Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija išsirinko: į „Euroviziją“ keliauja grupė Alvan&Ahez

Šeštadienio vakarą prancūzai išrinko savo atstovus „Eurovizijoje“ – jais tapo grupė Alvan&Ahez su kūriniu „Fulenn“. Į Turiną keliausianti grupė persipina su elektronine muzika ir tradiciniais skambesiais.
Alvan&Ahez
Alvan&Ahez / Eurovision.tv nuotr.

Iki pergalės ne daug truko atlikėjui Mariui su daina „Les chansons d’amour“, kuris iki superfinalo laikėsi pirmoje vietoje, o Alvan&Ahez su daina „Fulenn“ antroje.

Superfinalo metu 50 proc. sudarė komisijos balsai, o kitus 50 proc. – žiūrovų balsai. Nugalėtojai laimėjo ypač užtikrintai – šįkart pirmą vietą Alvan&Ahez skyrė tiek komisija, tiek žiūrovai.

Prancūzijos suprerfinalo metu pasirodė ir Barbara Pravi, praėjusiais metais su daina „Voilà“ užėmusi antrąją vietą didžiojoje „Eurovizijoje“.

Alvan & Ahez – „Fulenn“:

VIDEO: Alvan & Ahez « Fulenn » - gagnants Eurovision France, c'est vous qui décidez

Laidos metu buvo išreiškiamas ir palaikymas Ukrainai, šiuo metu išgyvenančiai karą su Rusija. Laidos pradžioje buvo paleista Armin van Buuren ir 2013-ųjų Ukrainos atstovės Zlatos Ognevich daina „Pray For Ukraine“. Galiausiai pasirodžius visiems superfinalistams, visi dalyviai atliko garsią „The Beatles“ dainą „Imagine“, o pasirodymo metu dominavo Ukrainos vėliavos spalvos.

Apie Alvan&Ahez

Alvanas yra žinomas elektroninės muzikos scenoje, tuo tarpu Ahez yra merginų trio, kuris koncentruojasi į tradicinę, etninę Bretanės regiono muziką. Grupę Ahez sudaro Marine Lavigne, Sterenn Diridollou ir Sterenn Le Guillou.

Alvan&Ahez daina „Fulenn“ yra įkvėpta Bretanės legendos apie jauną moterį, kuri išsilaisvina šokdama naktį laužo šviesoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas