Kotryna pasakoja, kad patiekalai, randami ant jų Kūčių stalo, kaip ir pas daugelį atkeliavo iš jų pačių šeimų bei vaikystės prisiminimų.
„Gaminsiu kanapinę druską pagal senelio receptą, virsiu močiutės spanguolių kisielių bei lipdysiu virtinukus su džiovintais grybais taip, kaip juos darydavo anyta. Žinoma, taip pat gaminsiu ir tradicinį bei svarbiausią Kūčių patiekalą – Kūčią. Laukia keturi paprasti, bet todėl, kad tiek laukiami, net stebuklingi patiekalai Kūčių išvakarėse“, – pasakoja ji.
Kanapinės druskos su traiškytomis bulvėmis receptu K.Starkienė dalijasi jau dabar, o likusius žiūrovai išvys laidoje.
Kanapinė druska su traiškytomis bulvėmis
Reikės:
kanapių sėklų;
kelių česnako skiltelių;
druskos;
bulvių.
Gaminimo eiga
Bulves su lupena išvirkite. Atvėsusias sudėkite ant kepimo skardos ir šiek tiek sutraiškykite, kad taptų plokščios. Pašlakstykite aliejumi ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite tol, kol gražiai apskrus. Nelukštentas kanapių sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol jos šiek tiek apskrus ir pasklis malonus aromatas. Česnako skilteles supjaustykite plonomis riekelėmis ir gerai paskrudinkite aliejuje. Kanapes sudėkite į grūstuvę arba smulkintuvą, įdėkite kelias riekeles kepinto česnako ir gerą žiupsnį druskos. Viską sumalkite. Jei paragavus norisi daugiau česnako ar druskos, įdėkite dar, o tuomet ir vėl sumalkite. Patiekite su keptomis bulvėmis. Bulvę mirkykite į kanapinę druską ir ragaukite. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.