Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Alfredo Chmieliausko gyvenimas primena veiksmo filmą: CŽV tardymai ir D.Trumpo komandos vilionės

Iš žinomos šeimos kilusio duomenų stratego ir verslininko Alfredo Chmieliausko jaunesniojo gyvenimas primena tikrą veiksmo filmą, o jis pats – slaptąjį agentą, žongliravusį pačia slapčiausia informacija pasaulyje. Dirbęs kone visuose žemynuose, Alfredas dalyvavo išskirtinėse misijose – ieškojo oligarchų, diktatorių turtų, kovojo su Somalio piratais ir rusų programišiais, netgi buvo įveltas į žymųjį „Facebook-Cambridge Analytica“ duomenų skandalą ir persekiotas bei tardytas slaptų žvalgybos tarnybų.
Alfredas Chmieliauskas
Alfredas Chmieliauskas / LNK nuotr.

„Mane 12 val. tardė CŽV agentai, policininkai ir sekliai. Visi jie buvo mano draugai“, – antradienio vakarą LNK laidoje „Bus visko“ pasakos Albertas Chmieliauskas.

Alfredas turėjo įspūdingą karjerą Silicio slėnyje, dirbo duomenų analizės startuolyje ir svajojo pakeisti pasaulį. Nuolat ieškojo įvairių nusikaltėlių, modernių bankų plėšikų ir pinigų plovėjų, taip bandydamas užkirsti kelią artėjantiems nusikaltimams.

Kol Alfredas dirbo Silicio slėnyje įsikūrusioje įmonėje, jam teko pagyventi įvairiuose pasaulio didmiesčiuose – Londone, Šanchajuje, Amsterdame, Mumbajuje, Singapūre, Niujorke. Jo klientų sąraše puikavosi daugybė galingų pasaulio pavardžių. Tarp jų – ir turtingiausias Azijos žmogus Mukesh Ambani, ir garsūs buvusio Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo Trumpo rėmėjai. Pastarieji atvirai demonstravo savo galią ir netgi mėgino Alfredą prisivilioti į savo gretas.

LNK nuotr./Alfredas Chmieliauskas
LNK nuotr./Alfredas Chmieliauskas

„Pamenu, gėrėme brangiausią pasaulyje konjaką ir jie man sako, žinai, Alfredai, jei Trumpą išrinks, Lietuvos nebeliks, mes atiduosim Rusijai, – tai buvo prieš pirmuosius D.Trumpo rinkimus, prisimena Alfredas. – Todėl, sako, tu geriau pasirūpink savo ateitimi. Duosime amerikietišką pasą tau, tavo tėvams ir tavo šeimai, tik tu ateik dirbti pas mus“. Vyras sako atmetęs pasiūlymą sakydamas, kad jo grasinimais niekas neprisivilios, galima tik geruoju.

Alfredas prisipažįsta – jo darbe netrūko streso, bemiegių naktų, nuovargio, rizikų, tačiau jis buvo be galo įdomus, be to, užtikrino orų gyvenimą. Tuo metu vyro šeima pinigų neskaičiavo ir mėgavosi išskirtine prabanga gyvendami Niujorke: „Gyvenome dviejų aukštų penthouse, Manhetene, su didžiulėmis terasomis, kur liftas atvažiuoja tiesiai į namus“, – pasakos prabangiausio filmo scenarijų primenantį savo gyvenimą.

Toks pavojų, adrenalino ir protu lietuviams sunkiai pasiekiamos prabangos kupinas Alfredo darbas leido pasijusti visagaliu, tačiau galiausiai panardino į alkoholio bei narkotikų liūną ir vos neišardė jo šeimos.

LNK nuotr./Alfredas Chmieliauskas
LNK nuotr./Alfredas Chmieliauskas

Kaip atrodė susidūrimas su Somalio piratais, kaip Alfredas pats atsidūrė CŽV kardomojo kėdėje ir kodėl, netekęs visko, apie ką svajojo, galiausiai pasiekė tikrąją laimę mažame Ispanijos kaimelyje, keliaudamas buriniu laivu? Visa tai – jau antradienio vakarą, 20 val., „Bus visko“ laidoje per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas