Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Valinsko kolegų klaida lėmė „Auksinio proto“ dalyvės pralaimėjimą: „Kas nedirba, tas neklysta“

15min gavo skaitytojo laišką, kuriame teigiama, kad LRT televizijos laidoje „Auksinis protas“ buvo nesąžiningai pasielgta su žaidimo dalyve – neužskaitytas teisingas atsakymas lėmė žaidėjos pralaimėjimą.
„Auksinio proto“ dalyvė ir Arūnas Valinskas
„Auksinio proto“ dalyvė ir Arūnas Valinskas / Laidos stop kadrai/15min

Gegužės 2-ąją rodytoje „Auksinio proto“ laidoje buvo klausiama, kas Melania Trump yra antroji per visą JAV istoriją.

Skaitytojo laiške rašoma, kad laidos dalyvės atsakymas „katalikė“ buvo neužskaitytas, o teisingu atsakymu buvo laikoma tik tai, kad ji yra antroji „gimusi ne JAV“. Dėl savo pasirinkto ir neužskaityto atsakymo žaidėja finaliniame žaidimo etape pralaimėjo.

„Tačiau atsakymas „katalikė“ taip pat yra teisingas. Melania Trump yra antroji katalikė po Jacqueline Kennedy Onassis, t.y. Johno F.Kennedy žmonos“, – teigia laišką atsiuntęs laidos žiūrovas ir pateikė argumentą, kad šią informaciją nesunku rasti internete.

Stop kadras/„Auksinio proto“ akimirka
Stop kadras/„Auksinio proto“ akimirka

„Auksinio proto“ žiūrovas prašo atitaisyti klaidą ir suteikti dalyviams galimybę žaidimą pratęsti.

„Manau, žaidimas visiškai netenka prasmės, kai neužskaitomas teisingas atsakymas vien dėl to, kad žaidimo vedėjai ar kūrybinė komanda buvo parinkusi kitą galimą teisingą atsakymo variantą – neįmanoma tiksliai nuspėti, kurį būtent iš teisingų variantų jie galėjo pasirinkti, ir dėl to žaidimas, ypač turint omenyje, kad netgi jo pavadinime yra užuomina į „protą“, tampa nesąžiningu. O klausimas buvo lemtingas žaidime, nes nulėmė kito žaidėjo pergalę“, – teigiama laiške.

Stop kadras/„Auksinio proto“ akimirka
Stop kadras/„Auksinio proto“ akimirka

15min susisiekė su projekto kūrėju ir vedėju Arūnu Valinsku. Jis teigė, kad ši klaida kūrybinei grupei yra žinoma ir jau išspręsta.

„Džiaugiamės žiūrovais, kurie įdėmiai žiūri mūsų laidas. Mes skatiname taip daryti. Iš tiesų, šiuo atveju buvo du teisingi atsakymai. Pagal mūsų žaidimo nuostatas, jeigu atsitinka kažkokia klaida, kad ir menkiausia, ji yra sprendžiama žaidėjo naudai. Ši žaidėja turi kvietimą į artimiausią laidos filmavimą be jokios atrankos – ji vėl dalyvaus mūsų žaidime. Jeigu žaidėjas pastebi kažkokį netikslumą, visuomet sprendžiame jo naudai“, – sakė A.Valinskas.

A.Valinskas tvirtino, kad toks atvejis per ketverius laidos gyvavimo metus yra tik antras, o sukuriamų klausimų – dešimtys tūkstančių.

„Atsakymus audituoja mūsų redakcinė grupė, kurios vadovais esame mudu su Andriumi Tapinu. Aš nežinau, ar ruošiant klausimus, nors viena pasaulyje dirbanti panaši kompanija nepadarytų netikslumų arba klaidų. Tai yra žmogiškas dalykas, o žiūrovas, kuris piktinasi gal tegul prisimena taisyklę – kas nedirba, tas neklysta. Šioje vietoje net ir tikrinant bei audituojant klausimus ir atsakymus, prasismelkia vienas ar kitas netikslumas“, – pasakojo A.Valinskas.

Stop kadras/„Auksinio proto“ akimirka
Stop kadras/„Auksinio proto“ akimirka

Laišką atsiuntęs žiūrovas nuogąstavo, kad nesulaukė laidos kūrėjų atsakymo. „Buvo nesąžiningai pasielgta su žaidimo finalo dalyve ir, regis, arba tiesiog prastai komunikuojama, arba pasirenkama šį nepatogų faktą ignoruoti“, – teigė žiūrovas.

A.Valinskas pripažino, kad įvyko komunikacinė klaida, tačiau svarbiau yra tai, ar problema buvo išspręsta.

„Pasitaiko žmonių, kurie visame kame įžvelgia bloga, ar kad yra ignoruojami. Mes šitą klausimą esame išsprendę“, – 15min sakė Arūnas Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas