Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Monika Liu po pergalės – apie lietuvių kalbą „Eurovizijoje“ ir svarstymus dėl šukuosenos

Kelias savaites besitęsusios „Eurovizijos“ kovos priėjo svarbiausią momentą – buvo išrinkta nugalėtoja. Ja šiemet tapo charizmatiškoji Monika Liu su lietuviška daina „Sentimentai“. Po finalo atlikėja neslėpė pačių nuoširdžiausių emocijų spaudos konferencijoje ir kalbėjo apie tai, kas jos laukia Turine, ko tikisi ir kam jaučia didžiausią padėką.
Monika Liu
Monika Liu / Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Iškart po laimėjimo Monika Liu nurūko į spaudos konferenciją, kur ją kalbino „Eurovizijos“ atrankų vedėjas Richardas Jonaitis. Atlikėja neslėpė, kad jaučiasi šokiruota.

„Aš nelabai susigaudau. Man šokas. Esu pasakojusi, kad kažkada seniai patekau į didelę avariją ir po jos juokiausi. Tai ir dabar taip jaučiuosi – esu lengvam šoke. Kaip ir mano dainos personažas“, – šviežutėlėmis nuotaikomis dalijosi ji.

Atlikėja nepraleido progos padėkoti ir ją palaikiusiems žiūrovams. Juk jei ne jie, šiais metais į Turiną ji nevyktų. Be to, Monika priminė ir savo smuiko pamokas, dalyvavimą „Dainų dainelėje“ ir metus emigracijoje.

„Dešimt metų gyvenau Amerikoje ir Anglijoje, dirbau muzikinėje industrijoje ir supratau, kad jiems aš, dainuojanti kaip amerikietė, neįdomi. Žmonės vertina autentiką, originalumą“, – LRT spaudos konferencijos metu kalbėjo Monika Liu ir pridūrė, kad ir jos šeimoje būta garsių dainininkų – tai teta Stasė Laurinaitytė.

Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Monika Liu
Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Monika Liu

Monika Liu įsitikinusi, kad praėjus daugiau nei 20-mečiui Europa ir vėl turi išgirsti lietuvių kalbą, o besibaiminančius ragino nurimti.

„Džiaugiuosi, kad važiuoju į Italiją, nes kitur aš netikčiau. Vokietijoje – nelabai, o Italijoje man labai tinka. Tie, kurie jaudinasi, noriu pasakyti, žiūrėkite į viską taip, kaip italai – paprastai ir lengvai. Jei net grįšiu paskutinė, grįšiu kaip karalienė. Metas ir vėl sudainuoti lietuviškai“, – konferencijoje kalbėjo ji.

Tiesa, gali būti, kad šis pasirodymo variantas dar nėra paskutinis – Monika atskleidė, kad ruošiasi dar daug ką keisti. Įdomu tai, kad į pokyčių klausimą įeina net jos šukuosena.

15min primena, kad „Pabandom iš naujo!“ finale žiūrovai išvydo aštuonis pasirodymus. Dėl garbės atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ kovojo Monika Liu, Augustė Vedrickaitė, Rūta Loop, Ieva Zasimauskaitė, „Queens of Roses“, Justė Kraujelytė, Gebrasy ir Lolita Zero.

Ir panašu, kad Monika Liu išgirdo ne tik komisijos nariai, bet ir žiūrovai. Ji iš viso surinko 23 604 balsus, o po jos antra sekusi Lolita Zero 20929, trečia likusi Augustė Vedrickaitė 4147 balsus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius