Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje pasirodysianti Berta Timinskaitė: „Didžiausias konkurentas man – Lietuvos liaudis“

Šiais metais nacionalinė „Eurovizijos“ atranka stebins ne tik pasikeitusiomis taisyklėmis bei dalyvių gausa, bet ir naujais veidais. Nemažai jų į konkursą atkeliavo iš LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas“, jų gretose - ir išskirtinio balso savininkė Berta Timinskaitė. Tikslo nugalėti mergina neturi - jai svarbiausia dalyvauti. Dainuoti ji žada apie meilę, o užduotį sau kelia vieną - pasirodyti taip, kad klausytojai pamiltų jos dainą.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje B.Timinskaitė nutarė kartu su draugais – ji jautėsi tam pasiruošusi, tad lengvai pasileido į šią avantiūrą. „Dalyvauti atrankoje sugalvojome su draugais iš projekto „Lietuvos balsas“ – nutarėme išmėginti jėgas. Turime stiprias dainas, tad kodėlgi ne“, – retoriškai klausia dainininkė.

Atrankoje mergina žada atlikti kūrinį „Missing you missing me“ ir noriai pasakoja apie savo dainą. „Daina bus nuotaikinga, pasakos apie merginą, kuri mylėjo vaikiną, o jis to nevertino – kaip visada. Juk dažniausiai dainos rašomos apie skaudžią meilę“, – įsitikinusi B.Timinskaitė.

Merginai pasiruošti atrankai talkina stipri profesionalų komanda. „Šįmet dirbu su Šarūnu Kirdeikiu – visi „Lietuvos

Andrey Motorichev nuotr./Berta Timinskaitė
Andrey Motorichev nuotr./Berta Timinskaitė

balso“ dalyviai yra globojami jo vadovaujamos „Show Makers Akademijos“ bei kūrybos namų „Elitaz“. Jie mus užaugino ir dabar rūpinasi“, – šypsosi pašnekovė.

Nacionalinės atrankos scenoje B.Timinskaitė yra stovėjusi ir anksčiau, tačiau šis kartas jai – ypatingas. „Kaip solistė atrankoje dalyvauju pirmą kartą, tačiau kaip pritariantysis vokalas jau pasirodžiau ne vieną, ne du ir ne tris kartus. Šįmet man svarbiausia išsiaiškinti, kaip atrodo atrankos užkulisiai vokalistams, taip pat noriu išbandyti save, pabandyti suprasti Lietuvos muzikinį skonį. Tai nereiškia, kad prie jo derinsiuos – man tiesiog įdomu“, – tvirtina ji.

Nugalėti nesiveržia

Suvokdama, kad pirmaisiais kartais „Eurovizijos“ atrankoje mažai kam pasiseka nugalėti, tokio tikslo B.Timinskaitė sau ir nekelia. „Vienintėliai rezultatai, kurių siekiu – gerai pasirodyti. Visa kita man nėra svarbu“, – atvirauja mergina.

Vis dėlto kada nors „Eurovizijos“ konkurse uždainuoti ji tikrai norėtų. „Turiu tikslą „Eurovizijoje“ dalyvauti kada nors, kai būsiu pakankamai stipri atstovauti Lietuvai ir parnešti jai pergalę. Tačiau tai nereiškia, jog tai bus šįmet“, – šypsosi mergina.

Nors laimėti ir nesiveržia, dalyvavimą atrankoje dainininkė vertina kaip galimybę pasisemti patirties ir… kritikos. Antai paklausta apie, rodos, kasmet vis kandesnius komisijos narius, B.Timinskaitė tikina net norinti išgirsti jų mintis. „Tegul jie būna kandūs. Aš visada priimu kritiką ir ji man būtina kaip atlikėjai – juk einu tobulėti. Didesnio pliuso nei gaunama kritika čia neįsivaizduoju“, – sako atlikėja.

Viganto Ovadnevo nuotr./Berta Timinskaitė
Viganto Ovadnevo nuotr./Berta Timinskaitė

15min.lt atkreipus dėmesį, jog pastaraisiais metais tiek nacionalinėje atrankoje, tiek didžiajame „Eurovizijos“ konkurse atlikėjai stengiasi nustebinti žiūrovą ir dainai skiria kur kas mažiau dėmesio nei šou, apie savo pasirodymą B.Timinskaitė pajuokauja: „Aš suksiuos ant galvos! Šarūnas Kirdeikis mane išmokys „salto mortale“ – tokio net Donatas Montvydas negali padaryti“, – juokiasi atlikėja ir tuoj pat surimtėja: „Publiką mėginsiu sužavėti savo balsu ir daina, kuri, manau, parašyta visiems aktualia tema. Svarbiausia, kad žmonės jos klausytų – įsijungtų automobilyje, namuose. Tai būtų didžiausias mano laimėjimas.“

Paklausta, ką laiko didžiausiu savo konkurentu konkurse, dainininkė prabyla skambiai. „Konkurentų atrankoje nematau. Didžiausias konkurentas man – Lietuvos liaudis“, – reziumuoja.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai