Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po Nyderlandų atstovo pašalinimo iš „Eurovizijos“ – keičiasi finalo balsavimo tvarka

Paaiškėjus, kad „Eurovizijos“ dainų konkurso finale nelieka Nyderlandų atstovo, organizatoriai išplatino laišką, kuriame paaiškino, kokią įtaką šis sprendimas turės balsavimo tvarkai.
Nyderlandų atstovas Joost Klein
Nyderlandų atstovas Joost Klein / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Eurovizijos“ rengėjų pranešime skelbiama, kad už savo mėgstamas dainas žiūrovai galės balsuoti tais numeriais, kurie buvo skelbti anksčiau. O štai penktojo numerio, kuris buvo priskirtas iš konkurso pašalintam Nyderlandų atstovui Joostui Kleinui, nebus.

Lietuvos atstovas Silvester Belt techniškai scenoje pasirodys šeštas, tačiau už jį balsuoti bus galima jam seniau priskirtu septintu numeriu.

Finalo išvakarėse vykusios žiuri komisijos balsai taip pat bus perskaičiuoti anuliuojant Nyderlandams skirtus taškus iš balų lentelės.

„Tai, kad Nyderlandų atstovai nepasirodys „Eurovizijos“ konkurso finale turės taip tikrą poveikį. Visi dalyviai pasilieka savo numatytus numerius pasirodymų eiliškume. Penktuoju numeriu nevyks joks pasirodymas. Žiuri rezultatai, suskaičiuoti po antrosios finalo generalinės repeticijos, kuri vyko penktadienį, gegužės 10-ąją, bus perskaičiuoti taip ir Nyderlandams balai skirti nebus. Žiuri komisija įvertins pasirodymus nuo 1-ojo iki 26-ojo. Pavyzdžiui, jeigu Nyderlandai nacionalinės žiuri komisijos buvo įvertinti skiriant jiems 9 vietą, 10 vietoje likęs pasirodymas keliamas į 9 vietą taip suteikiant 2 papildomus balus. Tuo tarpu 11 vietoje likęs pasirodymas atsiduria 10-oje. O štai žiūrovai apskritai negalės skirti balų Nyderlandų atstovui. Tačiau Nyderlandų žiūrovai vis tiek galės balsuoti, o Nyderlandų žiuri paskirti balai bus įskaitomi. EBU informuos partneriaujančias telekomunikacijų kompanijas, kad Nyderlandai šiemet nebedalyvauja, tad už 5-ąjį numerį balsuoti skirtos linijos bus užblokuotos. Mes prašome nebalsuoti už 5 pasirodymą. Jeigu kas balsuos už šį pasirodymą, balsai bus neįskaičiuoti. Taškų lentelėje Nyderlandų taip pat nebelieka“, – skelbiama EBU pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas