Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 27

Aldona Vilutytė – apie neeilinę kelionę į Pakistaną, ryšį su sūnumi ir norą, kuriam reikia drąsos

Pažvelgus į Aldoną Vilutytę (49) kyla klausimas – kaip ji viską spėja? Jos veidą ir melodingą balsą sutiksi kone visur: teatruose ir kino aikštelėse, LMTA koridoriuose, garsinant filmus ir knygas ar vedant kalbos lavinimo seminarus. Nesibaigiančia darbų tirada ir metams į priekį suplanuotu grafiku Aldona, kalbėdama su portalu Žmonės.lt, nesiskundžia – menininkų šeimoje užaugusios aktorės gyvenimas lygus nesibaigiančiam kūrybos procesui, o ir kitaip išgyventi Lietuvoje būtų sunku. Tiesa, pavasarį įvykusi darbinė kelionė į Pakistaną ne tik praplėtė pasaulėžiūros horizontus ir dovanojo unikalių patirčių, bet kartu privertė permąstyti savo gyvenimą ir atsigręžti į tai, ko labai nori, bet nesiryžta.
Aldona Vilutytė, Šarūnas Rapolas Meliešius, akimirkos iš Pakistano ir spektaklio „Šokis objektui ir vaikui“
Aldona Vilutytė, Šarūnas Rapolas Meliešius, akimirkos iš Pakistano ir spektaklio „Šokis objektui ir vaikui“ / Bartosz Frątczak, Dainiaus Putino ir asmeninio albumo nuotr.

Kad aktorė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, diktorė Aldona Vilutytė – talentinga, veikli ir užimta moteris, akivaizdu ne tik stebint jos darbus, bet ir derinant interviu laiką: laisvų tarpelių jos grafike nėra gausu. Dalis suplanuotų, dalis atidėliotų darbų visu svoriu užgriuvo grįžus iš Pakistano, kuriame patirtas emocijas taip pat reikėjo suvirškinti.

O jų buvo išties daug. 12 dienų trukmės išvyką Aldona vadina neeiline – jos metu viena po kitos sekė staigmenos (ne visada malonios), lydėjo baimė, šildė žmonių gerumas ir dėmesys, o gimtadienio sveikinimai nuskambėjo trimis kalbomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas