Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ten Walls“ ir Gintaras Rinkevičius – apie žmonas, mažąjį prezidentą ir neįprastą prodiuserio hobį

Antradienį 15min studijoje viešėjo du garsūs Lietuvos muzikos pasaulio atstovai – elektroninės muzikos kūrėjas ir prodiuseris Marijus Adomaitis, geriau žinomas slapyvardžiu „Ten Walls“, ir maestro Gintaras Rinkevičius. Tiesioginės transliacijos metu jiedu pristatė bendrą projektą ir įteiks dovanų – kvietimų į koncertą ir „Ten Walls“ kompaktinę plokštelę su autografu.

Tiesioginės transliacijos metu „Ten Walls“ ir Gintaras Rinkevičius pristatė savo bendrą projektą – šį šeštadienį Trakų pilyje įvyks koncertas „Symphony“, kuriame elektroninės muzikos kūrėjo kūriniai skambės kartu su maestro Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru.

„Įgyvendinti projektą su simfoniniu orkestru buvo didelė svajonė ir šiai idėjai reikėjo laiko. Tiesiog užaugti manau. Esu gavęs ne vieną pasiūlymą Lietuvoje atlikti savo muziką su orkestru, tačiau nebuvau tam pasirengęs. Hamburge Elbjazz festivalyje atlikau savo bei kitų autorių kūrinius su orkestru, tačiau šį kartą visas koncerto turinys susidarys vien iš mano kūrybos“, – apie būsimą koncertą pasakoja Marijus Adomaitis.

Pokalbis su „Ten Walls“ ir Gintaru Rinkevičiumi – tiesiogiai:

VIDEO: Nufilmuoti katastrofiški klimato kaitos padariniai: Grenlandijoje per dieną ištirpo 11 mlrd. t ledo

Trakų pilyje skambės specialiai orkestrui aranžuoti populiariausi „Ten Walls“ kūriniai. Gerbėjai išgirs „Gotham“, „Requiem“, visame pasaulyje dideliu hitu tapusį „Walking With Elephants“ ir daugelį kitų. Naujai suskambėsiančią „Ten Walls“ kūrybą kartu su Marijumi Adomaičiu atliks 70-ties muzikantų orkestras.

„Šiame koncerte atliksime geriausius mano kūrinius. Tai brandus projektas ir jaučiu, kad dabar jau esu jam pasirengęs “, – sako Marijus Adomaitis. „Ten Walls“ temos turės susikalbėti su simfoniniu orkestru, jas reikės pritaikyti gyvam instrumentiniam atlikimui. Žinau, kad bus gerai, bet laukia labai labai daug darbo“.

15min tiesioginės transliacijos metu su maestro G.Rinkevičiumi ir „Ten Walls“ taip pat kalbėjomės ir apie pasiruošimo užkulisius. Pasirodo, dėl koncerto simfoninio orkestro muzikantams teko sutrumpinti savo atostogas, o pagrindiniams atlikėjams – skirti savo asmeninį laiką.

Apie vasarą studijoje, žmonas, be kurių palaikymo nieko nebūtų ir neseniai gimusį mažąjį Gintaro Rinkevičiaus sūnų, kurį maestro mielai vadina „prezidentu“ – visa tai pokalbio 15min studijoje metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas