Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Antrąkart apiplėšta P.Morkūno veterinarijos klinika: „TV Pagalbos“ žvaigždė tikisi kitokios istorijos pabaigos

Antrą kartą per metus apiplėšta veterinarijos klinika „Ruminavet“, kuriai vadovauja „TV pagalbos“ žvaigždė Paulius Morkūnas. Vagys vėl pasikėsino į labdarai skirtą aukų dėžutę. Tik šį kartą vyras tikisi kiek kitokios istorijos pabaigos.
Antrą kartą apiplėšta Pauliaus Morkūno veterinarijos klinika
Antrą kartą apiplėšta Pauliaus Morkūno veterinarijos klinika / Asmeninio albumo nuotr.

Kaip 15min jau rašė, pirmąkart ilgapirščiai pasidarbavo praėjusių metų pavasarį. Tąkart P.Morkūnas pasakojo nukentėjęs nuo esą į kliniką vandens atsigerti užsukusio trisdešimties metų vyro, kuris žaibiškai pasičiupo taip pat prie registratūros buvusią aukų dėžutę. Tąkart nuostolis siekė apie 150 eurų, todėl buvo kreiptasi į policijos pareigūnus.

Po ketvirtadienį įvykusios antrosios vagystės veterinarijos klinikos savininkas taip pat pranešė apie policijai įvykusį nusikaltimą, nors pats tikisi, kad šį kartą istorija susidėlios kiek kitaip.

Dėl klinikoje įrengtų kamerų pavyko užfiksuoti, kas pavogė labdaros fondui skirtus pinigus. Anot P.Morkūno – tai padarė kruopščiai viską apgalvojusi pora. Šeimyninis duetas dirbo greitai ir susitarę.

„Viskas tikrai buvo suplanuota, nes pora kurį laiką sukinėjosi aplink kliniką, kol galiausiai sugalvojo, kaip įvykdyti savo planą. Kol moteris kalbino registratūroje dirbusią kolegę, bendrininkas staigiai čiupo aukų dėžutę ir pabėgo. Ironiška, kad moteris dar bandė elgtis pilietiškai, esą bandė padėti pagauti vagį“, – ketvirtadienio įvykius prisimena vyras.

Asmeninio albumo nuotr. /Antrą kartą apiplėšta Pauliaus Morkūno veterinarijos klinika
Asmeninio albumo nuotr. /Antrą kartą apiplėšta Pauliaus Morkūno veterinarijos klinika

Anot Pauliaus, šį kartą aukų dėžutėje buvusi suma nėra didelė – apie 50 eurų. Vis dėlto jam skaudžiausia dėl to, kad žmonės šiais, kad ir labai sunkiais laikais, renkasi ne darbą, o, kaip pats sako, kalėjimą.

„Labai gaila, kad žmonės negyvena siekyje padaryti kažką gero, kilnaus, o randa tik tokius būdus gyventi. Toks duetas vagia ne turtą, ne pinigus, o sveikatą. Tai apmaudžiausia“, – pripažįsta Paulius.

Renkami pinigai yra skirti Pauliaus Morkūno fondui – renkamos aukos nepasiturintiems žmonėmis, kurie neturi galimybės pagydyti savo augintinių. Kadangi pinigai buvo atimti iš tų, kuriems galimybių pasveikti ir taip nėra daug, P.Morkūnas tikisi, kad vagys atsikvošės. Ir nors, šiems nepersigalvojus, veiksmų imsis pareigūnai, veterinaras viliasi, jog aukos sugrįš. Savo feisbuke veterinaras pats kreipėsi į ilgapirščius.

„Pareiškimas parašytas, bet aš pažadu jį atsiimti, jeigu jūs grąžinsite aukų dėžutes. Nereikia atsiprašymų, tiesiog parneškite tai, kad ne jūsų, pergalvokite, pasikeiskite“, – rašė P.Morkūnas.

P.Morkūno veterinarinės paramos fondas, iš kurio šiuo atveju ir buvo pavogti pinigai, jau kuris laikas vykdo labdaringą veiklą, o kai kurios iš istorijų, kaip gyvūnas atsitiesė ant kojų po suteiktos pagalbos, jam pačiam itin ilgam įsirėžė atmintyje.

„Man turbūt įsimintiniausia buvo Viltės istorija. Tai buvo šuniukas, kurį perkando kitas šuo, tad jo stuburas buvo perlaužtas. Žmonės jo apskritai atsisakė, norėjo jį užmigdyti. O, kaip žinote, stuburo procedūros yra labai brangios“, – pasakojo jis. Po kone tūkstantį kainavusios operacijos ir gydymo kurso, šiandien keturkojis gali bėgioti ir džiaugtis įprastu gyvenimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas