Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Goda Petkutė tapo mama – gimė pirmas vaikelis: „Lytį nujaučiau vos sužinojusi apie nėštumą“

Tapti mama visada norėjusios teatro, kino ir televizijos aktorės Godos Petkutės ilgai brandintas noras tapo realybe – ji susilaukė pirmo vaiko. „Tai išsipildė galbūt daug greičiau nei tikėtasi“, – teigia Goda. Aktorė portalui Žmonės.lt taip pat papasakojo, kad vos sužinojusi, jog laukiasi, jau numanė, kas gims.
Goda Petkutė
Goda Petkutė / Asmeninio archyvo nuotr.

Goda Petkutė mama tapo spalio 7-ąją, pirmadienį. Portalui Žmonės.lt aktorė atskleidė, kad jai gimė mergaitė.

„Kai tik sužinojome, kad laukiamės, abu su mylimuoju jautėme, kad mus pasirinko dukra. Ir buvome teisūs“, – kalbėdama su Žmonės.lt džiaugėsi G.Petkutė.

Asmeninio archyvo nuotr./Goda Petkutė
Asmeninio archyvo nuotr./Goda Petkutė

Goda dar prieš gimdymą apsisprendė ir dėl pirmagimės vardo. Tiesa, jį kurį laiką nori pasilaikyti tik artimųjų ratui.

„Vardas atėjo taip pat aiškiai, kaip ir lytis. Kol kas dalintis vardu nenoriu, bet jis tikrai turi gražią, gilią prasmę“, – šyptelėjo aktorė.

Pašnekovė pasidžiaugė ir tuo, kad nėštumas buvo labai lengvas. Būdama nėščia jau penktą mėnesį, jį dar vaidino scenoje.

„Tikrai su visa meile ir pagarba žvelgiu savo kūnui“, – pridūrė Goda.

Asmeninio archyvo nuotr./Goda Petkutė
Asmeninio archyvo nuotr./Goda Petkutė

Paklausta, kaip reagavo sužinojusi, kad taps mama, G.Petkutė neslėpė – žinia buvo laukta, tačiau kartu ir netikėta.

„Jaučiausi šiek tiek sutrikusi. Tai buvo planuota, laukta ir galbūt išsipildė daug greičiau nei tikėtasi. Reikėjo daugiau laiko, kad iš tikrųjų galėčiau tuo ramiai pasidžiaugti“, – etapą, kai suprato besilaukianti, prisiminė Goda.

Aktorė patikino visada troškusi šeimos. Tačiau šiuo klausimu nenorėjo pernelyg skubėti.

„Reikėjo daug kartų įsitikinti, patirti ir klysti, kad surastum savo kelią, kuriuo saugu eiti jau nebe vienai, bent šiuo gyvenimo etapu“, – šypsodamasi portalui Žmonės.lt sakė G.Petkutė.

Goda teigė, kad motinystei atsakingai ruošėsi: „Su šituo etapu, manau, susitvarkiau labai sąmoningai. Viskas labai tvarkingai, step by step (žingsnis po žingsnio – red. past.). Tikrai sėmiausi medžiagos tiek iš aplinkos, tiek iš socialinės medijos, tiek iš literatūros. Bet ir tuo pačiu neprisirišant, suvokiant, kad viskas labai individualu.“

Tad ir mintis apie prasidėjusį naują gyvenimo etapą moters visiškai negąsdina.

„Aš pasiruošusi būti mama. Tam brendau labai ilgai“, – įsitikinusi žinoma aktorė.

Asmeninio archyvo nuotr./Goda Petkutė
Asmeninio archyvo nuotr./Goda Petkutė

Beje, artėjant Godos gimdymui, buvo iškelta ir kūdikio sutiktuvių šventė. Jos metu aktorę su būsimu šeimos pagausėjimu sveikino būrys bičiulių.

„Šią nuostabią šventę suorganizavo mano mylima, brangi, daug visko kartu su manimi mačiusi ir patyrusi pusseserė – dėl artimo ryšio viena kitą vadiname sesėmis. Šiaip nesu linkusi aktyviai organizuoti susibūrimų, labiau patinka būti individualiai. Bet šita šventė paliko tiek nuostabių įspūdžių, kad gimus dukrai nusprendžiau šventes namuose organizuoti kur kas dažniau nei iki tol, – juokėsi G.Petkutė. – Labai vertinu ir seniai, ir visai nesenai mano gyvenime atsiradusius žmones – man gera buvo matyti, kas supa mane. Gaila, kai kurie negalėjo dalyvauti. Bet bus kitų nuostabių progų.“

Pasiteiravus, ar gimus dukrai Goda bandys suderinti darbus ir motinystę, o gal į sceną ar televiziją grįš dar negreit, pašnekovė pabrėžė kol kas nieko neplanuojanti. Anot jos, tai priklausys nuo aplinkybių, darbų pobūdžio, idėjų srauto.

„Žinau, jog artimiausiu metu maksimaliai skirsiu laiką savo dukrai. O vėliau laikas viską sudėlios į vietas. Savo darbą myliu, myliu ir naujas ateinančias idėjas savo galvoje. Bet šią akimirka noriu skirti dėmesį savo šeimai“, – pokalbį su Žmonės.lt baigė pirmagimę sūpuojanti G.Petkutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas