Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Alkoholio nevartojusi „Monte Pacis“ įkūrėja I.Ramanauskienė tapo someljė: „Artimieji nesuprato“

Verslininkė bei svetingumo komplekso „Monte Pacis“ įkūrėja Indra Ramanauskienė leidosi į pokalbį apie maistą, vyną, santykius bei taisykles, galiojančias jos namuose.
Indra ir Algirdas Ramanauskai
Indra ir Algirdas Ramanauskai / TV3 ir BNS nuotr.

Laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Kristina Rimienė atskleidė, kad su Indra yra pažįstamos jau 30 metų – pasirodo, kad moterys kartu studijavo Kauno technologijų universitete, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

I.Ramanauskienė laidoje prisiminė ir sesers vienuolės posakį: „Atsitiktinumas yra Dievo pseudonimas.“ Anot jos, viskas vyksta Dievo valia.

Pokalbiui I.Ramanauskienė pakvietė į ypatingą vietą – „Monte Pacis“ fundatorių salę. Šioje vietoje dėmesį traukia Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės veikėjo Kristupo Zigmanto Paco ir jo žmonos Klaros Izabelės de Maji-Laskaris portretai bei ypatingas židinys.

TV3 nuotr./Indra Ramanauskienė, Kristina Rimienė
TV3 nuotr./Indra Ramanauskienė, Kristina Rimienė

Indros paslaptys: nuo sėkmingos karjeros iki šeimoje taikomos taisyklės

Indra yra pirmoji moteris Lietuvoje, gavusi someljė diplomą. Vėliau ji mokėsi ir Prancūzijoje, Bordo mieste.

Vis dėlto labiausiai stebina kitas faktas.

„Nevartojau alkoholio – alaus nemėgstu, o ir stipriųjų gėrimų visai negeriu. Todėl, kai artimieji sužinojo, ko ketinu mokytis, visai nesuprato, apie ką esu aš ir vynas. Bet, kai degi noru, ieškai ir ištransliuoji, kad tau to reikia, pasipila ir galimybės, ir žmonės – maršrutai susidėlioja patys“, – intriguojančią istoriją pradėjo pasakoti ji.

Neseniai Indros vadovaujamas „Monte Pacis“ restoranas pateko į „Michelin“ gidą. Indra teigė, kad tai ne tik teikia daug džiaugsmo, bet ir dar labiau skatina didžiuotis savo kolektyvu.

Tačiau neverta stebėtis – svetingumo komplekse yra apsilankiusi ir ne viena viso pasaulio įžymybė. Pirmasis garsus svečias čia buvo vienas žymiausių britų verslininkų, milijardierius Seras Ričardas Čarlzas Nikolas Bransonas. O taip pat šioje įspūdingoje vietoje buvo apsistojusi ir aktorė Hellen Miller.

TV3 nuotr./Indra Ramanauskienė, Kristina Rimienė
TV3 nuotr./Indra Ramanauskienė, Kristina Rimienė

Indra taip pat prabilo ir apie asmeninį savo gyvenimą bei atskleidė pažinties su vyru Algirdu istoriją. Abiem tai yra antroji santuoka, o šiandien kartu jie skaičiuoja jau du dešimtmečius.

„Tai buvo teisingas susikirtimas ir sprendimas. Esame ir panašūs, ir skirtingi. Būti kartu 24 valandas yra reikalų, tačiau turime taisyklę – namie minimizuojame pokalbius apie darbą“, – sakė Indra.

Minėtame svetingumo komplekse dirba ir Indros bei Algirdo dukros. Vyresnėlė šią vasarą vadovavo restoranui, o jaunesnioji, kuriai yra 20 metų, dirbo padavėja.

„Pasaulis pagal moteris“ – sekmadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas