Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija pasirinko: Sergejus Lazarevas laimę „Eurovizijos“ konkurse bandys antrą kartą

Rusijos nacionalinis transliuotojas paskelbė, kas šiemet atstovaus šaliai „Eurovizijos“ konkurse Izraelyje. Ši garbė antrą kartą patikėta dainininkui Sergejui Lazarevui, pirmą kartą Rusijai konkurse jis atstovavo 2016-aisiais.
Rusijos atstovas Sergejus Lazarevas
Sergejus Lazarevas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Su kokiu kūriniu jis pasirodys 2019-ųjų „Eurovizijoje“, dar nėra aišku. Daina specialios laidos metu bus atskleista šeštadienį, 16:30 val. (Lietuvos laiku) .

„Džiaugiuosi man suteikta galimybe tai daryti dar kartą, dėkoju delegacijai, kad manimi pasitiki – padarysiu viską, kas mano rankose, kad parvežčiau šaliai pergalę“, – interviu kanalui „Russia 1“ sakė S.Lazarevas.

2016 m. Švedijos sostinėje Stokholme iki pergalės jam pritrūko labai nedaug – su 491 tašku konkurse atlikėjas užėmė trečiąją vietą. Rusijos atstovas „Eurovizijoje“ atliko Filipo Kirkorovo parašytą dainą „You are the only one“. Nuo pat konkurso pradžios jis buvo laikomas vienu iš realiausių nugalėtojų.

Tokiu rezultatu ypač nusivylę buvo dainininko gerbėjai, jie konkurso rengėjus kaltino „Eurovizijos“ politizavimu. To priežastis – Ukrainos atstovės Džamalos pergalė, esą ji atliko kūrinį su politine potekste.

Thomas Hanses (EBU) nuotr./Sergejus Lazarevas
Thomas Hanses (EBU) nuotr./Sergejus Lazarevas

Džamala „Eurovizijos“ dainų konkurse atliko baladę „1944“ apie Stalino vykdytą Krymo totorių deportaciją, šia daina, daugelio nuomone, dainininkė subtiliai užsiminė apie Maskvos 2014 metais įvykdytą Krymo aneksiją.

Tą kartą supyko ne tik Sergejaus gerbėjai, Rusijos nacionalinis transliuotojas 2017-aisiais paskelbė, kad pasitraukia iš konkurso Ukrainoje.

VIDEO: LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final

Sergejaus Lazarevo muzikinė karjera prasidėjo dar vaikystėje, kuomet jis dainavo vaikų grupėje „Neposedi“ kartu su vėliau susikūrusios grupės „t.A.T.u.“ merginomis ir Vladu Topalovu. Su Vladu būdamas septyniolikos Sergejus susijungė į grupę „Smash!!“, gyvavusią iki 2006 metų.

Per tuos metus vaikinai išleido du albumus („Freeway“ ir „2nite“), laimėjo Jūrmaloje vykstantį dainų konkursą „Novaja volna“, „Muz TV“ įsteigtą prizą už metų proveržį ir kt., MTV Rusijos muzikos apdovanojimuose grupė buvo paskelbta geriausiu popprojektu. Visgi iškart po antrojo albumo išleidimo vaikinai pasuko skirtingais keliais – abu nusprendė siekti solo karjeros.

Pirmasis itin sėkmingas Sergejaus Lazarevo solo albumas „Don't Be Fake“ buvo išleistas anglų kalba, prie jo dirbo visas būrys užsienio kūrėjų.

Europos prodiuserių ir autorių paslaugų Sergejus Lazarevas neatsisakė ir vėliau – visuose jo albumuose dominuoja angliškos dainos bei šiuolaikiškos aranžuotės.

2007 m. buvo išleistas albumas „TV Show“, 2010-aisiais – „Electric Touch“, prie kurio kūrimo prisidėjo keturių šalių – Didžiosios Britanijos, JAV, Švedijos ir Rusijos – prodiuseriai ir autoriai. Tais pačiais metais Sergejus Lazarevas pasirašė sutartį su įrašų kompaniją „Sony Music Entertainment“, po šios kompanijos sparnu 2012 m. pasirodė ir ketvirtasis atlikėjo albumas „Lazarev“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas