Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasta priežastis, kodėl dingo „Eurovizijos“ žiūrovų balsai, tačiau D.Virbilaitė į konkursą negrįš

Paaiškėjo, kodėl praėjusio šeštadienio „Eurovizijos“ transliacijoje vienoje iš tarpinių lentelių dėl techninės sistemos klaidos buvo parodyti netikslūs žiūrovų balsai. Vis dėlto klaidą pastebėjusiai atlikėjai Donatai Virbilaitei laimė nesusišypsojo – ji į konkursą negrįš.
Donata Virbilaitė
Donata Virbilaitė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min jau rašė, kad šeštadienį iš „Eurovizijos“ iškritusi Donata Virbilaitė liko nemaloniai nustebusi – ji pastebėjo žiūrovų telefoninių balsų skaičiavimo klaidą.

Atlikėjai antrino ir socialinių tinklų vartotoja, kuri taip pat susidūrė su ryšio nesklandumais ir negalėjo nusiųsti savo balso: „Taip, Donata, surinkus tavo numerį 09, pasirodydavo „ryšio klaida“ ir taip ne vieną kartą. Nusivyliau balsuodama.“

Pirmadienio vakarą „Eurovizijos“ organizatoriai paaiškino, kodėl taip nutiko. Skelbiama, kad klaida įsivėlė į sistemą, leidžiančią vienam numeriui už patinkantį atlikėją balsuoti ne daugiau 5 kartų skambinant arba siunčiant SMS žinutę.

Penkių kartų principo laikomasi siekiant užtikrinti sąžiningą balsavimą ir apriboti sukčiavimo atvejus, kai už atlikėją balsuojama dešimtimis ar šimtais kartų iš to paties abonemento numerio.

Šią paslaugą teikiančios bendrovės „TCG Telecom“ generalinio direktoriaus Vaidoto Žalalio teigimu, antrojo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vakaro transliacijos metu dėl šios sistemos konfigūracijos klaidos gaunamos SMS žinutės nebuvo įtrauktos į tiesioginio eterio metu rodomą žiūrovų balsų lentelę. Dėl šios priežasties balsuojantys negavo patvirtinimo žinučių apie sėkmingą balsavimą bei lentelėje pasirodė klaidinantys skaičiai.

Nepaisant to, SMS žinutės buvo fiksuojamos duomenų bazėje ir išliko. Išanalizavus šiuos duomenis paaiškėjo, jog neįskaityti SMS žinutėmis siųsti balsai rezultato nepakeitė. Procentinis balsų pasiskirstymas, kuris lemia atlikėjo galutinę poziciją žiūrovų balsų lentelėje, išliko nepakitęs.

„Nuoširdžiai atsiprašome už patirtus nepatogumus. Ėmėmės visų priemonių, kad panašaus pobūdžio sutrikimai nepasikartotų ateityje“, – sakė V. Žalalis.

Šis nesklandumas nepasireiškė sistemos testavimo bei pirmojo atrankos koncerto metu.

Pridedame lenteles su teisingais duomenimis:

LRT nuotr. /Žiūrovų balsavimas
LRT nuotr. /Žiūrovų balsavimas
LRT nuotr. /Galutinė lentelė
LRT nuotr. /Galutinė lentelė

Po viešumoje pasklidusios informacijos apie dingusius žiūrovų balsus, socialiniame tinkle pasisakė ir atlikėja Donata Virbilaitė. Anot atlikėjos, ji apie balsus prakalbo ne dėl galimybės grįžti į konkursą, o dėl skaidrumo.

„Pagaliau yla išlindo iš maišo ir paaiškėjo, kad mano sukeltas šaršalas buvo reikalingas. Dainininkai buvo likę be daugybės taškų, o tai nėra faina, nes, kas mane labiausiai nustebino, pasirodo, kompanija (skaičiuojanti balsus – red.past.) žinojo, kad taip buvo, tačiau niekas nieko nesakė“, – socialinio tinklo vartotojams sakė atlikėja.

Ir nors kovoti dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ D.Virbilaitė nebegalės, ji patvirtino sėkmę bandysianti kitais metais. „Žinoma, norėčiau patekti į kitą etapą, tačiau balai yra tokie, kokie yra. Tai padariau dėl to, kad norisi teisybės, o šalyje būtų kiek įmanoma daugiau skaidrumo, o žmonės būtų informuoti“, – komentavo atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento