15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Pilypaitė prisiminė gyvenimą su G.Karaliūnaite: viena istorija iki šiol juokina

Nors didžioji dainininkės Astos Pilypaitės meilė yra scena, ne ką mažiau puikių šedevrų ji geba sukurti ir virtuvėje – pradedant lazanijomis, baigiant sriubomis, kurios netrukus pritraukia būrį valgytojų. Tiesa, praeityje ne visi kulinariniai bandymai pavykdavo taip, kaip dainininkė tikėdavosi.
Asta Pilypaitė ir Gintarė Karaliūnaitė
Asta Pilypaitė ir Gintarė Karaliūnaitė / Asmeninio albumo ir J.Staškausko nuotr.

Kad ir ką bevalgytų, kasdienėje savo mityboje dainininkė atskleidė besilaikanti vienos taisyklės.

„Jeigu dabar įsitempi ir galvoji, kad reikia valgyti tik salotos lapą, tada prasideda vidinė kova. Aš save laikau semi-vegetare, kuri kartais valgo mėsą. Taip pat esu iš tų, kuri, jei kažką suvalgo – nesigaili. Negaliu pakęsti žmonių, kurie prisivalgo, o tuomet pradeda save kaltinti galvodami, kad blogai pasielgė. Tuomet tie papildomi kilogramai ir lieka“, – savo nuomone drąsiai dalijosi A.Pilypaitė.

J.Staškausko nuotr./Asta Pilypaitė
J.Staškausko nuotr./Asta Pilypaitė

Tiesa, kitaip nei daugeliui, labiausiai Astai patinka valgyti ne restoranuose – būtent namuose ji geba pasigaminti mėgstamiausius savo patiekalus. „Skaniausia man yra itališka virtuvė – skanūs atrodo net patiekalų pavadinimai! Namuose aš ir pati gaminu lazaniją. Manau, kad man pavyko atrasti tinkamą skonių derinį“, – pasakojo dainininkė.

Asta su žiūrovais pasidalijo ir dar vieno jos virtuvėje puikiai pavykusio patiekalo receptu. „Dar vienas iš mano dažniausiai gaminamų patiekalų, kurį labai mėgsta mano dukrytė – ratatouille (liet. daržovių troškinys). Nežinau, koks tiksliai yra tikrasis receptas, bet aš jį gaminu savaip: stambiai supjaustau ir šiek tiek pakepinu bei patroškinu daržoves, o vėliau į patiekalą pridedu ir tofu sūrį“, – receptu dalijosi Asta.

Būtent tokiam iš vidaus sušildančiam maistui Asta pripažino jaučianti silpnybę ir pati. O kai gamina sriubą tik sau, neretai sulaukia ir kitų norinčių ja pasimėgauti! „Neseniai atradau trintą žirnių sriubą. Galutinis rezultatas pavyksta labai gardus“, – laidoje kalbėjo Asta.

Tiesa, anksčiau jos mityba atrodė visai kitaip. „Nevalgiau nei svogūnų, nei česnakų. Mama pasakojo, kad buvau tas vaikas, kuris juos išrinkdavo net ir iš kiekvieno kotleto! Tačiau, suėjus 25-eriems, vieną dieną tiesiog užsimaniau duonos su sviestu ir česnaku. Buvau ta, kuri nevalgo tokių dalykų, kai jie yra patiekaluose, o tuomet užsimaniau jų natūralių. Iki šiol niekaip neprisijaukinu tik trumų. Kol kas niekas, ką su jais esu ragavusi, man nepatiko“, – atviravo A.Pilypaitė.

zmones24.lt/Foto naujienai: Asta Pilypaitė ir Gintarė Karaliūnaitė. Mergaičių atostogos
zmones24.lt/Foto naujienai: Asta Pilypaitė ir Gintarė Karaliūnaitė. Mergaičių atostogos

Kalbėdama apie jaunystę, moteris prisiminė ir vieną juokingą nutikimą su tuometine kambarioke, dainininkė Gintare Karaliūnaite.

„Kai su Gintare sugalvojome apsigyventi Kaune, kartą jai iškepiau brolienės uogienės pyragą. Begamindama virtuvėje radau sodos – arba bent jau taip man tuo metu atrodė. Kadangi gaminant tą pyragą sodos būtinai reikia, aš įdėjau net du šaukštelius. Tačiau kepant pastebėjau, kad pyragas nekyla. Galiausiai paragavome, o pyragas – labai sūrus! Paskui pasižiūrėjome, kad ten vis dėlto nebuvo nei soda, nei druska, o kažkas panašaus į salietrą“, – studijoje juoko nesulaikė garsi dainininkė.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 valandą per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais