Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė S.Daukšaitė-Petrulėnė – apie panašumą su dukra Elze: „Vyras juokauja, kad ji griežtesnė nei aš“

Į televizijos žiūrovų namus sugrįžta ilgai lauktas, naujas, jau 16-asis ilgametės kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ sezonas. Pirma, premjerinė laida – proga išvysti naujuosius vedėjos Ilonos Juciūtės namus bei čia atvykusią viešnią, garsią aktorę ir dėstytoją Sandrą Daukšaitę-Petrulėnę. Žinoma moteris ne tik atskleidė savo virtuvės paslaptis, bet ir atvirai prabilo apie savo šeimą.
Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su dukra Elze
Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su dukra Elze / Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr.

Šiemet laida žiūrovus džiugins kardinaliais pokyčiais. Laidos vedėjos I.Juciūtės studijoje apsilankę svečiai turės atskleisti TOP 3 ingredientus, be kurių neįsivaizduoja nė dienos, o juos panaudodama Ilona sukurs receptą, kurį laidoje pagamins kartu su laidos svečiu.

Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr. /Ilona Juciūtė
Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr. /Ilona Juciūtė

Pirmoji laidos viešnia Sandra Daukšaitė-Petrulėnė – tikras moteriškumo pavyzdys. Atrodo, ji spėja viską – moteris vaidina kine bei televizijoje, dėsto anglų kalbą bei viešąjį kalbėjimą. O kur dar pačios brangiausios – mamos bei žmonos – pareigos, kurių metų ji su malonumu keliauja į virtuvę ir šeimai gamina gardžias vakarienes?

Laidoje aktorė atskleidė, kad TOP 3 jos namuose randami ingredientai yra kiaušiniai, cinamonas ir obuoliai. Iš pažiūros tai skamba kaip ganėtinai įprasti ir kasdieniniai maisto produktai, tačiau kokias jaukias istorijas jie mena... Būtent šie produktai žinomai aktorei primena vaikystę, mamos keptą obuolių pyragą ir laiką, praleistą kartu su šeima.

„Namuose, pažvelgusi pro langą, visada pamatau pas mus augančią alyvinę obelį su daugybe skanių obuolių. Tuomet prisimenu juos itin mėgusį savo senelį. Vaikystėje, kol senelis pasakodavo man juokingas istorijas, kartu su juo tuos obuolius rinkdavome, todėl jie man visuomet primena senelį. Taip pat obuoliai, cinamonas ir kiaušiniai man labai primena ir legendinį mamos obuolių pyragą, kurį ji kepdavo sekmadieniais. Tai būdavo tarsi sekmadieninė mūsų šeimos tradicija. Kai ateidavo ši diena, visada laukdavau, kada mane pažadins obuolių ir cinamono kvapas...“ – prisiminimais dalijosi aktorė.

Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr. /Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su dukra Elze
Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr. /Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su dukra Elze

Sandra atskleidė, kad savo šeimoje ji ir toliau puoselėja šią gražią šeimos tradiciją – sekmadieniais kepti obuolių pyragą. Aktorei šį pyragą kepti sekasi geriausiai, nes ji laikosi vienos savo virtuvės taisyklės – gamina tai, ką moka ir kas jau yra patikrinta.

„Eksperimentuoti aš nemėgstu. Man patinka gaminti tai, ką tikrai moku, ką sugebu, todėl mano buvimas virtuvėje gali būti vadinimas labai saugiu ir patikrintu“, – juokėsi pasakodama Sandra.

Besišnekučiuodama su laidos vedėja Ilona, Sandra prisiminė ir šmaikščią dukters Elzės kulinarinę istoriją, kai būdama dar visai mažytė, ji sugalvojo tėčiui pagaminti pusryčius.

Anot aktorės, šis prisiminimas ilgai išliks tiek jos, tiek jos vyro atmintyje. „Kažkada prieš daug metų, kai Elzytei buvo gal kokie trys metukai, o manęs nebuvo namuose, nes filmavausi, man paskambinęs vyras pasakė: „Tu tikrai nepatikėsi, kokius pusryčius man paruošė Elzė“. Įsivaizduokite – ji atnešė jam vandens puodelį ir ant lėkštutės padėtą kiaušinį. Mano vyras net nustebo, kad tokia mažytė, o jau pati kiaušinį išvirė! Galiausiai paaiškėjo, kad tas kiaušinis buvo tiesiog žalias kiaušinis tiesiai iš šaldytuvo“, – linksmą dukters „gaminimo“ istoriją laidoje prisiminė aktorė.

Žinoma moteris atskleidė ir tai, jog, anot jos vyro Aurimo, ji pati ir jos dukra yra labai panašios ne tik vizualiai, bet ir charakterio savybėmis.

„Kaip sako mano vyras, Elzė yra tokio pat griežtumo, kaip aš. Viskas turi būti pagal planą, tvarkingai sudėta. Aurimas net juokauja, kad su Elze yra netgi sunkiau nei su manimi“, – juokėsi S.Daukšaitė-Petrulėnė.

Sandra nė neabejoja, kad jos dukra iš savo vaikystės ir laiko su šeima taip pat atsineš kažką nepamirštamo – taip, kaip ji su savimi vis dar tebesinešioja tą nuostabų mamos obuolių pyrago aromatą ir skonį.

„Aš vienareikšmiškai tikiu, kad visi iš vaikystės namų atsinešame kažkokias emocijas, prisiminimus, kvapą, skonį, spalvą... Aš labai tikiu ir viliuosi, kad ir Elzė iš mūsų namų parsineš tai, ko niekada negalės pamiršti“, – atviravo aktorė S.Daukšaitė-Petrulėnė.

Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr. /Sandra Daukšaitė-Petrulėnė ir Ilona Juciūtė
Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr. /Sandra Daukšaitė-Petrulėnė ir Ilona Juciūtė

Taip besišnekučiuodamos, Ilona ir Sandra pagamino gardų desertą iš aktorės nurodytų TOP 3 ingredientų. Laidos vedėja I.Juciūtė tikrai nustebino Sandrą, nes gamino ne nostalgišką ir viešnios pamėgtą obuolių pyragą, bet pavlovą su karamelizuotais obuoliais.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais