Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aleksas Lemanas – apie 83-ąjį gimtadienį, žmoną Liną ir įsiminusį sveikinimą: „Norisi skristi“

Rudenį legendinis dainininkas Aleksas Lemanas pasitiko itin pakiliai nusiteikęs. Rugsėjo pradžioje garsus vyras atšventė savo gimtadienį. 83-ejų dainininkas, kurio muzika iki šiol virpina gerbėjų širdis, portalui Žmonės.lt sako, kad bėgančio laiko neskaičiuoja ir yra nusiteikęs gyventi iki 110 metų.
Aleksas Lemanas su žmona Lina
Aleksas Lemanas su žmona Lina / Asmeninio albumo ir BNS nuotr.

Portalui Žmonės.lt Aleksas Lemanas papasakojo apie žmonos Linos įkvėpimą ir kritiką, kaip praėjo jo vasara, kokių sveikinimų sulaukė ir pasiuntė asmenišką žinutę savo gerbėjams.

Žmona Lina – didžiausias įkvėpimas ir kritikė

Šiuo metu atlikėjas ruošiasi naujam koncertui – rugsėjo 21 dieną jis koncertuos Birštono sanatorijoje „Versmė“. Aleksas sako, kad jo muzika turi gydomąją galią, o pasiklausyti dainų ateina gerbėjai, kurie ne vienerius metus mėgaujasi jo talentu.

A.Lemanas tikina, kad motyvacijos dainuoti ir lipti ant scenos jam niekada netrūksta. Labiausiai kasdienybėje jį įkvepia žmona Lina, kuri vyrą lydi ir į koncertus.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksas Lemanas su žmona Lina
Asmeninio albumo nuotr./Aleksas Lemanas su žmona Lina

„Mane labai įkvepia žmona. Į visus koncertus važinėjame kartu su Linute. Ji – mano įkvėpimas. Man svarbi jos kritika, nes, visų pirma, ji yra žiūrovas. Žmona visada pasako, kas jai patinka, kas nepatinka, o aš visada atsižvelgiu į jos pastebėjimus“, – Žmonės.lt sako dainininkas.

Taip pat jis atskleidžia ir savo gyvenimo moto: „Aš atiduodamas turtėju. Dalindamas muziką žiūrovams jaučiu, kad jiems sveikata, nuotaika gerėja, neigiamos emocijos pasitraukia į šalį. Tai – mano gyvenimo misija. Ne veltui sakoma, kad lakštingala negali nečiulbėti.“

Amžius – ne kliūtis

Išskirtinio balso savininkas Aleksas Lemanas ant scenos jau daugiau nei 50 metų. Muzikinę karjerą pradėjęs Romualdo Grabšto ansamblyje, netrukus jis tapo konkurso „Vilniaus bokštai“ diplomantu ir laureatu, o vėliau ir Antano Šabaniausko premijos laureatu.

A.Lemanas iki šiol publikos itin mėgstamas ne tik privačiuose gimtadieniuose, vestuvėse, bet ir renginiuose ar miesto šventėse.

Birštone gyvenantis atlikėjas atvirai sako – amžius ir metai nėra kliūtis scenos žmogui.

Anaiptol – jo turima patirtis visada praverčia: „Vasara buvo labai darbinga. Galiu pasakyti, kad prasidėjęs ruduo taip pat labai aktyvus ir išlieka darbingas. Gyvename gerai.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aleksas Lemanas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aleksas Lemanas

Dainuos iki 100 metų

Nors dainininkas gimtadienių nesureikšmina ir ne kartą yra sakęs, kad mėgautis reikia kiekviena diena, vis tik neslepia – šventinė diena suteikia daugiau gerų emocijų nei įprastos dienos.

„Gimtadienis praėjo puikiai. Galiu pasakyti, kad sulaukiau labai daug skambučių. Feisbuke mane pasveikino 388 draugai, man tai – labai didelis skaičius.

Vis tik labiausiai įsiminė sveikinimas, atskriejęs iš Vokietijos. Senas geras bičiulis palinkėjo man gyventi iki 103 metų, tačiau aš atsakiau, kad dainuosiu iki 100 metų, o į dausas išskrisiu būdamas 110 metų“, – juokiasi A.Lemanas.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksas Lemanas
Asmeninio albumo nuotr./Aleksas Lemanas

Šventės proga dainininkas gerų emocijų neslėpė ir socialiniame tinkle. Jis kreipėsi į gerbėjus bei artimuosius – padėkojo už meilę ir parodytą dėmesį: „Brangūs mano giminės, draugai ir balso gerbėjai, nuoširdus ačiū už pasveikinimus ir palinkėjimus gimtadienio proga. Net nesitiki, kad dar turiu tiek gerų žmonių. Norisi skristi.“

Asmeninio albumo nuotr./Aleksas Lemanas
Asmeninio albumo nuotr./Aleksas Lemanas

Perdavė viešą padėką

Dainininkas ir pokalbio su Žmonės.lt metu visiems jį sveikinusiems perdavė padėką, sakė besijaučiantis labai laimingas.

„Per savo gimtadienį nusifotografavau prie lėktuvo. Norėjosi visiems padėkoti. Nesitikėjau, kad sulauksiu tiek dėmesio, nors neslėpsiu – turiu daug draugų ir gerbėjų, esu apsuptas meilės ir laimės. Todėl lėktuvas ne šiaip sau – tikrai norisi skristi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas