Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„2 minutės šlovės“ prasidėjo su ašaromis ir nuogybėmis (nuotraukos)

Sekmadienio vakarą didžiojoje LNK studijoje filmuojant premjerinę projekto „2 minutės šlovės“ laidą netrūko pokštų, kandžių replikų ir net akimirkų, kai dalis komisijos narių nusukdavo akis nuo pasirodančiųjų.
Komisija
Komisija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15 pasirodymų – tiek tilpo į pirmąją projekto porciją. Linksmai nusiteikęs laidos vedėjas Vytenis Pauliukaitis žiūrovus nustebino filmavimo pradžioje išmėgindamas laidos dalyvio duoną.

40-iai iš studijoje esančių žiūrovų buvo įteikti balsavimo pulteliai – jei 20 paspausdavo mygtuką iki pasibaigiant dviem dalyvio pasirodymo minutėms, jis buvo išbalsuojamas. V.Pauliukaičiui atliekant dainą su šokėjoms būtent taip ir nutiko – vos po 40 sekundžių žiūrovai sustabdė vedėjo pasirodymą.

Po tokios linksmos pradžios buvo pristatyta projekto komisija. Ją viso projekto metu sudarys 4 nariai: dainininkė ir laidų vedėja Violeta Tarasovienė, neseniai uždainavęs televizijos laidų vedėjas Vitalijus Cololo, aktorė Inga Norkutė ir humoristas bei televizijos laidų vedėjas Algis Ramanauskas-Greitai. Audringais plojimais sutikus garbingą komisiją prasidėjo vakaro talentų pasirodymai.

Beje, pagal projekto taisykles, jei 20 iš studijoje esančių 40-ies pultelių turėtojų dalyvį išmeta, komisija turi veto teisę. Suteikti antrą šansą kiekvienas žiuri narys gali kartą per laidą. Tiesa, padovanojęs veto privalo dalyviui padėti geriau pasiruošti kitam pasirodymui, todėl šįsyk savaisiais veto komisija nesišvaistė ir panaudojo tris iš keturių.

Žavėjosi ir baiminosi

Pirmoji naujame projekte pasirodė iš Pasvalio atvykusi Erika. 16-metė siekė įrodyti, kad mergina ir būgnai nėra skirtingos planetos. Po įspūdingo būgnininkės pasirodymo nuskambėjus komisijos narių komentarams, jos pirmininkas A.Ramanauskas „paaiškėjo esąs ne tik puiki pelė, bet ir puiki papūga“, mat nusižiūrėjo kolegų vertinimus.

Antrasis – 8-metės cirko artistės Monikos pasirodymas – baigėsi ašaromis. Katytės kostiumu pasipuošusi mergaitė jaudinosi ir buvo nekalbi, tačiau sujaudino komisijos narius. Tačiau buvo ir juoko. Komentuodamas pasirodymą V.Cololo juokavo, kad gali pakonsultuoti cirko akrobatę darant špagatus. „Kartą esu padaręs, mūvėdamas vilnonėmis kojinėmis“, – aidint juokui pasakojo humoristas. Paskui pasirodė energinga vilniečių šokių studija „Alemanda" – 5 poros demonstravo pramoginius šokius.

Tuomet scenoje pasirodė juodaodis Kiros Hadgu, atvykęs iš Etiopijos. Lanksčiausiu pasaulio žmogumi televizijos pakrikštytas vaikinas parodė išties stulbinamą kūno lankstumą, o V.Tarasovienė ir I.Norkutė neslėpė ne tik susižavėjimo bet ir siaubo. Po pasirodymo ant stalo papylęs vandens A.Ramanauskas šmaikštavo, kad tai Violetos ašaros.

Etiopą ant scenos pakeitė šiaulietė Ilona, ji mėgino komisiją pakerėti 2005-ųjų „Eurovizijoje“ Graikijos atstovės atliktą dainą „My Number One“. Nors prieš pradėdama pasirodymą mergina drąsiai pareiškė dainuosianti geriau nei A.Ramanauskas, sulaukė V.Tarasovienės kritikos, kad vien dainuoti neužtenka. Ilonai išėjus pasirodė kitas dalyvis – humoru publiką ketino pakerėti Kęstulis iš Dzūkijos, bet jam balsuotojai neleido pasirodyti nė minutės.

Dainos, šokiai ir fiziko šou

Pasibaigus vilniečių vaikinų kompanijos paruoštam gatvės akrobatikos pasirodymui į sceną lipo merginų Lauros ir Gabrielės duetas. Jausmingą dainą atlikusios merginos sulaukė pagyrų, be to, paaiškėjo, kad jų mokytoja – pastaruoju metu nemalonumų su teisėsauga turėjusi atlikėja Daina Bilevičiūtė. Ji mokines palaikė užkulisiuose.

Komisija ir žiūrovus labai sujaudino ir kurčiosios Lauros bei neprigirdinčio Ramūno šokis. Jautriausias stygas užgavę šokėjai su jais bendravo padedami gestų kalbos vertėjos. Juos scenoje pakeitė net keletas dainingų numerių – balsus demonstravo marijampolietės Agnė ir Eglė bei solidaus amžiaus stiprybės nešėjas Petras.

Vėliau ant scenos išdygo kolbomis ir kitais chemikų daikčiukais nukrautas stalas. Jį savo eksperimentų kupinam pasirodymui naudojo itin kalbus fizikos mokytojas iš Utenos Arūnas. Po jo pilvo šokiu komisiją sujaudinti mėgino Egipto saule pasimėgavusi Rimgailė. Mergina sulaukė kandžios V.Cololo replikos – kai ji išėjo, humoristas juokavo, neva „egiptiečius jaudina viskas, kas juda“. Priešpaskutinė pasirodė Rasa, kuri prieš dainuodama akivaizdžiai labai jaudinosi. „Už kokybę aš neatsakau“, – pareiškė mergina, tačiau toks nusistatymas komisijai nepatiko.

Akivaizdu, kad desertui projekto rengėjai paliko išties savotišką bombą. Paskutinysis pasirodė energingų telšiškių Richardo ir Donato duetas. Jie prajuokino žiūrovus, o nusimesdami drabužius V.Tarasovienę privertė kelissyk nusukti žvilgsnį. Žemaičiams baigus, komisijos pirmininkas A.Ramanauskas pareiškė, kad tai, kas buvo rodoma, – „labai liguistas vaizdas“. Beje, „2 minutės šlovės“ vedėjui V.Pauliukaičiui kitapus studijos talkino linksmoji raudonplaukė Donata Virbilaitė. Ji kalbino jau pasirodžiusius dalyvius.

Televizijos konkuruoja

„2 minutės šlovės“ dalyviai varžosi dėl piniginio prizo – 40 tūkst. Lt. Neseniai praūžė panašus TV3 televizijos organizuotas projektas „Lietuvos talentai“, tad smalsu, ar LNK laidai pavyks jį pranokti. Esminiai šou skirtumai tie, kad skirtinga balsavimo sistema, LNK dalyviams išsitekti tenka mažesnėje scenoje, bet juos vertina gausesnė komisija, o į šou telpa daugiau pasirodymų. Pirmajame filmavime netrūko efektingų ir netikėtų talentų, nors, pavyzdžiui, gatvės akrobatiką demonstravusių vilniečių bendraminčių „Lietuvos talentuose“ buvo ne vienas.

„2 minutės šlovės“ pirmąsyk bus parodytos sausio 24 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas