Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Alavines vestuves mininti V.Rykštaitė paviešino slėptas nuotraukas: po 10 metų jas pamatė kitaip

Rašytoja Vaiva Rykštaitė su vyru virtuvės šefu Michaelu Winderiu paminėjo ypatingą progą – dešimtąsias vestuvių metines. Šia proga Vaiva pasidalijo dar nematytomis šventės nuotraukomis ir užkulisiais bei santuokoje išmoktomis pamokomis.
Vaiva Rykštaitė, Michaelas Winderis
Vaiva Rykštaitė, Michaelas Winderis / couplecups nuotr.

Vaiva Rykštaitė ir Michaelas Winderis vyru ir žmona tapo 2014-ųjų rugsėjį, lygiai prieš dešimt metų.

Tiesa, pora tuokėsi du kartus – civilinę santuoką įteisino Havajuose, o didelę šventę iškėlė Kaune.

Dabar, minėdama alavines vestuves, rašytoja socialiniuose tinkluose paviešino šventės kadrus ir kelis įrašus šia tema. Jais sutiko pasidalyti ir su portalo Žmonės.lt skaitytojais.

Asmeninio archyvo nuotr./Vaiva Rykštaitė su vyru Michaelu
Asmeninio archyvo nuotr./Vaiva Rykštaitė su vyru Michaelu

Vaiva atskleidė, kad jubiliejinę sukaktį paminėjo kukliai.

„Vis dar įsimylėję trijų mažų vaikų tėvai Havajuose, kurie savo 10 metų vestuvių sukaktuves šventė namie, su kinišku maistu take away, nes daugiau niekam nebuvo jėgų“, – teigė V.Rykštaitė ir klausė: „Ar dar yra tokių kaip mes?“

Kitame įrašė Vaiva pasidalijo mintimis apie santuokoje išmoktas pamokas.

„10 metų yra per mažai, kad galėčiau kalbėti apie sėkmingos santuokos paslaptis, bet pakankamai ilgai, kad galėčiau pasidalinti išmoktomis pamokomis. Pavyzdžiui: nepasakoti draugėms apie nesutarimus šeimoje. Nes PMS’o arba pykčio įkarštyje galima viską nupaišyti kraupiai arba liūdnai. Tada draugė vyrą pasmerks, arba pasmerks mane „kodėl tu dar su juo?“, kai kitą dieną pas mus vėl medaus mėnuo, aš jau nebesuprasiu, apie ką ji kalba. Todėl seniai užrišau skundus apie vyrus bobų rateliuose. Ir tai nereiškia, kad neturiu kuo skųstis, nesipykstame ar nebūna liūdnų dienų. Tačiau dabar pasipasakoju tik pačiai artimiausiai draugei, kuri mane pažįsta beveik taip pat gerai kaip aš save.

Kas yra sėkminga santuoka? O kas yra laiminga? Čia turbūt reikėtų klausti apskritai tada, kas yra sėkmė ir laimė, ir matuoti pagal tai. Šiuo metu man sėkminga santuoka yra ne tokia, kurioje viskas lengva (norėčiau, kad būtų lengviau!), bet tokia, kurioje abu partneriai turi vietos augti tiek drauge, tiek kaip individai, ir jaučiasi mylimi, saugūs.

Per 10 metų daug patirta: skraidančių indų, aistros ir begalinio švelnumo, kuris randasi tik pažinus kito žmogaus sielą. Bet dažnai man vis tiek atrodo, kad čia ne mudu vedę, o mano tėtis vedė mano vyro mamą, ir mūsų tėvai keistai manifestuojasi mumyse, mūsų santykiuose, ir mes vis bandome būti tėvai savo tėvams, tuo pačiu būdami vienas kito meilužiai ir vaikai, ir verslo partneriai.

Beje, man labai patinka žodis vedę, nes šiais laikais juk ne tik vyras veda moterį, bet mes vedame vienas kitą, lyg aklas aklą, suklupdami, ir svarbiausia ne kur nueisime, o mėgautis pačiu vedimu, nepamirštant kartais pašokti.

Dalinuosi nuostabiomis @couplecups nuotraukomis iš mūsų vestuvių Kaune“, – rašė V.Rykštaitė.

10 metų yra per mažai, kad galėčiau kalbėti apie sėkmingos santuokos paslaptis, bet pakankamai ilgai, kad galėčiau...

Posted by Vaiva Rykštaitė on 2024 m. rugsėjo 10 d., antradienis

Kai kurias vestuvių nuotraukas Vaiva paviešino pirmą kartą. Rašytoja atskleidė, kodėl vengė jas rodyti anksčiau.

„Po vestuvių nesidalinau kai kuriomis nuotraukomis, nes… sau jose nepatikau. Ir čia tikrai ne talentingo fotografo @couplecups kaltė. Aš pati sau atrodžiau per stora (wtf?), per nukarusia krūtine, per didele nosimi. O dabar, po 10 metų, atsidarau tas nuotraukas, žiūriu, ir matau tik grožį. Ir suprantu, kad gražesnė jau niekada nebūsiu.

Po vestuvių jaučiausi, kad gal kažko nepadarėme, kažko pritrūko? Nors liko belenkiek maisto… Kažko nepakvietėm? Veselę kėlėme neturėdami pinigų. Nesiskolinom, bet taupėm. Prisidėjo ir mano tėvai. Dekoruoti Kauno katedrą atsisakiau ne iš taupumo, man tai rodėsi švaistymas ir apskritai… dekoruoti KATEDRĄ? Juk ten ir taip visko daug ir didingai. O dabar, atrodo, apskritai, koks gi skirtumas kiek kas kainavo, kam gražu, kam negražu – svarbiausia, kad taip smagiai pabuvome kartu.

Kaip mano kirpėja sakė, po vestuvių pritrūksta tik… dar vienų vestuvių, kurių metu kai ką darytum kitaip. Bet turbūt ir gyvenimus šiek tiek kitaip nugyventume, jei antrą šansą gavę.

Ane?“ – pastebėjimais dalijosi V.Rykštaitė.

Po vestuvių nesidalinau kai kuriomis nuotraukomis, nes… sau jose nepatikau. Ir čia tikrai ne talentingo fotografo @...

Posted by Vaiva Rykštaitė on 2024 m. rugsėjo 12 d., ketvirtadienis

Žmonės.lt primena, kad V.Rykštaitė su vyru Michaelu Havajuose augina tris vaikus: dukras Žemyną ir Indrają bei sūnų Radvilą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas