Apie visa tai Aistis žiūrovams papasakojo laidoje „Virtuvės istorijos“, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.
Kaip įprasta, laidoje apsilankę svečiai kas kartą vedėjai Ilonai Juciūtei atskleidžia savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką. Jais pasiremdama, vedėja kartu su svečiais pagamina vis kitą išskirtinį patiekalą. O štai mylimiausi A.Mickevičiaus ingredientai alsuoja taip aktoriaus pamėgtomis kelionėmis. Tai – burrata sūris, figos ir ančiuviai! Naujoje ir modernioje virtuvės studijoje I.Juciūtė rado būdą, kaip pasakiškai nustebinti šį laidos svečią. Drauge su Aisčiu, jie sukūrė lengvas, skanias ir gurmaniškas salotas.
Laidoje garsus vyras pasakojo, kad savo namuose beveik niekuomet negamina pats ir vietoje to renkasi valgyti restoranuose. Ar I.Juciūtei pavyko pranokti ne vieną A.Mickevičiaus pamėgtą restoraną ir užkariauti jo širdį savo gamybos salotomis?
„Mano santykis su virtuve yra nulinis... Nuo vaikystės valgau restoranuose, nes mano mama gamindavo mažai. Nors švenčių progomis ji ir turėdavo keletą išskirtinių patiekalų, didžiąją laiko dalį valgydavome tai, ką rasdavome šaldytuve. Tad, kur dar pavalgyti, jei ne valgyklose ar restoranuose? Mano supratimu, patiekalai nebūtinai turi būti įmantrūs – jie gali būti paprasti, tačiau tinkamai paruošti“, – mintimis dalijosi laidos svečias.
Tiesa, nors Aistis save prisimena kaip ne itin valgų vaiką, kai kuriems patiekalams, kuriuos mama gamindavo vaikystėje, jis pripažins silpnybę jaučiantis ir iki šiol.
„Nors ir nebuvau labai valgus vaikas – mano maistas būdavo arbata su sausainiais – norėčiau, kad mama dar kartelį pagamintų savo nuostabųjį, česnakais įdarytą karpį. Taip pat labai gerai prisimenu ir jos keptą vištą su kmynais. Be to, vaikystėje labai mėgau ir želė tortą. Todėl, jei kas norite manęs atsiprašyti, atneškite man būtent jį“, – juokėsi A.Mickevičius.
Pasidalinęs negirdėtomis istorijomis ir labiausiai nostalgiją keliančiais patiekalais iš vaikystės, Aistis laidoje atskleidė ir savo mėgstamiausių ingredientų istorijas. Kodėl vyro TOP trejetuke dominuoja figos, ančiuviai ir burrata sūris?
Anot aktoriaus, visus šiuos tris ingredientus jis atrado savo kelionėse po įvairias pasaulio šalis. O keliauti A.Mickevičius tiesiog dievina!
„Aš šalis atrandu per kultūrą, bet ir maistas tame atliekam tam tikrą vaidmenį. Burrata man asocijuojasi su geromis mano kelionėmis ir kulinarinėmis patirtimis. Pirmą kartą jos paragavau Paryžiuje, kai tik kilo visas burratos vajus, ir visi restoranai Vakarų Europoje staiga pradėjo ją tiekti kaip vieną iš užkandžių. Norėčiau dar kartą gyvenime paragauti ir rūkytos burratos, nes tai yra tiesiog neįtikėtino skonio dalykas“, – pasakojo laidoje pašnekovas.
O ar egzistuoja tokie ingredientai ir patiekalai, apie kuriuos Aistis nė negali pagalvoti? Pasirodo, kad taip. Ir ne vienas!
„Aš labai nemėgstu grybų. Man patinka grybauti, bet aš visiškai nevalgau jokių grybų, išskyrus voveraites. Jos man atrodo saugios, o visa kita yra šlykštu. Apskritai nevalgau tokio maisto, kuris yra glitus ir slidus. Būtent todėl nemėgstu ir austrių – jos man gali visiškai neegzistuoti. Taip pat nevalgau visko, kas yra žalia ir neapdorota. Tartarai – tikrai ne man“, – apie daugelio pamėgtą patiekalą kalbėjo A.Mickevičius.
Na, o kol Ilona ir Aistis ruošė bei ragaus savo patiekalą, virtuvės šefas Robertas Svetlauskas taip pat pasiūlė sveiką ir gurmanišką salotų receptą. Šįkart jis gamino salotas su ožkos sūriu ir jautiena!
„Virtuvės istorijose“ – šeštadieniais 10 val. per TV3.