Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos atstovę „Eurovizijoje“ įtaria dokumentų klastojimu: gresia liūdnos pasekmės

2022-aisiais galimybę atstovauti Ukrainai „Eurovizijoje“ gavusios Alinos Pash svajonė gali ir neišsipildyti. Sekmadienį nacionalinis transliuotojas „Suspilne“ pranešė, kad 2015 metais lankydamasi Kryme atlikėja galėjo pažeisti taisykles. Pirmadienį į viešumą pradėjo kilti daugiau detalių.
Alina Pash
Alina Pash / „Instagram“ nuotr.

Sekmadienį nacionalinis „Eurovizijos“ transliuotoja „Suspilne“ pranešė, kad Alina Pash, 2015 metais apsilankiusi Kryme, nepažeidė jokių taisyklių. Tuomet buvo cituojami Valstybės sienos kontrolės agentūros pateikti dokumentai, kurie rodė, kad dainos „Shadows of Forgotten Ancestors“ atlikėja į Krymą pateko per sausumos sieną, o tai pagal Ukrainos įstatymus yra leidžiama.

Visgi, kaip praneša „Wiwibloggs“, pirmadienio popietę per vieną spaudos konferenciją transliuotojas pažymėjo, jog dabar jie tiria, ar Alinos Pash pateikti dokumentai yra autentiški. Jie teigė nepasirašysiantys sutarties, užtikrinančios, kad Alina Pash taps Ukrainos atstove „Eurovizijoje“, kol nebus baigtas tyrimas.

„Visuomeninis transliuotojas, atsižvelgdamas į gautą informaciją apie Alinos Pash galimą valstybės sienos kirtimo su Krymu liudijimo suklastojimą, kreipėsi į VSAT (Ukrainos valstybinės sienos apsaugos tarnybą) ir prašo patvirtinti arba paneigti šį faktą“.

„Visuomeninis transliuotojas nepasirašys sutarties dėl Alinos Pash dalyvavimo tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, kol nebus baigtas tyrimas.

„Primename, kad transliuotojas jau kreipėsi į Ukrainos Valstybės sienos apsaugos tarnybą, tačiau jam nebuvo suteikta informacija, ar ši konkurso dalyvė kirto sieną, nes šie duomenys yra konfidencialūs. Dalyvės komanda pateikė neva jos pačios gautą sertifikatą, kuris leido Alinai Pash toliau dalyvauti nacionalinėje atrankoje“.

Alina Pash – „Shadows of Forgotten Ancestors“:

VIDEO: ALINA PASH – Тіні забутих предків | Нацвідбір на Євробачення-2022

„Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas Ukrainoje įvyko vasario 12 dieną. Pagal balsavimo rezultatus, nugalėjo dainininkė Alina Pash su daina „Shadows of Forgotten Ancesstors“, o antrąją vietą užėmė „Kalush Orchestra“, gavęs vienu tašku mažiau. Paskelbus nugalėtoją, „Kalush Orchestra“ nariai pažėrė kaltinimus dėl dokumentų klastojimo ir ketina ginčyti konkurso rezultatus teisme“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas