Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 kilometrus atbulomis žygiuosiantis Simas Stankus: „Tikiuosi nuotykio“

Rugsėjo 25-ąją, šeštadienį, Vilnių užplūs ėjikai. Žingsniuoti pirmą kartą organizuojame renginyje „Ėjimas“ jau užsiregistravo 6000 dalyvių. Jiems renginio organizatoriai paruošė 5, 10 ir 25 kilometrų trasas.
Simas Stankus ir Gabrielė Tetenskaitė
Simas Stankus ir Gabrielė Tetenskaitė / „Radiocentro“ nuotr.

Vienas iš tų 6000 – „Radiocentro“ laidų vedėjas Simas Stankus. Iššūkių nevengiantis vyras ne tik bus vienas iš renginio vedėjų, bet ir pats pabandys įveikti 5 kilometrus. Atbulomis.

„Organizatoriai sako, kad ėjimas gali būti įvairus: ir sportinis, ir balansuojant juosta, ir naudojantis kojūkais, bet apie vieną rūšį jie pamiršo – ėjimą atbulomis. Juk tai irgi ėjimas,“ – sako S.Stankus.

Išsamiau apie laukiantį iššūkį, pasiruošimą ir neplanuotai nutinkančius dalykus Simas papasakojo specialiame interviu.

– Simai, kodėl tik 5 kilometrai?

– Sužinojau, kad Lietuvos rekordas priklauso prieš pora metų 55 kilometrus atbulomis įveikusiai žygeivei Sandrai. Jei aš eiti tokį atstumą pradėčiau šeštadienį, grįžčiau tik kokį trečiadienį, tad šį kartą užteks ir 5 kilometrų.

– Kaip pats esi susijęs su ėjimu atbulomis?

– Kartą esu dalyvavęs virvės traukimo varžybose. To ėjimu nepavadinsi, bet vis šis tas. Pastarąsias kelias dienas bandau iš virtuvės iki televizoriaus, nuo televizoriaus iki tualeto ir taip toliau vaikščioti atbulas. Pabandžiau net iš trečio aukšto į lauką atbulomis išeiti. Žodžiu, pasiruošimas vyksta (juokiasi).

– Kas labiausiai neramina prieš šį iššūkį?

– Kad gali atstumti visuomenė. Nes į kitokį nei tu dažnas žiūri per griežtai. Bijau, kad galiu likti nesuprastas, gal net kuo nors apmėtytas. Renginio dalyviai ir svečiai pamatys žmogų, einantį atbulomis, tuo besimėgaujantį ir nebijantį to pripažinti viešai. Bet Simas Stankus dar ne to yra matęs, išgyvensiu.

„Radiocentro“ nuotr./Simas Stankus ir Gabrielė Tetenskaitė
„Radiocentro“ nuotr./Simas Stankus ir Gabrielė Tetenskaitė

– Kaip planuoji naviguoti, neatsitrenkti į žmones, išvengti kliūčių?

– Ne viskas gyvenime gula pagal iš anksto sudėliotą planą. Todėl kai kurių dalykų tiesiog neplanuoju. Pasiimsiu veidrodėlį, telefone yra navigacija, jei pasuksiu ne ten, kur reikia, tikrai kas nors atkreips dėmesį į atbulomis einantį ir besiblaškantį pagyvenusį vyrą.

– Ko tikiesi iš renginio ir 5 kilometrų ėjimo atbulomis?

– Aš tikiuosi nuotykio. Mane tai veža. Tereikia tiek nedaug ir pasidarai sau šventę. Aš ją pasidarysiu sau, kiti gali suorganizuoti šeimai, draugams, kolegoms. Kitas aspektas – tai sveika. Bus deginamos kalorijos, tikrinamas batų tvirtumas, raumenims priminsiu, kad ir juos turiu.

– Ką apie tokį nuotykį galvoja drauge renginį vesianti Gabrielė Tetenskaitė?

– Ji stengiasi to neparodyti, bet jaučiu, kad truputį pavydi. Šiaip Gabrielė turi labai tvirtas kojas, kviečiau drauge prasieiti, palaikyti kompaniją, bet dama, matai, atbulomis nevaikšto. Todėl privalės mane garsiai išlydėti ir dar garsiau pasitikti (juokiasi).

Priminsime, kad prieš mėnesį S.Stankus dalyvavo „IKI Velomaratono“ 50 km Semi-Pro varžybose. Pirmą kartą tokią distanciją įveikęs „Radiocentro“ laidų vedėjas tąkart užėmė 218 vietą.

Simo ir Gabrielės Tetenskaitės laidos „Geras rytas“ klausykite per „Radiocentrą“ kiekvieną darbo dieną nuo 6:00 iki 9:00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas