieštaringų vertinimų. Daugelis žiūrovų juos sukritikavo už demonišką šou, nors daina yra labiau nešvanki nei šėtoniška. Tačiau sąmokslo teorijų ieškotojams renginys pasirodė lyg būsimos katastrofos pranašystė.

„Dar vienas sutapimas. Vakar „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje amerikiečiai atvirai šlovino Šėtoną. Ir tiesiogine to žodžio prasme po to tą pačią naktį – siaubingi žemės drebėjimai visoje planetoje, su dešimtimis tūkstančių aukų“, – paaiškino vienas „Facebook“ vartotojas.

Prieš gerus metus su nelabuoju buvo susietas per pagerbimo ceremoniją iš jaudulio dėl gauto dėmesio alpti ėmęs jaunas motociklininkas.

Taip pat skaitykite: Gąsdina klaidinga Biblijos interpretacija: pasiskiepijo – perėjo į Šėtono pusę?

Trumpas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip sportininkas pasijuto blogai, internete buvo paskelbtas su komentaru, esą taip atsitiko „gavus Antikristo antspaudą“, kitaip tariant, pasiskiepijus nuo COVID-19.

Biblijoje minimas simbolis, kurį per pandemiją imta sieti su vakcinomis interpretuojamas klaidingai, tvirtina ekspertai.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas