„Auginam 8 bulves ir 3 morkas. Su morkom nelabai kažką, tiesiog pasėjau visą lysvę, bet išdygo tik trys. Tai teko sodinti greitai augančius kopūstus į tas vietas. Bet vasarą daržovių mes neperkam“, – laidoje KK2 pasakojo Agnė Širinskienė.
Kadangi Agnės Širinskienės darže daržovių šiemet vis tiek užderėjo, Seimo narė pradėjo marinavimo maratoną. Agnės firminių konservuotų daržovių prikimštas ir Seimo virtuvėlės šaldytuvas. Šiemet Seimo narė primarinavo apie 60 stiklainiukų.
„Firminiai greičiausiai šitie du, tai mano troškinukas iš pomidorų ir cukinijų ir kitų įvairių daržovių bei traškūs agurkėliai savo sultyse“, – kulinarinius pasiekimus pristatė Seimo narė.
A.Širinskienė receptų neužsirašinėja ir ingredientų nematuoja gramais. Viską deda iš širdies ir iš akies. Ji šiemet priruošė ir ypatingų agurkų, kurių receptą nusižiūrėjo iš šviesaus atminimo kaimynės.
„Peraugę agurkai yra nuskutami, reikia šiek tiek morkytės, pomidoriuko. Kai visa šita masė supjaustoma, ji 6 valandas su druskyte su actuku su cukraus žiupsneliu turi būti laikoma. Esmė ta, kad čia nepilamas vanduo, o agurkas pats turi išleisti savo skystį ir paskui tas skystis turi būti pakaitinamas. Traškumas dėl to, kad tik 15 minučių yra pagarinta, nes jeigu ilgiau laikysit, to traškumo nebeliks“, – paslaptimis dalijosi A.Širinskienė.
Beje, Seimo narė užsiima ne tik daržovininkyste. Agnės namų tvenkinyje Dūkšte plaukioja įvairiaspalviai karpiai, kurie šokinėja iš vandens ir džiugina parlamentarę. Tame pačiame tvenkinyje Agnė augina gėles – turi net aštuonias rūšis vandens lelijų. Tačiau tikros Agnės sodo karalienės – rožės, kurių yra net septynios dešimtys krūmų.
Visos Agnė Širinskienės konservavimo paslaptys ir ūkio pomėgių apžvalga – šį ketvirtadienio vakarą, 19.30 val. laidoje KK2 per LNK.