Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 08 /20:50

Turine oficialiai atidaryta „Eurovizija“: turkio spalvos kilimu žengė ir Monika Liu

Sekmadienį Turine, Italijoje, iškilmingai paskelbta šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso pradžia. Visi jau ateinančią savaitę konkurse dainuosiantys atlikėjai bei šalių delegacijų atstovai žengė Venarijos karališkuosiuose rūmuose nutiestu turkio spalvos kilimu, kur vyko konkurso atidarymo ceremonija. Jos metu pasirodė ir Lietuvos atstovė Monika Liu.

„Eurovizijos“ atidarymo ceremonija griaudi sekmadienio vakarą. Ji prasidėjo nuo visų konkurse dalyvaujančių atlikėjų eisenos. Valstybių atstovai ėjo vieni paskui kitus 200 metrų ilgio turkio spalvos kilimu link Venarijos karališkųjų rūmų.

Ši erdvė – vienas iš Turino turtingos karališkosios istorijos simbolių. 1675 m. pastatyti Venarijos karališkieji rūmai, garsėjantys puikia architektūra ir prabangiais sodais, buvo viena iš Savojos karališkųjų rūmų rezidencijų. 1997 m. jie buvo įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Renginį vedė Gabriele Corsi, Mario Acampa ir Carolina Di Domenico.

Monika Liu ant turkio spalvos kilimo pasirodė 23-čia. Kartu su Lietuvai atstovausiančia atlikėja atidarymo ceremonijoje dalyvavo ir šalies delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Monika Liu žengė turkio spalvos kilimu
Lukas Balandis / BNS nuotr./Monika Liu žengė turkio spalvos kilimu

Prieš pat Monikos žengimą ant turkio spalvos kilimo Turine pradėjo lyti. Tačiau pasikeitusios oro sąlygos nei kiek nesumažino atlikėjos pozityvaus nusiteikimo ir šypsenos.

Lietuvos atstovė pasirodė pasipuošusi juoda suknele, auksinių kriauklių formos auskarais bei aukštakulniais.

Monika Liu renginio vedėjams sakė, kad jaučiasi puikiai, tačiau jaudulio neslepia, nes tai pirmasis toks svarbus kilimas, kuriuo ji žengia.

Atlikėjai pasirodžius tiesioginiame eteryje, ceremonijos vedėjai jos taip pat paklausė, kodėl dainininkė pasirinko savo šaliai atstovauti su daina gimtąja kalba.

„Kai dainuoju lietuviškai, tai darau iš visos savo sielos. Žmonėms reikia žinoti, kokią gražią kalbą mes turime. Čia geriausias būdas šią žinią skleisti“, – paaiškino Monika.

Renginio vedėjas taip pat priminė, kad lietuvė nemažą gyvenimo dalį yra praleidusi ir svetur – Didžiojoje Britanijoje, Amerikoje... „Tad kokią pasaulio vietą jūs vadinate namais?“ – pasiteiravo.

„Dabar tai Vilnius. Aplankiau didelę pasaulio dalį, tačiau kiekvienąkart sugrįžusi į Lietuvą aš pasijaučiu kaip namuose. Aš myliu gyvenimą čia.

Žinoma, aš taip pat myliu Italiją ir begalę kitų šalių“, – prisipažįsta Monika.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Monika Liu žengė turkio spalvos kilimu
Lukas Balandis / BNS nuotr./Monika Liu žengė turkio spalvos kilimu

Atlikėja juokavo, kad jei nepateks į finalą, liks gyventi Italijoje.

„Aš jau spėjau pamatyti didžiąją dalį Turino, man labai patiko, aš mėgstu šio miesto dvasią. Aš galėčiau čia gyventi“, – kalbėjo ji.

Lietuvos atstovė, paklausta, ar lietus gali būti jai geras, pranašiškas ženklas, atsakė, kad lietaus nebijo, nes yra stichijų žmogus. Tad svarbiausia, kad nesušaltų.

Monika taip pat atskleidė, ką „Eurovizijos“ dalyviai veikia likus kelioms valandoms iki tiesioginio eterio ceremonijos. „Atsipalaiduojame ir pasišnekame, kaip ir visi žmonės“, – tikino ji.

Lietuvai atstovaujanti dainininkė susilaukė išskirtinio dėmesio. Davė interviu skirtingų pasaulio valstybių atstovams, noriai pasakojo savo įspūdžius, fotografavosi su gerbėjais, dalijo autografus.

Gausioje minioje žmonių su Monika Liu pasisveikinti laukė ir Lietuvos žurnalistų delegacija.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Monika Liu žengė turkio spalvos kilimu
Lukas Balandis / BNS nuotr./Monika Liu žengė turkio spalvos kilimu

15min kalbinta dainininkė teigė, kad prieš ceremoniją ilgai ruošėsi – dažėsi, stengėsi nesusigadinti nei šukuosenos, nei suknelės.

Monika dalinosi, kad populiariausi čia jai užduodami klausimai buvo apie savijautą, šukuoseną ir kitas panašias smulkmenas. Tačiau vienas klausimas skamba dažniausiai: „Visi klausia apie kalbą.“

Nuo pirmadienio Lietuvos atstovei prasideda itin griežta dienotvarkė – generalinės repeticijos su komisijos peržiūromis. Tačiau šios lemiamos kovos Monikos negąsdina.

„Labai laukiu. Jaučiuosi pasiruošusi ir rami. Svarbiausia, kad nebūtų nesklandumų ir visi atliktume savo darbą teisingai.

Noriu, kad visa Europa pagaliau išgirstų lietuvių kalbą“, – ryžtingai nusiteikusi ji.

Monikos komentarus galite išgirsti čia:

VIDEO: Turkio spalvos kilimu žengė Monika Liu – akimirkos iš „Eurovizijos“ atidarymo ceremonijos

Visą transliaciją stebėkite čia:

VIDEO: Opening Ceremony / Turquoise Carpet - Eurovision Song Contest 2022 - Turin - Live Stream

Visus „Eurovizijos“ dalyvius sutiko susirinkusi konkurso gerbėjų minia. Šimtai gerbėjų dainininkus sveikino aplodismentais ir palaikymo šūksniais, gausus žurnalistų iš viso pasaulio būrys dainininkų klausinėjo apie artėjantį konkursą.

Po eisenos atlikėjus ir jų delegacijas pasveikino Turino meras Stefano Lorusso, „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdomasis vadovas Martinas Österdahlis ir vykdomieji prodiuseriai Simona Martorelli ir Claudio Fasulo.

Pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis – antradienį. Jame dainuos ir Monika Liu, kuri į sceną žengs trečia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas