Paragauti sakės, taip pat gardžiųjų sušių ritinėlių ir pasisemti šio japoniško patiekalo gamybos paslapčių susirinko visas Lietuvos žvaigždynas: Karina Krysko ir Saulius Skambinas, Gytis Ivanauskas, dainininkė Atlanta, dizaineriai Aleksandras Pogrebnojus ir Vida Simonavičiūtė bei daugelis kitų.
„Shimai sushi & wine“ patiekalus įvertino ir Skaiva Jasevičiūtė. Itin virtuvėje mėgstanti suktis mergina gyrė restorano paruoštus sušius, o paklausta, ar ką nors panašaus sugebėtų pagaminti ir pati, net neabejojusi linktelėjo.
„Sušius namie ruošiu bent porą kartų per mėnesį. Tai įdomus procesas ir labai skanus maistas”, – mintimis dalijosi Skaiva.
Patys drąsiausi ir smalsiausi vakaro svečiai turėjo galimybę sušių pasigaminti patys. Vyriausiasis restorano šefas visus norinčius pamokė, kaip tinkamai susukti ryžių, žuvies ir kitų gėrybių ritinėlius taip, kad jie galų gale virstu japoniškuoju skanumynu.
Greičiausiai Japonų virtuvės paslaptis perkąsti pavyko dainininkei K.Krysko, o balerūnas Nerijus Juška ir kiek pavėluotai prie gamintojų būrio prisidėjęs aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis, buvo pripažinti išradingiausiais sušių gamintojais.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vakarėlio akimirka |
„Sušius pagaminti daug lengviau negu išvirti cepelinus, – įspūdžiais dalijosi V.Rumšas. – Nors, tiesą sakant, cepelinų ruošti aš ir nemoku, bet štai kokį gražų sušį padariau. Kaip gražiai spalvas suderinau“, – juokdamasis savo kūrinį gyrė jis.
Vakarėlyje netrūko nieko: nei vyno, nei juoko, nei gardžiųjų sušių. O kur dar aplink zujančios ir susirinkusių svečių gera nuotaika besirūpinančios vakaro šeimininkės.
„Šiuo metu žmonės kažkodėl mano, kad sušius galima valgyti tik dviem būdais: restorane arba iš kartoninės dėžutės užsisakius maisto išsinešti. Užsukę pas mus jie pamatys, kad yra ir trečiasis būdas!“ – besišypsodamos sakė „Shimai sushi & wine“ restorano šeimininkės.