Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„4Strings“ narė įspėja saugotis: homofobiškai nusiteikęs vyras grasino replėmis

Trečiadienio vakarą Vinco Kudirkos aikštėje sostinėje grojusi grupė „4Strings“ pateko į nemalonų incidentą – dviems narėms grasino agresyvus vyriškis. Anot vienos iš incidento dalyvių, nesulaukęs atsakymo į užduotą klausimą, kuriuo įžeidžiami netradicinės seksualinės orientacijos asmenys, šis ėmė mosikuoti atsineštomis replėmis.
„4 strings“, agresyvus vyras
„4Strings“, agresyvus vyras / Asmeninio albumo ir stop kadro nuotr.

Savo nemalonią patirtį styginių kvarteto „4Strings“ narė Ieva Makauskaitė nupasakojo feisbuko paskyroje. Šiuo įrašu ji sutiko pasidalinti ir su 15min skaitytojais.

Kaip portalui sakė moteris, grupė trečiadienio vakarą grojo sostinės centre. Incidentas įvyko pertraukos metu, kai du „4Strings“ nariai nuėjo pasiilsėti, o kitos dvi narės, tarp kurių buvo ir Ieva, liko saugoti daiktų.

„Vakar grojome gatvėje prie Kudirkos paminklo. Vienos pertraukėlės metu priėjo šis treninguotas vyras ir paklausė „Jūs už p***rus ar prieš?“, mes jam nieko neatsakėme, tačiau jam dar kartą paklausus „Atsakykit, ar jūs už p***rus, ar prieš, nes aš turiu reples“, ir parodžius, kad rankoje laiko dideles senas metalines reples, kurias paėmė į kumštį, lyg būtų pasiruošęs trenkti, pajutome, jog vyriškis atrodo įtartinai ir kelia pavojų.

Man pradėjus trauktis, kolegė šūktelėjo „Filmuok!“. Pradėjus daryti įrašą, vyriškis užsidėjo gobtuvą ir kaukę, kad nesimatytų veido ir pradėjo eiti artyn“, – trečiadienio vakaro įvykius aprašė I.Makauskaitė.

Ieva pasakojo, kad netrukus pagalbos ranką jai ir kolegei ištiesė praeiviai.

„Mes, žinoma traukėmės, o pilietis vijosi, agresyviai kartodamas tą patį klausimą, kolegei grasino replėmis. Visgi šį asmenį pavyko nufilmuoti, o nemalonią situaciją nuramino du prospektu einantys vaikinai, paprašius jų pagalbos, po apsižodžiavimo su jais, vyriškis nuėjo tolyn, laikydamas rankoje reples“, – rašė I.Makauskaitė.

Kaip 15min patikino Ieva, incidentas įvyko po 22 valandos. Netrukus po to ji kreipėsi į pareigūnus, tiesa, šie nelabai kuo pagelbėjo.

„Paskambinus policijai, pranešėme apie įtartiną asmenį Gedimino prospekte, kuris elgiasi agresyviai, tačiau po 20 minučių laukimo pareigūnai perskambino ir pranešė, jog neatvyks, nes gavo kitą iškvietimą. Užregistravo atvejį ir pasiūlė parašyti pareiškimą.

Svarstėme, ką toliau daryti tokioje situacijoje? Ar mūsų pareiškimas ką nors gali pakeisti, kadangi fiziškai nenukentėjome?

O galbūt kas nors žinote šį asmenį? Ar galite padėti atpažinti?

Mus ši patirtis sukrėtė, pasijutome labai nesaugiai, tad dalinamės istorija ir linkime būti atsargiais. Baisu pagalvoti, kas būtų nutikę, jeigu būtume nepalankiai atsakę į keistus vyriškio klausimus, arba ką toks neapykantos apimtas asmuo galėtų padaryti, gatvėje atpažinęs homoseksualų žmogų“, – piktinosi I.Makauskaitė.

Kaip netrukus 15min informavo Ieva, galimai pavyko nustatyti vyro tapatybę. Visgi tvirtinti, kad tai tikrai jis, dar per anksti.

Policija įvykio vietoje vyro neberado

Dėl incidento, kuris trečiadienio vakarą įvyko Vinco Kudirkos aikštėje, 15min susisiekė su Vilniaus apskrities Komunikacijos poskyrio vyresniuoju specialistu Tomu Bražėnu, kuris patvirtino, kad toks įvykis buvo užfiksuotas.

„Mergina pranešė, kad agresyvus vyras grasino, bet nieko nepadarė, pranešėją užstojo nepažįstami vaikinai. Įtartinas vyras nuėjo link seimo“, – kalbėjo Vilniaus apskrities Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas T.Bražėnas.

Jis taip pat atskleidė, kad į įvykio vietą buvo atvažiavę du policijos ekipažai.

„Pareigūnai atvyko ir ieškojo to vyriškio pagal nurodytus požymius, tačiau tokio nerado“, – 15min kalbėjo T.Bražėnas.

Policijas atstovas kol kas nenorėjo įvardyti, kas gali grėsti minėtam vyrui, jei pasakojimas pasitvirtins, nes pasak jo, pirmiausia reikia iki galo išsiaiškinti visas incidento aplinkybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas