Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sasha Son(g) gali pasitraukti iš „Eurovizijos“ konkurso (atnaujinta 19.06 val.)

Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ Sasha Son(g) į sceną gegužės 14-ąją gali ir neišeiti. Apie tai trečiadienį prabilo jo komanda, pašiurpinta konkurso rengėjų atsainumo.
Sasha Son(g)
Sasha Son(g) / Alain Douit (EBU) nuotr.

Per pirmą repeticiją Maskvos sporto olimpiniame komplekse pusę kūrinio Dima atliko sėdėdamas prie fortepijono, o antrą dalį – stovėdamas. Atlikėjo balsui jo palyda priekaištų neturėjo, tačiau pyktį sukėlė konkurse dirbantys technikai, kurie ignoravo pageidavimą scenoje rodyti specialiai Sashos Son(g) dainai sukurtas vaizdo projekcijas, rašo „Lietuvos rytas“.

Jei į mūsų reikalavimus nebus atsižvelgta, trauksimės iš konkurso. Kažkokia nesąmonė, – pareiškė Martynas Tyla.„Vaizdo medžiagą siuntėme iš anksto. Ji atspindi kūrinio nuotaiką, ekrane slenka dainos žodžiai. Buvo pažadėta, kad ji bus parodyta. Dabar aiškina, kad ne, ir nieko pakeisti negalima. Po repeticijos pasakėme: jei į mūsų reikalavimus nebus atsižvelgta, trauksimės iš konkurso. Kažkokia nesąmonė“, – stebėjosi dainininko prodiuseris Martynas Tyla.

Dėl šių trikdžių Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Jonas Vilimas konkurso rengėjams raštu pateikė pretenzijas. Tokių pat priekaištų organizatoriams turėjo ir Maltos atstovės Chiaros komanda.

Sashos Son(g) komanda organizatoriams turi rimtų priekaištų ir dėl apšvietimo. M.Tylą ypač supykdė technikų užuominos, kad apšvietimą reikia derinti su prieš lietuvių atlikėją dainuosiančio žymaus graiko Sakio Rouvo pasirodymu. Neva lietuvio šou spalvos turi būti blankesnės už graiko pasirodymą, kad jo neužgožtų.

Papildyta 19.06 val. Sasha Son(g) mano, jog Maskvoje kylantys nesklandumai yra prastų Lietuvos ir Rusijos santykių pasekmė, skelbia interneto tinklalapis lrt.lt.

„Jiems visiškai neįdomu bendradarbiauti su mūsų šalimi. Ta prasme, čia yra politika ir aš nežinau, kaip bus toliau. Aš nenoriu blogai pasirodyti. Jeigu jie neatkreips į mus dėmesio ir nenorės su mumis bendradarbiauti – bent jau padaryti mums gerą šviesą ir paleisti video – tai geriau iš viso nedalyvauti“, – portalui sakė atlikėjas.

Dainininkas tikino nerimaujantis dėl lietuvių reakcijos, jei jis vis dėlto sugalvotų pasitraukti iš konkurso. Sasha Son(g) patikino, kad nedalyvauti „Eurovizijoje“ būtų geriau nei dalyvauti bet kokiomis sąlygomis

„Nes po to kaltas būsiu aš, žmonės po to kaltins mane. Jie negalvos apie tai, kad čia politika. Kam man iš viso to reikia. Kam man rodytis? Kad per televizorių parodytų? Nenoriu“, – portalui lrt.lt kalbėjo pašnekovas.

Lietuvai atstovaujantis atlikėjas pasipiktinęs renginio organizatgorių atsakymu į Lietuvos delegacijos Maskvoje vadovo Jono Vilimo skundą dėl techninių nesklandumų. „Jie aiškina, kad gavo tą video per vėlai. Bet iš tikrųjų video buvo išsiųstas iškart po lietuviško „Eurovizijos“ finalo“, – kalbėjo Sasha Son(g).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas