Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Pauliukevičius grįžo į kultūrizmą – palaikė ir žmona Ilka su dukra: kodėl pertrauka truko 3 metus

Asmeniškai nepažįstantys Andriaus Pauliukevičiaus (42), iš šalies galbūt galėtų susidaryti įspūdį, kad kultūrizmo varžybos – neatsiejama jo gyvenimo dalis. Tačiau pasirodo, kad Lietuvos kultūrizmo čempiono, trenerio ir knygų autoriaus gyvenime to nebuvo jau kelerius metus. Dabar vėl grįžęs į klasikinį kultūrizmą, žinomas vyras neslepia – nebuvo taip jau paprasta.
Andrius Pauliukevičius su žmona Ilka Adams ir dukrele Adriana
Andrius Pauliukevičius su žmona Ilka Adams ir dukrele Adriana / Vitalijos Jakovonienės ir asmeninio albumo nuotr.

Andrius Pauliukevičius portalui Žmonės.lt pasakojo, kad į klasikinį kultūrizmą grįžo po trejų metų pertraukos.

„Pertraukos prireikė dėl mano meniškos prigimties. Kai aš kažkuo užsiimu, bet man tas dalykas pradeda atsibosti – imuosi ko nors kito. Pavyzdžiui, praėjusiais metais dalyvavau galiūnų rąstų kėlimo varžybose. Būna, metus ar keletą metų rimtai pasportuoju ir po to nuo to dalyko pavargstu. Tuomet arba, pavyzdžiui, Afrikoje daugiau keliauju, arba kita sporto šaka užsiimu“, – portalui Žmonės.lt paaiškino Andrius.

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Pauliukevičius
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Pauliukevičius

Paklaustas, kodėl grįžti prie senos veiklos nutarė būtent dabar, pašnekovas patikino, kad atsakymas paprastas – per kelerius metus spėjo jos pasiilgti.

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Pauliukevičius
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Pauliukevičius

Savaitgalį A.Pauliukevičius dalyvavo Vilniuje vykusiose varžybose „NPC Worldwide „Power of the Knight regional qualifier“. Klasikinio kultūrizmo veteranų kategorijoje Andrius čia liko antras, o varžydamasis su jaunais vyrais – trečias.

Pasiteiravus, ar buvo lengva vėl varžytis, A.Pauliukevičius neslėpė – kelerių metų pertrauka padarė savo: „Jeigu tie treji metai būtų tarp 26-erių ir 29-erių, tai, ko gero, iššūkių nebūtų. Bet dabar, kai pertrauka buvo tarp tarp 39-erių ir 42-ejų, jaučiasi, kad darai tą patį, ką prieš trejus metus, bet organizmas jau nebe taip reaguoja. Senėjimo procesas, viskas vyksta lėčiau, sunkiau.“

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Pauliukevičius
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Pauliukevičius

Andrius pasidžiaugė, kad varžybose jį palaikė ir žmona Ilka Adams su dukra Adriana Estelle. Tiesa, pastaroji prisijungia ir prie tėčio pasiruošimo varžyboms.

„Buvo atvažiavusios ir nuo pačio ryto sėdėjo, – šyptelėjo A.Pauliukevičius. – Be to, dukra mane labai smarkiai palaiko ir pasirengimo metu. Treniruotes dažnai darau kieme, namuose, tai ji labai dažnai treniruojasi kartu su manimi. Daro savo pratimėlius, ne tuos pačius, kuriuos aš, bet irgi labai dažnai būna kartu.“

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Pauliukevičius
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Pauliukevičius

Apie grįžimą prie mėgstamos veiklos Andrius papasakojo ir savo feisbuko puslapyje. Čia taip pat pasidalijo vaizdo įrašu iš savaitgalį vykusių varžybų.

„Po trejų metų pertraukos ir jau būdamas vyresnis nei 40-ies (esu jau labai netoli 43-ejų) grįžau į klasikinį kultūrizmą. Dabar kiekvienas sezonas gali būti paskutinis. Ne dėl sveikatos ar traumų, nes jų neturiu. Esu nusprendęs, kad leisiu sau varžytis tol, kol vis dar galėsiu būti trejetuke, antraip man tai jau nebeteiktų malonumo.

Tai buvo nedidelės tarptautinės kvalifikacinės varžybos, po kurių organizacija leidžia tau keliauti ir varžytis užsienyje. Manau, tai puikus reikalavimas, nes sportininkai turi galimybę save išbandyti, suvokti, kur šiuo metu yra, o kultūrizmo fanai turi galimybę juos pamatyti.

Klasikinio kultūrizmo veteranų kategorijoje likau antras. Varžydamasis su jaunais vyrais – trečias. Savo reikalavimą sau pačiam įvykdžiau, sveikinu kategorijų nugalėtojus, nes jie priverčia kitus labiau pasitempti.

Galutinis mano sezono planas – didelės veteranų varžybos lapkričio mėnesį Italijoje. Iki jų dar 7 savaitės darbo. Ačiū palaikantiems mane ir kitus sportininkus, nes kiekvienas, kuris užlipo į sceną, jau padarė didžiulį darbą – įveikė savo silpnybes ir galbūt neleido gyvenimo sunkumams jo sustabdyti. Buvo keli sportininkai, kurie užkulisiuose, per pertraukas tarp pasirodymų, dar ir savo vaikučius prižiūrėjo. Jie yra tikras įkvėpimas ir pavyzdys, kaip atlikti darbą net tada, kai tai nepatogu.

Einu dirbti toliau“, – rašė A.Pauliukevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas