Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė ir Jonas Mačiuliai švenčia santuokos 10-metį: ypatingą dieną mini Palangoje, apie gandrus negalvoja

Liepos 2-oji – ypatinga diena krepšininkui Jonui Mačiuliui. Šiandien kartu su žmona Agne jis mini santuokos dešimtmetį ir pripažįsta, kad prabėgęs laikas matosi tik užaugusiose dukrose.
Agnė ir Jonas Mačiuliai su dukromis
Agnė ir Jonas Mačiuliai su dukromis / Asmeninio albumo nuotr.

Iki santuokos beveik ketverius metus draugavę Agnė ir Jonas Mačiuliai už pažintį tik iš dalies dėkoja krepšiniui. Tuo metu Agnė buvo „Žalgirio“ komandos palaikymo šokėja, Jonas irgi žaidė šioje komandoje, tačiau susipažino jiedu visai kitomis aplinkybėmis – tikrai ne aikštelėje. Tiesa, pajuokavus, o ar visgi žmona mėgsta stebėti krepšinį, Jonas nusijuokia: „Nelabai“.

Vėliau Agnė persikraustė į Vilnių, tačiau draugystė sėkmingai tęsėsi. Ir taip jiedu ramiai, be jokių perversmų ar skandalų, atkeliavo iki dienos, kai vienas kitam prižadėjo mylėti iki gyvenimo pabaigos, taip ramiai jiedu šio pažado laikosi ir toliau.

Asmeninio albumo nuotr./Jonas ir Agnė Mačiuliai
Asmeninio albumo nuotr./Jonas ir Agnė Mačiuliai

Ar tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio? Krepšininkas pasakoja, kad kadangi buvo itin jauni, tikrai ne pirmo pasimatymo metu jiedu suprato, kad yra vienas kitam skirti.

„Nesakyčiau, tai buvo ilgalaikis bendravimas. Jausmai gimė palaipsniui ir išpuoselėjome su laiku“, – 15min sako Jonas.

Teko padirbėti ir su charakteriais, nes nors iš išvaizdos abu išties panašūs, tačiau asmenybės skiriasi kaip diena ir naktis. Kaip pripažįsta krepšininkas, jis yra ugningas degtukas, o žmona – labai rami.

„Negaliu pasakyti, ar priešingybės traukia, tačiau mes sutariame kuo puikiausiai, vienas kitą papildome. Randame bendrą kalbą ir tikrai nesvarbu, ar vienas energingas, o kitas – ramus. Svarbiausia yra rasti abiems tinkamus sprendimus, nusileisti. Be tarpusavio pagarbos išvis nieko nebūtų“, – sako Jonas.

Jis pripažįsta, kad dešimt metų santuokoje prabėgo nepastebimai. Net ir šiandien, švęsdami savo apvalias metines, jiedu negalėjo patikėti, kad praėjo jau tiek laiko. Kad švenčia 10-ąsias metines galima pamatyti tik pažvelgus į dukras – vyresnėlė irgi netrukus švęs tą pačią sukaktį.

„Mūsų santuoka neatsirado dėl to, kad reikėjo, tai neįvyko ir akimirksniu. Mes buvome kartu beveik ketverius metus, norėjome būti kartu. Tiesiog gyvename, vienas kitą palaikome, tai yra svarbiausia.

Tikrai niekada santuokos metu nebuvo minčių, kad reikia skirtis. Išties ypatingai pernai metais buvo daug skyrybų, o mes tiesiog ramiai gyvename savo gyvenimą ir viskas einasi sava eiga. Jeigu žmonės sugyvena, nereikia apie nieką galvoti“, – šypsosi krepšininkas.

O kad proga ypatinga, Agnė ir Jonas Mačiuliai išvyko prie jūros. Palangoje metines jiedu mini tik dviese, prisimindami savo pirmąsias draugystes dienas. Vis dėlto planai paminėti tokią dieną buvo dar įspūdingesni – jiedu turėjo skristi į kelionę, paatostogauti Europoje. Į tokias keliones pora metinių proga leidžiasi kasmet.

Pienės Pūkas Photography nuotr./Jono ir Agnės Mačiulių šeima
Pienės Pūkas Photography nuotr./Jono ir Agnės Mačiulių šeima

Jonas pripažįsta, kad dėl karantino teko atšaukti ne vieną kelionę, tačiau stengiasi į situaciją pažiūrėti pozityviai. Kartu su šeima šį laiką jiedu praleido nuosavame name miško apsuptyje, tad, kaip juokiasi krepšininkas, sportinės formos neprarado, mat savuose miškuose kasdien sportavo.

O ir tiek laiko pabūti kartu buvo tikras džiaugsmas. Taip ramiai jiedu planuoja sutikti ir visą vasarą Lietuvoje, nors pokalbio metu juokėsi, kad Palangoje kas porą minučių besikeičiantis oras gali tapti išties nemažu išbandymu.

Paklaustas, galbūt tris dukras auginantys tėvai pagalvoja ir apie sūnų, Jonas kreipėsi į žmoną. „Kraipo galvą“, – perdavė krepšininkas ir pridūrė, kad gyvenime gali būti visokių staigmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas